hudo pretresena
No, saj o tem govorim. Zelo slabo informirajo goste, da se lahko je še kaj drugega, kot tisto na menuju. In to me moti. Kdo in kako vam je povedal, da se lahko prilagodi jedilnik?
Meni noben tega ni povedal. Pa sem tja prišla z 10 mesečnim otrokom. Ta pa svinjine še ne more jesti. ta pa je bila dva dni zapored na jedilniku. Druge, boljše izbire pa ni bilo.
Občutek sem imela, da zaposleni delajo na tem, da nimajo preveč dela.
Da, tudi jaz sem zadnji dan od dolgoletnih gostov v bazenu slišala, da se da marsikaj naročiti.[/quote]
Zakaj pa si sploh šla tja z tako majhnim otrokom?[/quote]
Le zakaj? Zato da se bom imela lepo, uživala, kopala, imela mir. Otrok pa ni tako majhen, saj je moja kolegica šla v hotel s 4- mesečnim otrokom. Sem pa res razočarana, da niso vsi gostje enakovredni drugim. Eni so očitno privilegirani, saj imajo več možnosti izbire in so bolje informirani. Res bi rada izvedela, kako so le ti prišli do informacij.
Ali so morali biti zoprni in tečni? So morda sitnarili natakarju, da niso zadovoljni s hrano.
Da je tečen gost, se ne strinjam. Crkovina na oknu? Halo?
Pa še to. Ponavadi sem navajena, da v toplicah vzamem tisto, kar mi dajo. In ne grem spraševat, če imajo kaj boljšega. potem bi me res imeli za tečno.
sicer pa vedno izbiram hotele, kjer imajo postreženo z bifejem in ne z meniji. tako si vzamem, kar mi paše.
Se ne strinjam s tabo, zato ker če bi bil res tečno, kot praviš, bi imela več izbire na krožniku. Ugotovila sem, da če si tečen, ti dajo več. ker jaz nisem bila, mi niso.
Hotel je super in zelo v redu, če tja ne greš z otrokom, ki še ne je vsega, saj je skrb za prehrano le tega zelo obremenjujoča. Marketov tudi ni veliko. Je sicer eden, ki pa nima velike izbire. Tako da te lahko zelo skrbi prehrana tvojega otroka v teh dnevih.
Popolnoma nič od tega. Ker hotel poznam vrsto let, sem po rojstvu prvega otroka in ugotovitvi, česa ne sme jest, povsem vljudno vprašala, kako kaj stojijo s kakimi dietami in prilagoditvami, ker zelo jasno oglašujejo, da diete pri njih niso noben problem. Odgovorili so mi, da res ni nobenega problema, naj samo sporočim, kaj kdo sme jesti in se bodo ustrezno založili, če pa česa ne bodo uspeli nabaviti, me bodo prosili, naj prinesem s sabo in dali na razpolago hladilnik za shranjevanje. To je vsa “tečnoba, zoprnija in sitnarjenje”. Lepa beseda je do zdaj še vedno lepo mesto našla.
10-mesečnik komot je svinino, če le ni prekajena, moja dva jo oba jesta od 9. mes dalje, pa sta kar huda alergika. Čudi me, da greš z dokaj malim otrokom v hotel, pa se predhodno ne pozanimaš, kako je s hrano, res me čudi. Še celo kot doječa mati sem se vedno pozanimala, kakšna je hrana, kako jo pripravljajo, za dojenčka in majhnega otroka pa še toliko bolj. Tudi sem vedno vzela s sabo nekaj za prebrodit hudo silo, kak hipp ali alette kozarček, nekaj pač za skrajni primer. Saj ne moreš pričakovati, da se bo cel svet tebi prilagajal – ali pač? Konec koncev si mama otroku ti in ti moraš vedeti, kaj otrok sme ali ne in ti moraš tudi poskrbeti,- torej se pozanimati, vprašati, prositi – da otrok to dobi. S svojima dvema krepko “izvenserijskima” primerkoma, ki ju je res težko nahraniti, hodimo vsepovsod, vendar se VEDNO (!!) predhodno pozanimam, kaj je možno, kaj imajo, česa ni, kaj prinesem s sabo, ali sploh lahko prinesem s sabo ipd. Še prav nikjer nismo imeli težav, pa so naše omejitve precej daljše od ene uboge svinjine. Res pa, da vedno vljudno prosim oz. vprašam.
Tudi jaz sem se pozanimala. Tudi pri tistih, ki so tam že bili. In verjemi mi, da tudi oni ne vedo, da se lahko kaj več zahteva od tistega, kar je na menuju. rečeno pa mi je bilo, da imaš veliko izbiro. Jaz pa je nisem imela. Včasih so bili obroki taki, da sem težko kaj dala otroku.
Reševala sem tako, kot ti praviš. Z kupljeno otroško hrano. Moj otrok pa je nima preveč rad. Če si katero kdaj pokusila, so res zanič.
Me pa zanima, kje si prebrala o teh dijetah. jaz sem prebrala njihovo brošuro in v njej nič takega našla.
Sem se pa odločila za ta hotel, ker mi ga je toplo priporočala kolegica. In jaz sem ji verjela na besedo.
Ali naj otrok je konzerve? Pri 9. mesecih lahko že kaj grize.[/quote]
Pa naj grize – kdo mu brani?! Ampak za primer, da se res ne najde nič “primernega” za otroka, je kaka taka izjema še vedno boljša rešitev, kot stradanje. Sploh če mati ne zna vprašati, kot očitno tale ne zna.
Glede na to, da poznam izbor živil v Topolšici, sem res v hudem dvomu, da bi se ne našlo prav ničesar primernega za 10-mesečnega malčka.
PS. Hipp ni konzerva. Alette tudi ne.
Ja, Hipp ni konzerva, je steklenička. Si sedaj zadovoljna?
In dvomim, da se tale mati ni pozanimala prej, ko je prišla.
Kot sem gor razbral, se je pozanimala. Rekli so ji isto, kot ti trdiš, da je izbor živil ogromen.
Sem bil v Topolšici dve leti nazaj. In tudi jaz menim, da so obroki skromni. Zrezki so premajhni. Morda za penzioniste na dieti niso, zame pa so. Že samo dejstvo, da mora zrezek tehtati vsaj 15 dag in moj ni bil tako velik, se res sprašujem, kaj sem plačal. Solato? Testenine in riž?
Zaradi tega, tja ne zahajam več.
[/b]
Kako to misliš? Otroku niso prinesli nobenega menija in sem mu dajala iz mojega krožnika. Ali bi morali prinesti tudi porcijo za otroka?[/quote]
Ne poznam odgovora. Ponavadi hodim v hotele, kjer imaš vse samopostrežno in si otroci prav tako vzamejo, kot starši. Nisem še videla, da otroci jedo iz krožnikov staršev. ne vem pa, kako je, če ti hrano servirajo na mizo. Res ne.
Sklepam, da bi moralo biti tako. Kar vem, je v večini slovenskih hotleih zapisano, da so otroci v hotelu brezplačno. Sklepam, da so. Če pa moraš doplačevati prehrano, je to totalen nateg stranke.
No tole pa moram komentirat. Mi smo bili v tem hotelu dve leti nazaj in moram reči, da je izbor hrane res velik, tako da res ne vem, kaj se pritožuješ. Pa a moraš vsak dan vse probat, kar je na meniju? Izbereš vsak dan drugo hrano in se naješ. Ne vem, kaj za eni izbričneži ste, da vam nič ni pasalo. Mi smo vedno najedli, hrana se nam je zdela odlična. Očitno ste zelo izbirčni, če vam nič ni pasalo.
[/quote]
No tole pa moram komentirat. Mi smo bili v tem hotelu dve leti nazaj in moram reči, da je izbor hrane res velik, tako da res ne vem, kaj se pritožuješ. Pa a moraš vsak dan vse probat, kar je na meniju? Izbereš vsak dan drugo hrano in se naješ. Ne vem, kaj za eni izbričneži ste, da vam nič ni pasalo. Mi smo vedno najedli, hrana se nam je zdela odlična. Očitno ste zelo izbirčni, če vam nič ni pasalo.[/quote]
Očitno ste vstajali pred 8. uro.
Sem tudi jaz doživela nekaj takega v Švici. Če si bil pri tazadnjih, nisi več dobil dosti za izbirat. Tako da menim, da ni izbirčna.
15 dag za zrezek? Ja no, če je bistvo dopusta šnicl, potem drugič prej vprašaj, če imajo njihovi šnicli res 15 ali mogoče samo 12 dag. In če jih imajo 12, pazi, da ne zaideš tja.
V Topolšici sem bila na zdravljenju, 3 tedne, po operaciji srca. Nimam pojma, koliko so vagali šnicli, ampak hrane je bilo več kot dovolj. Okusna, pestra in zdravo pripravljena hrana, brez vonja po vegeti in brez omak iz vrečk. Kako je danes, ne vem, maja 2009 so lepo ponujali ob rezervaciji izbiro raznih menijev – vital, celiak, holesterol, fitness pa še kakega sem verjetno pozabila. Zato skoraj ne verjamem, da bi se v dveh letih ponudba tako spremenila.
Smo pa s sopacientkami gledale, koliko so nekateri ljudje sposobni požret. Dobesedno – požret. Za zajtrk po 6 palačink, 4 hrenovke, 4 kose lubenice, pri kosilu (juha, solate, sladice samopostrežno!) po OSEM KOSOV (!!) peciva, 3 porcije pudingov, isto pri večerji. Včasih smo se hecale, da imajo eni ruzake namesto želodcev.
V Topolšico se od zrdavljenja vračam, do zdaj vsako leto z veseljem. Upam, da bo tudi letos tako.
No tole pa moram komentirat. Mi smo bili v tem hotelu dve leti nazaj in moram reči, da je izbor hrane res velik, tako da res ne vem, kaj se pritožuješ. Pa a moraš vsak dan vse probat, kar je na meniju? Izbereš vsak dan drugo hrano in se naješ. Ne vem, kaj za eni izbričneži ste, da vam nič ni pasalo. Mi smo vedno najedli, hrana se nam je zdela odlična. Očitno ste zelo izbirčni, če vam nič ni pasalo.[/quote]
Ti kar komentiraj in bodi zadovoljna s takimi pomijami. Ker jaz tej hrani drugega ne morem rečt.
Riž je bil v tisti veliki posodi v vodi, tak, kot če bi ga sama skuhala na pol. Makaroni strokrat prekuhani, da jih niti z žlice nisi dobil dol. Meso je bilo vendo v neki omaki, če temu lahko rečeš tako, ker meni se je to zdela bolj obarvana voda.
Tisti napolkuhan riž so naslednji dan postregli v juhi, ki so ji rekli kurja juha. In verjemi, da ta juha ni bila nikoli kurja, še ene noge kurje niso skuhali noter, niti one kurje kocke za juho ne. Še moj mali je rekel, da je to napol surovo.
Mineštra, če ji lahko rečemo tako, pa je bila zmagovita: v tistem velikem loncu je bilo polno neke rdečkaste vode, v kateri je plavalo ene 5-6 makaronov.
Sladice: rulade prerezane kar na 2 kosa….kaj češ, tudi šparat je treba….
Marmelade (napominjam, da je to hotel 4 zvezdice, v nekih velikih posodah na žlico, vse spocano, skrajno neokusno. Vedno neke socialne salame tipa najcenejše šunke v šparu in posebne.
Zelenjava vedno ena ta ista, nobene sestavljene solate.
Pa ni zdaj poanta v tem, kaj jaz jem doma….pa verjemi, da jem manj, ampak res veliko bolje od tega….ampak v tem, da mora biti nek standar za določeno kategorijo hotela.
če bi šla v hotel z 2 zvezdici, bi mi bil tak izbor NE PA TUDI OKUS hrane sprejemljiv. V štirih pa sem plačala pošteno ceno in zahtevam tudi pošteno hrano. Ne pa, da potem grem od večerje v mesto nekaj pojest, ker je vsa hrana relativno neokusna.
To je point. Pa verjemi, da smo ogromno po hotelih in vem, kaj kje lahko pričakujem.
Sem pa res opazila fenomen nenormalno lačnih hotelskih gostov, ki sto ne glede na kvaliteto hrane, trogali enormne količine proti svojim mizam, se prerivali in skakali po tamalem in ga porivali iz vrste, da so prišli do tistih posod z navadnimi belimi makaroni in belim rižem brez okusa.
Takrat pa se res vprašam, če je ljudem vse dovolj dobro, samo da je kao v ceni?
15 dag za zrezek? Ja no, če je bistvo dopusta šnicl, potem drugič prej vprašaj, če imajo njihovi šnicli res 15 ali mogoče samo 12 dag. In če jih imajo 12, pazi, da ne zaideš tja.
V Topolšici sem bila na zdravljenju, 3 tedne, po operaciji srca. Nimam pojma, koliko so vagali šnicli, ampak hrane je bilo več kot dovolj. Okusna, pestra in zdravo pripravljena hrana, brez vonja po vegeti in brez omak iz vrečk. Kako je danes, ne vem, maja 2009 so lepo ponujali ob rezervaciji izbiro raznih menijev – vital, celiak, holesterol, fitness pa še kakega sem verjetno pozabila. Zato skoraj ne verjamem, da bi se v dveh letih ponudba tako spremenila.
Smo pa s sopacientkami gledale, koliko so nekateri ljudje sposobni požret. Dobesedno – požret. Za zajtrk po 6 palačink, 4 hrenovke, 4 kose lubenice, pri kosilu (juha, solate, sladice samopostrežno!) po OSEM KOSOV (!!) peciva, 3 porcije pudingov, isto pri večerji. Včasih smo se hecale, da imajo eni ruzake namesto želodcev.
V Topolšico se od zrdavljenja vračam, do zdaj vsako leto z veseljem. Upam, da bo tudi letos tako.[/quote]
Se res sprašujem, če sva bili v istem hotelu. Tokrat o teh menijih ni bilo ne sluha ne duha. Je pa MNEU1, MENU2, VEGE MENU in REZERVNI MENU.
Če je res, da bi morali tudi mojemu otroku dati svojo porcijo, so me v Topolšici nategnili. V njihovem katalogu piše, da je otrok brezplačno. Če pomeni, da je zanj tudi hrana brezplačna, bi mi morali dati glavno jed tudi zanj. tega pa žal nisem doživela. Dajala sem mu iz mojega krožnika. In se strinjam z WTF, da so bili zrezki premajhni, če sem jih morala vsaj 1/3 dajati tamalemu.
Forum je zaprt za komentiranje.