Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hujsanje

Hujsanje

Pozdravljeni.

Naj na kratko opisem. Sem dekle 26 let, imam nekje 15 kilogramov prevec in ze nekaj let si jih zelim izgubiti. Nikakor se ne spravim, da bi shujsala. Telovadim ravno ne, vsak dan grem za 1h na sprehod. Prehrana, malo se pazim. Imam tudi tezavo, ker se zivim s starsi in moram jesti kar je kuhano. Seveda je tukaj tudi veliko oh in podobnih stvari. Ko recem, da zelim omejiti to prehrano in zelim shujsati ponavadi slisim saj od tega koscka ti ne bo nic, daj pojej se malo saj nisi nic pojedla in podobno. Nekako ne najdem prave volje, motivacije. Zasledila sem, da Petra Parovel pripravlja novi program, sestavljen iz jedilnikov in treningov. Naj poskusim z njim? Ne vem ali mi bo uspelo, ce imam dovolj volje. Vcasih ce ze kaj telovadim imam v glavi kaj si bodo starsi mislili, ce me vidijo, se pred njimi me je sram. Rada bi narocila ta program, vendar ga je seveda treba kupiti in ne vem, ce se mi splaca dati denar, ce ga bom speljala do konca.

Edina resitev je, da manj pojes, kot jes zdaj!

S temi programi je pa tako, lahko ti je pisan na kozo in super, lahko ti je pa sranje. Delan je za mnozice, ne zate osebno.

Kako mislis pa spraviti skozi jedilnik, ce starsi kuhajo? A?

Na mizi imas hrano, nima veze kaksno, oh niso noben izgivor, pojej manj in vztrajaj pri svojem. Jej zavestno!

Ja, bo prvi dan tezko, mogoce drugi dan tudi, a ko enkrat reces sam sebi NE, se pocutis super in vsakic naslednjic ti je lazje!

Sebi reces ‘ne’, ne starsem! To upam, da ti je jasno, da so starsi samo izgovor.

Migat pa bo seveda treba. Kaj se pa to pravi, da je tako mlada ženska tako zastana.

Pa ne se hecat, da te je sram, da bi te videli starši športat? Razumem,d a te je sram, da bi te kdo videl recimo nago. Tudi meni to ni prijetno. Ampak, da te je sram športat? Pa, če se zdiš sama sebi štorasta in bi se ti mogoče posmehovali, pojdi pa v gozd delat počepe, poskoke, sklece…

Hrano pa ja, pač pojesti bo treba manj. Je pa res, da je kriza takole doma. Upam, da mama da pisker na mizo in si vsak sam naloži? Ene imajo navado, da kar vsem naložijo. Potem pa tečnarijo, če kdo ne poje vsega.

Omenjeni program pa: pojma nimam kdo je to. Je pa veliko brezplačnih programov na netu.

Odgovor na objavo uporabnika
migat bo treba, 30.09.2021 ob 21:37

Migat pa bo seveda treba. Kaj se pa to pravi, da je tako mlada ženska tako zastana.

Pa ne se hecat, da te je sram, da bi te videli starši športat? Razumem,d a te je sram, da bi te kdo videl recimo nago. Tudi meni to ni prijetno. Ampak, da te je sram športat? Pa, če se zdiš sama sebi štorasta in bi se ti mogoče posmehovali, pojdi pa v gozd delat počepe, poskoke, sklece…

Hrano pa ja, pač pojesti bo treba manj. Je pa res, da je kriza takole doma. Upam, da mama da pisker na mizo in si vsak sam naloži? Ene imajo navado, da kar vsem naložijo. Potem pa tečnarijo, če kdo ne poje vsega.

Omenjeni program pa: pojma nimam kdo je to. Je pa veliko brezplačnih programov na netu.

Takole doma, ko je ze vse pripravljeno, je najlazje, nic ne razmisljas, kaj bos kuhal, samo pojes, kar je ze nekdo drug skuhal in pac pojes manj.

Pri nekih 20ih sem tako shujsala enih 30kg.

Uf, bravo. 30 kg je pa izjemno. Čestitke.

Ja, če tisti doma kuha preveč, premastno, presladko, je kar zoprna reč.

Moja mama je še kar ok, kar se tega tiče. AMpak recimo moja teta, obup. Ona pa tako sili ljudi jesti, da se kar bojiš na obisk it. Pa navado ima, da kar ona naloži hrano na krožnik, kar je zame čista katastrofa.. Saj vem, da dobro misli, samo … ni ok.

Moja mama da pisker na mizo pa si vsak sam naloži. To je ok.

Je pa smotano, recimo hočeš zmanjšat sladkarije pa ti pred nosom jedo čokolado, sladoled. Ali pa hočeš skenslat bel kruh in jesti polnozrnatega pa kar naprej na mizi bel kruh… če si v taki okolici je težka, moraš imet res hudo voljo.

Tako, da bravo, da ti je uspelo.

Zakaj si pa pri 26-ih še vedno doma?!

Prvo kot prvo hujšaš zase. Pojasni staršem da se ne počutiš dobro in bi rada izgubila kakšen kilogram. Ne rabiš pa nobenih šmensi jedilnikov. Ljudje nismo roboti. Jej normalno, samo količine nadzoruj. Zelenjava v neomejenih količinah, sladkor izloči, ostalo pa na obrok v velikosti dlani (meso, priloga). To da hodiš je super. Mogoče se vpiši na kakšno skupinsko vadbo? Boš vadila, pa še spodbudo imela.

Starši so ti samo izgovor. Nisi 12 letni otrok. Imaš 26 let. Noben program ti ne bo pomagal dokler se ne odločiš spremeniti. Kaj točno te ovira da si sama ne pripravljaš obrokov? Pač poveš da želiš spremeniti prehrano ker se ne počutiš dobro v svoji koži. 26 let imaš. Čas da odrasteš in sprejmeš odgovornost zase.

Ne obremenjuj se. Lahko poskusis s programom, mogoce ti bo sluzil kot motivacija. Pocasi zacni in vztrajaj!

pa saj nisi stara 6 let, da bi ti starši na krožnik nalagali.

vzemi si manj kuhanega in si sama pripravi več zelenjave poleg.

aja

jej to, kar starši kuhajo. prilagodi količine. mesa za eno pest, priloge z ogljikovimi hidrati za pol pesti, ostalo si sama pripravi zelenjavo poleg. solate, stročnice in podobno.

gibaš se čisto ok, mogoče tempo gibanja pospeši. ne zapravljaj denarja za neke programe, ki jih ne boš mogla izvajat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close