Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hujšanje in hoja

Hujšanje in hoja

Trudim se izgubiti kar nekaj kg viška. Spremenila sem prehrano, sedaj me pa zanima glede gibanja. Do sedaj nisem nič “športala”. Bi bilo za začetek dovolj normalna hoja v ne preveč strm hrib? Mislim,,,bi se kaj poznalo pri kg ob primerni prehrani? Ali mora biti nujno hitra hoja oziroma v ful hrib? Namreč, ko prebiram razne članke, forume, itd. je največkrat omenjeno skorajda mučenje, ne rekreacija 🙂

Hvala za odgovore.

Če je slučajno kdo na istem me zanima kaj jeste…

Seveda je dovolj zmerno hitra hoja v rahel klanec.
Postopoma povecujes tempo in strmost hriba.
Tako sem jaz zacela in mi gre kar dobro.
Shujsala sem ze kar precej in pridobila dosti kondicije.
Tako da je to cisto pravi nacin.

Hujšam en mesec izgubil 5kg.Ne jem maščob, sladkorja, vsak dan prehodim 5 km po ravnem, a ja tudi moke in kruha skoraj nič.

Malo rekreacije se pri hujšanju ne pozna. Pridobiš kondicijo, moč, izboljša se ti presnova in počutje, ampak za hujšanje je pa daleč najpomembnejša prehrana.
Ko boš lažja, te bo mogoče zamikalo tudi malo intenzivnejša vadba, za začetek pa bo tudi energična hoja čisto okej. Ampak ne smeš na ta račun več jesti!!!!! Jasno?????? Ker med hitro hojo par km pokuriš mogoče 200 kalorij, kar sta dve rebri čokolade ali kos kruha s tanko plastjo namaza. Ali en kozarec piva (dva deci).

Jaz sicer ne hujšam načrtno, a s hojo izgubim kaka 2kg . Presnova se izboljša /posledično se shujša/, počutje se izboljša, kondicija tudi. Jaz prehodim vsak dan 3-4 km /hitra hoja, po ravnem, včesih rahlo v hrib/. Enkrat na teden pa malo več.
Za resno hujšanje je treba paziti tudi pri hrani.

Draga avtorica, seveda kar pogumno s hojo. Hoja je bolj zdrava, kot brutalne vaje. Jaz prakticiram oboje, ker sem fizično zelo močna. Sicer nimam viška kg ravno zaradi gibanja in prehrane. Hoja lahko sčasoma preide v rahel tek in nato po intervalih tek-hoja (to se potem šele pozna na postavi).

Glede na to, da do sedaj nisi telovadila bo zmerna hoja čisto ok. Priporočam tudi palice, da razbtemeniš kolena tet ob tem delajo tudi noge. Začni počasi potem pa povečuj razdaljo in tempo. Ko boš z lahkoto prehodila npr 5 km v eni uri vključi v hojo še tek in sicer minuto teka 5 min hoje, 2 min teka 4 min hoje…
Zaradi gibanja ne pričakuj drastične spremembe vsekakor pa se ti bo obrestovalo. Manj bo prehladov, po hpji noro dober občutek in manjši apetit.
Sama teč in veliko hodim, morda sem na začetku ko je bil to šok za telo res zgubila par kg zdaj pa na tej teži stojim. Res pa je da ne hujšam. Vem pa da če bi bila potreba bi se morala vsak drug dan spotiti pri hoji ali teku ter jesti bistveno manj.
Meni je tek v užitek in to osebi ki je začela s tekom pri 40 letih in ki je vedno govorila da tekla pa ne bom. Zase sem zmagovalka in zmagovalka boš tudi ti.

Meni pa se iskreno povedano ne pozna. Po 40 letu gibam več kot prej (hoja, hitra hoja, hoja v hrib, nordijska hoja), prehranjujem se ves čas enako, kile pa mi grejo mic po mic gor, ne dol.
Praktično že celo odraslo življenje pazim na prehrano, potrebujem pa jo vedno manj in če bi hotela hujšat, bi jo po moje lahko jedla samo še “ptičje” malo.

Če smem, maščobe so nujno potrebne za absorbcijo vitaminov A, D,E, K.
Za hujšanje je nujno omejiti OH, predvsem sladkor in žitarice, tudi nekatere zelenjave.
Bolje je jesti meso, jajca, brez kruha, predvsem z nadzemno zelenjavo, ter telesu pomagati s tekočinami, ki odvečno tekočino pomagajo izločati, čebula, peteršilj, zelena, cvetača, šparglji, regrat, cikorija…
Omejitev OH naj se uvaja postopno, ker je telo odvisno od sladkorjev, ki se predelajo iz njih, če ne gre drugače.

Hujšanje je zelo enostavno. Zakaj kile ne grejo dol, večinoma zaradi psihe, šele kasneje zaradi prehrane. Daj mi napiši več podatkov, starost, teža, kakšno službo imaš, kaj ješ, koliko, itd. Čim več podatkov, če ti je javno malo bed, lahko mi pošlješ zasebno sporočilo pa ti tam vse v detajle razložim.
Če boš šla po nekih popularnih dietah, boš samo nesrečna, depresivna in še zdravje se ti lahko poslabša. Drugače pa grejo kilogramčki lepo konstantno dol.
Tist pa ki pišete, manj žri, se pa vprašajte, kaj je pri vas problem, ker sama beseda izkazuje vaš egoizem. Pa brez zamere.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

Dej ne srački ga, ker pojma nimaš.

Naprimer, v fitensu, kardio, tekač , hitra hoja v klančnini med 11 in 13 naklona nekje 40 minut in pokurim med 500 in 600 kcal…. Merjeno dvojno, na mašini + aplikacija…. Pa še dodatno pokurim, ko si dam cca 0,5-1kg uteži okoli gležnjev……Tako da … ne nakladkaj 🙂

Ali pa če hodim v hrib intenzivno cca uro in pol, tudi 1000-1200 kcal pokurim. ( imam napravce in aplikacije, ki to merijo :). In uspelo mi je tako sklatit 15 kg v 3 mesecih, brez povračila kg nazaj.

Je pa res, da je prehrana zelo pomembna – zajtrk zame kar konkretno ( predvsem beljakovine, pa tudi edini vnos cukra dnevno, da dam možganom hrano za čez dan), nič kruha, belih testenin, nobene ocvrte hrane, nobene ulične hrane, pa po 18. uri ne jest več velikih obrokov. Gre, brez lakote in nervoze, z nasmehom na obrazu.

Sem shujšala za 20 kg. Edini učinkovit nasvet – nič jesti po 16. uri – pa še takrat samo zelenjavo in malo pustega mesa. In voda, voda, voda ….

Boš celo življenje tako? Po 16h nič jest, ostalo pa zelenjava ,pusto meso, voda? :)) Če boš tako zdržala naslednjih 20 let (ne vem, koliko si stara), čestitke. Najbrž boš vmes, čez kako leto, zbolela.

Boš celo življenje tako? Po 16h nič jest, ostalo pa zelenjava ,pusto meso, voda? :)) Če boš tako zdržala naslednjih 20 let (ne vem, koliko si stara), čestitke. Najbrž boš vmes, čez kako leto, zbolela.
[/quote]

Pa saj verjetno že od jutra do 16. ure poje tudi kaj drugega. Kaj si tako pikolovska. A si ji fouš, no?

Pa saj verjetno že od jutra do 16. ure poje tudi kaj drugega. Kaj si tako pikolovska. A si ji fouš, no?
[/quote]

Fouš nič. Mi ni treba hujšat. Hočem samo poudarit, da je to, kar počne “rahlo” nezdravo. Moja sodelavka v službi je skoraj do pike enako počela. Ja, do 16h je pojedla malo solate, včasih bisto juho.
Čez eno leto je zbolela. Potem je pričela nazaj jesti (mogoče malo manj) . Zredila se je ogromno. Metabolizmu se je zmešalo.

Fouš nič. Mi ni treba hujšat. Hočem samo poudarit, da je to, kar počne “rahlo” nezdravo. Moja sodelavka v službi je skoraj do pike enako počela. Ja, do 16h je pojedla malo solate, včasih bisto juho.
Čez eno leto je zbolela. Potem je pričela nazaj jesti (mogoče malo manj) . Zredila se je ogromno. Metabolizmu se je zmešalo.
[/quote]

Pa, kaj neke zaključke delaš, ko niti ne veš, koliko in kaj še ženska poje od jutra do 16. ure no – saj ni nikjer tega niti navedla! Pametne ste nekatere, ku sto mater….

Pa, kaj neke zaključke delaš, ko niti ne veš, koliko in kaj še ženska poje od jutra do 16. ure no – saj ni nikjer tega niti navedla! Pametne ste nekatere, ku sto mater….
[/quote]

Jaz pa razumem, kaj hoče povedat tista, ki je shujšala 20 kg. Malo slabo se je izrazila, nerodno. Po 4h popoldan ne je več, do takrat pa solato,meso in vodo. Saj je logično. Če po četrti ne je, je tisto, kar je napisala do takrat. Drugače sploh ni za razumet. Se pa res ni treba kregat zaradi tega.

Naprimer, v fitensu, kardio, tekač , hitra hoja v klančnini med 11 in 13 naklona nekje 40 minut in pokurim med 500 in 600 kcal…. Merjeno dvojno, na mašini + aplikacija…. Pa še dodatno pokurim, ko si dam cca 0,5-1kg uteži okoli gležnjev……Tako da … ne nakladkaj 🙂

Ali pa če hodim v hrib intenzivno cca uro in pol, tudi 1000-1200 kcal pokurim. ( imam napravce in aplikacije, ki to merijo :). In uspelo mi je tako sklatit 15 kg v 3 mesecih, brez povračila kg nazaj.

Je pa res, da je prehrana zelo pomembna – zajtrk zame kar konkretno ( predvsem beljakovine, pa tudi edini vnos cukra dnevno, da dam možganom hrano za čez dan), nič kruha, belih testenin, nobene ocvrte hrane, nobene ulične hrane, pa po 18. uri ne jest več velikih obrokov. Gre, brez lakote in nervoze, z nasmehom na obrazu.
[/quote]

Lej, že nekajkrat ti je bilo razloženo, da tiste naprave ne merijo pravilno kalorij in jih niti slučajno ne moreš v 40 minutah pokurit 400 ali 500. Ne smeši se, lepo te prosim.
Maratonci, ki pretečejo 42 km v 2 urah in pol, pa dejansko skurijo po 1000 kalorij na uro, to pa ja. A si že kdaj videla, kako hiter tek je to?

Pri večini ljudi je tako, da telo z leti potrebuje vedno manj hrane…vse okoli nas pa toliko okusnih stvari 🙂

Pri meni je zoper trdovratne zaloge okoli trebuha po 40 letu povsem enostavna rešitev;
– gibam se enako, kot že desetletje poprej (vsak dan vsaj ena ura hoje)
– pri hrani pa 16 urni post (8 ur ješ, 16 ur pa nič, prebava zadiha, ker ni kar naprej nekaj v predelavi 🙂 trebuh se zmanjša in maščobice se pričnejo topiti….

Se ne držim čisto striktno, ampak če se da, jem prvi obrok okoli 11h, zadnjega okoli 19h, vmes pa kar mi zapaše, od avgusta sem šla dol iz 73 kg na 68 (pri 176 cm višine), delež telesne maščobe pa se mi je zmanjšal iz 27 na 24 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}….

če bi se res držala, bi šla zihr še par cm okoli pasa dol (zdaj imam mere 95-74-95)

Ja, delni post je v redu. Ampak disciplina pa mora bit oz trdna volja, tako delat celo zivlnjenje. Sama sem izgubila 2 kg v mesecu dni, gibanje isto kot prej, namrec redna telovadba, zadnji obrok, ne precec mali, ob 18., nato sele zjutraj okolim7 h ali 8h. Jedla tudi sladko, enkrat na dan kaksne kos potice, par piskotoc ali palacinko, zato da se ne odpovem popolnoma sladkarijam, v glavnem tri do stiri zmerne obroke

Veliko hoje je dobro za zdravje (predvsem), stopi pa tudi kakšen kg.
Vedno se enako hranim (količinsko in kalorično). Ko hodim vsak dan , izgubim na mesec po 2-3 kg pri enakih prehranjevalnih navadah. Pa to ni kakšna ekstremna reč. Na dan prehodim dobrih 5 km. Včasih po ravnem, včasih malo v hrib.

Lej, že nekajkrat ti je bilo razloženo, da tiste naprave ne merijo pravilno kalorij in jih niti slučajno ne moreš v 40 minutah pokurit 400 ali 500. Ne smeši se, lepo te prosim.
Maratonci, ki pretečejo 42 km v 2 urah in pol, pa dejansko skurijo po 1000 kalorij na uro, to pa ja. A si že kdaj videla, kako hiter tek je to?
[/quote]

Teorija je eno, praksa in delovanje mojega telesa pa drugo. Vsako telo pa reagira in potrebuje drugačen pristop. Zmoreš ti to razumet?

Zame je tek prehudo obremnjevanje sklepov zaradi impakta ( udarca, stika) na podlago-ga tudi ne prakticiram zaradi možne okvare sklepov, ker sem imela avtoimuno bolezen na sklepih. Zato dokaj hitra hoja in v klanec še toliko bolje, manj stresno za sklepe in boj učinkovito.

Meni je moj način vadbe popolnoma odgovarjal, predvsem pa deloval. Še vedno mi. Ne zmore pa vsak hodit v tak klanec po 40-50 minutm paše z utežmi na nogah, to je pa res 🙂 Stopilo mi je pa maščobe ravno na mestih, kjer sem želela ( stegna, boki, hrbet, ojačana ritna mišica) Pri 20ih nisem imela take postavce, kot jo imam sedaj :

Sicer pa, kaj se ti sekiraš zame – meni je uspelo – in tudi obdržat 20 kg minusa brez problema, že 5 let. Vzdržujem pa še, z redno vadbo. Pa lep sončen dan!

Teorija je eno, praksa in delovanje mojega telesa pa drugo. Vsako telo pa reagira in potrebuje drugačen pristop. Zmoreš ti to razumet?

Zame je tek prehudo obremnjevanje sklepov zaradi impakta ( udarca, stika) na podlago-ga tudi ne prakticiram zaradi možne okvare sklepov, ker sem imela avtoimuno bolezen na sklepih. Zato dokaj hitra hoja in v klanec še toliko bolje, manj stresno za sklepe in boj učinkovito.

Meni je moj način vadbe popolnoma odgovarjal, predvsem pa deloval. Še vedno mi. Ne zmore pa vsak hodit v tak klanec po 40-50 minutm paše z utežmi na nogah, to je pa res 🙂 Stopilo mi je pa maščobe ravno na mestih, kjer sem želela ( stegna, boki, hrbet, ojačana ritna mišica) Pri 20ih nisem imela take postavce, kot jo imam sedaj :

Sicer pa, kaj se ti sekiraš zame – meni je uspelo – in tudi obdržat 20 kg minusa brez problema, že 5 let. Vzdržujem pa še, z redno vadbo. Pa lep sončen dan!
[/quote]

Ne sekiram se zate, smešiš se pa vseeno.
Predvsem hočem drugim povedat, da ne nasedajo podatkom o 500 kalorijah v pol ure, pa da potem na ta račun jedo in seveda kilogrami ne gredo dol.
Če bi pa ti dejansko toliko pokurila na enem treningu, kot pišeš, bi morala shujšat 30 kil, ne samo 15.

[/quote]

Tudi, če zanemarimo netočnost takih in podobnih meritev, je dejstvo, da nekdo, ki se do sedaj ni pretirano gibal takega tempa oz. vadbe ne zmore.

Tako, da je ocena 200 kalorij predhodnice kar realna. Za začetek, ko in če bo pa pridobila na kondicijo, bo pa lahko kurila tudi več, ampak trenutno se žal ne more zanašati, da bo s hojo izgubljala težo, ker je ne bo.

Zdravo tukaj Jožica videla sem vas pismo tukaj glede hujšanja ali bi mi lahko kako pomagali pri meni imam jih 99 kg stara 34 let dvoje otrok bi mi lahko odgovorili na Gmail moj. Lepo prosim. Jozica.mavec@gmail.com

Lepo se zahvaljujem Za vašo pomoč. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close