Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Huda nespečnost

Huda nespečnost

Kaj pomaga pri hudi nespečnosti (pol leta spim vsak tretji dan, sicer pa nič). Stara sem 66 let.
Prosim za kako idejo, s čim s te si pomagali. Je komu pomagala zvočna terapija in kako to sploh izvajaš?
Tablet se izogibam že vse življenje.
Nisem v nekem hudem stresu, pred 2 letoma mi je umrl mož, kakih hudih bolečin nimam, a sem zaradi večne neprespanosti že čisto uničena. Prosim za kak pameten nasvet, čeprav se mi zdi, da sem preizkusila že praktično ve.

Meni EFT tehnika pomaga pri veliko tegobah, poskusi delati po tem videu, je pa še ena slovenska avtorica in lahko tapkaš po njej. Jaz delam po teh videih tale je narejen prav za nespečnost:
https://www.youtube.com/watch?v=0b3VadMr7HI

Tudi jaz…

Meni pomaga Ashwagandha v prahu, zmesam si jo z vodo, ima malce grenek okus, zelo zelo pomiri celo telo in psiho.

Kupi si to, nikoli ti ne bo zal.

Pozdravljeni,
Verjetno imate izredno povišan adrenalin in nizko raven serotona.Seroton se v trenutku ko zapremo oči pretvori v melatonin,zaradi visokega stresa,fight or flight pa se to ne zgodi in ste tako žrtev nespečnosti,kar se verjetno odraža na živčnosti,hudem stresu,fizični in psihični utrujenosti itd…
Probate lahko z melatoninom,priporočam takšnega,ki se 8 ur sprošča v organizmu.
Če to ne pomaga pa je edina rešitev 5-htp,naj vas ime ne prestraši je naravna sestavina,ki se jo pridobiva iz grifonije.
5-htp je prekurzor serotona,tako,da se 5-htp pretvori v seroton,seroton pa kasneje v melatonin.
Vzemite zjutraj in popoldan z b-kompleksom in s kakšnimi multi vitamini,
Vstajajte zgodaj,gibanje,svež zrak in zaposlitev možganov s kakšnim delom/hobijem pomaga utruditi telo,da boste lažje zaspali.

Več migaj. Zvečer pred spanjem pa si daj pod jezik par zrn morske soli in ko se ti stopi, popij še deci vode.

Te popolnoma razumem. Sama sem hudo nespečnost doživljala v meni. Bolj kot sem migala, delala in bila fizično aktivna, še slabše je bilo. Dejstvo je, da ko je človek preveč utrujen, slabo spi. Svetujem ti, da vzameš kakšne Baldrijanove kapljice, si skuhaš kakšen čaj, ali zvečer pred spanjem spiješ skodelico toplega mleka z medom. Ko ponoči ne moreš spati, vstani, preberi par strani knjige, začni reševati križanko ali kaj zmoli za duše v vicah (če si verna).
Če težave ne minejo, ne odlašaj in pojdi do osebnega zdravnika. Tudi sama sem proti tabletam, vendar je manjše zlo, vsaj občasno vzeti kakšno tableto za spanje, kot pa biti cele noči brez spanja. Želim ti vse dobro in upam, da bodo težave minile.

Problem danasnje dohtarije je zaradi pritiska “nodobnih spoznanj” to, da nocejo predpisovati uspavala kot je Dormicum, ceprav v poznih letih ni vec problem zasvojenost ampak je najpomembnejsa kvaliteta v zivljenju in spanec kot osnova!

Zlodeji trdijo celo, da tudi Sanval povzroca odvisnost, kar je ze vrhunec zavajanja! Sanvalje ucinkovito spalno sredstvo, ki ni pomirjevalo na benzodiazepinski osnovi, zato ni zasvojitve.

Vsiljujejo pa antipsihotike, ki samo cloveka pobebavijo in mu odvzamejo pamet tudi dolgorocno.

Ko se ga preneha jemati, pac clovek spet ne spi!

Isto je z antidepresivi, ki pomagajo k spanju, vendar zivljenje naredijo otopelo in brezcutno, povecajo misljenje in zmanjsajo VSA custva . Antidepresivi ki jih danes tako forsirjao namesto apaurina, so hud zasvojljivi, saj clovek po ukinitvi pade na nulo in mora takoj nazaj nanje! Enako je s spanjem, ko jih nehas jemati, si na istem!

Kdaj se bodo nasi omejeni dohtarji zavedli, da moramo nespecni ljudje dobit POMOC za svoj kriz enako kot drugi ljudje, mi imamo pravico do dostojnega zivljenja in zdravstvenega varstva, saj isto placujemo v zdravstveno blagajno!

Nekdo je po tv nekoč dejal…če ne moreš spati poslušaj in stej  svoje dihanje…sem nasvet vzel bolj za šalo  ampak vrag si ga vedi..zaspim takoj…poskusite

Nisem v teh. Menim, da imaš okrog lhudi s aplošno krizo. Ko je mir, je spaneč. Ampak da, čez spanec ga ni. In mir. Bi ti rekla potrpi, pravi zgoraj, ne maži se s ro mažo, če je ne zmoreš.????? Potrpi, pride nazaj. Ali ven, a je neumen unik, ker so ljudje … Dom bi moral biti varno zatočišče, ne beg. Razdelaj, kaj te mori in če to ni okolĵski nemir. Srečno v sebi želim.. Vzrok bo vaš.

Sanval je edino kar mi pomaga.  Vsak večer ena tableta , da spim vsaj pet ur.

Odgovor na objavo uporabnika
Nitka407, 25.05.2024 ob 12:35

Sanval je edino kar mi pomaga.  Vsak večer ena tableta , da spim vsaj pet ur.

TA sanval. Ko ga vzames moras takoj se ulezt pa zapret oci in pocakat da prime. Drugac ni nic.

Si ste poskusil Ltriptofan. To tud fino pomaga

Meni pomaga:

– Baldrimed tablete

– Persen

-Dominor

-Klostrum

-CBD kapljice

poleg gibanja na zraku

Sanval , to je to. Nobeni cajcki in domači zvarki, niti persen forte. Edino Sanval, na zdravniški recept.

Veliko gibanja. Vsaj 2 uri teka dnevno.

Če človek živi sam in nima družbe je v stresu in se ponoči večkrat zbudi, kaže vse znake depresije…. to je čisto iz živalskega dela človeka ven, ker so osamelci tako težko preživeli brez skupnosti. V knjigi Izgubljene povezave je to bolj točno opisano.

Najprej je treba najti vzrok zakaj ne spiš. Če je to stres in napetost pomaga baldrivel, ki ima bolj širok delovanja kot npr. sam baldrijan, saj pomirja tudi srce.
Očitno nekaj moti spanec. Preveč svetlobe ali napačna svetloba pred spanjem je tudi škodljiva, ker se ne tvori melatonin. Lahko da je kakšen vonj, ki te zbuja. Lahko ješ kakšno takšno hrano, ki deluje spodbujevalno pred spanjem, kot je npr. kava ali cimet. Nekateri priporočajo cimet pred spanjem, ampak cimet ima spodbujevalni učinek in če ima spodbujevalni učinek, potem poživlja.
Med naj bi pomagal tvoriti melatonin… Nekateri pripročajo med še z nečim, ampak se ne spomnim več.

Lahko pa, da imaš to gensko pogojeno…. ker eni imajo.

Pozdrav, hvala vsem za delitev vaših izkušenj!

Nespečnosti je danes čedalje več. Hiter tempo, ekrani, poplava informacij, ki razdražijo možgane, tesnoba, depresija.. Tudi sam se borim z nespečnostjo, zadnje obdobje kar uspešno. Velikokrat je vzrok tesnoba ali depresija, lahko pa tudi nevrološke spremembe npr. fibromialgija.. Pri meni so vzroki malo dedni glede tesnobe, delo z ekranom, premalo sprostitve..

Preizkusil sem veliko stvari.

PRVI NASVET – NE DELAJTE PANIKE!! Vse bo v redu! Predlagam naslednjo pot:

**DISCIPLINA, zmanjšajte prenažiranje z informacijami, človek danes v enem dnevu sprejme toliko informacij kot včasih v dveh letih (vizuelno, zvočno, dražljaji) Mar ni telo po tem vznemirjeno? Prepolovite vnos informacij družbenih omrežij, glasbe, klepetanja! Bodite budni v trenutkih, ljubeče glejte na vsakdanje rituale. Zbudite v sebi hvaležnost za majhne stvari. Sprehod brez slušalk, poslušajte ptice. Umirite telo “zaboga”. Tesnobo ponoči lahko umirim tako da naredim 15 sklec in nekaj zmolim.. Zelo pomaga tudi avtogeni trening (sproščanje mišic, dihalna vaja.. Google)

**PREHRAMBENI DODATKI: Čaji pred spanjem (divji hmelj, NočSit, MirSit od samostana Stična), včasih mi pomaga aspirin, zelo priporočam magnezij v trdih tabletah (DM), privoščite si prehrambene dodatke, Q10, Omega 3, D vitamin, B kopleks, zelo pomaga melatonin. Zmerno, sem pa tja! Jaz te stvari naročam preko amazon.de, varno in trikrat ceneje kot v navadnih trgovinah.. Ne priporočam konoplje, alkohola in podobnih zvarkov..

**PREHRANA, prepolovite sladkor, alkohol in kavo!! Kave po 12h ne pijte. Jejte najkasneje do 19h. Zvečer lahka hrana, koruzni kosmiči, jajca, prosena kaša..

**SPROŠČANJE TELESA: hoja s palicami, tek, fizično delo, vrt – > zmatrajte telo, savna, tajska masaža (privoščite si, denar na banki propada), avtogeni treningi (zelo pomagajo -> google) Moja babica je rekla – njiva je zlato in zdravnik, v mislih je imela delo, mir, koncentracija, občudovanje, zadovoljstvo..

**KEMIJSKO ZDRAVLJENJE, pri dalj časa trajajoči nespečnosti 6 mesecev in več se posvetujte z zdravnikom – nespečnost se da trajno pozdraviti!! Meni mirzaten ni pomagal, cel dan sem bil matast z meglo v glavi. Amyzol mi je sicer pomagal a mi je povzročal zaprtost, nekaterim pa zeloo pomaga. *Trittico je lahko zelo dobra stvar v manjših količinah – predpisanih začetnih 50mg je zame čisto preveč (drug dan megla), tableta 150mg je razdeljena na tri dele 3×50: 1/3 50mg z olfa nožem prepolovite in dobite 25mg, to polovičko še enkrat prepolovite in dobite 12mg – vzemite 1 uro pred spanjem, meni to zadošča!

CIPRALEX + TRITTICO meni je bila spoznana generalizirana anksiozna motnja, to je ko tesnoba preide na telesno raven – preveč sem odlašal.. Trmast, brez discipline.. Jemal sem 10 mg Cipralex in sicer po službi po kosilu in ne pred spanjem! Zjutraj nisem želel, za vsak slučaj, ker sem želel ohraniti maksimalno zbranost. Cipralex se začne jemati postopoma, zdravnik sicer predpiše en teden 5 mg na dan, jaz sem začel še bolj postopno: 5mg sem prepolovil na pol in teh 2,5mg jemal 5 dni, 5 dni po 5mg in nato sem prešel na 10 mg. Nekateri začno prehitro in se prehitro ustrašijo začetnih reakcij (tesnoba se poveča, razdraženost..) To traja nekaj dni, meni je takrat pomaga dopust. Priporočam jemanje 1 leto, Trittico pa lahko postopoma opustite. To so orodja za ozdravitev, da pa se stvar ne ponovi je potrebno odstraniti vzrok. Samo enkrat se živi, zato če ne gre drugače pojdite k zdravniku, da se zadeva ne vleče 5 let in več. Cipralex prav tako odnehate jemato postopno in previdno zaradi reakcij opuščanja.

**MOLITEV Včasih ko ne spim (težko vreme) sredi noči zmolim rožni venec, ta molitev prekine kaos v podzavesti in misli na brezvezne stvari. Nenehno ponavljanje utiša podzavest. To poznajo tudi vzhodne religije. Sv. Favstina in p. Pij so se ponoči zbujali ker so jih zbujale duše v vicah in prosile za molitev. Neverjetno kako to pomaga, kot bi pomiril duše ki prosijo. Izprosite si notranji mir z romanjem na kak svet kraj npr. Kurešček, Magdalena Gornik, Sveta Gora.. Marija na Kureščku je obljubila da bo tam delila notranji mir vsem ki jo bodo tam ponižno in iskreno prosili. Priporočam!

Veliko dobrega Vam želim in ne pozabite – Vse bo v redu!

Andreja iz barja ima recept za to. Cele noči prebedi, ker ne more spati, potem pa klepeta z zasedenimi. Moj je bil med njimi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close