Najdi forum

htm datoiteka

kolegu sem poslal po mailu htm datoteko, pa mu jo sprenta brez slik. Je le okvirček in v njem iks. Pri meni naredi vse ok.
Kaj bi bilo lahko narobe???

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

Problem, ki ga omenjaš nastane ker v spletnih dokumentih slike niso vstavljene kot v recimo Wordu, temveč na njih kaže povezava. Rešitev je možna tako, da shraniš stran s slikami vred in mu jo kot tako pošlješ. Najlažje pa je da mu enostavno pošlješ povezavo do te strani na netu – nekaj v obliki: http://www.google.com

Aja: če pošiljaš stran z neta jo prvo shrani z uporabo opcije shrani kot in tam kot vrsto izbereš celo/celotno spletno stran

____________ profa

V OE ali v Outlooku je po moje enako. Meni Orodja -> Možnosti -> zavihek Varnost… tam ima sigurno kljukico v okvirčku, kje piše Prenesi slike “Prepreči slike in drugo zunanjo vsebino v HTML e-pošti.”

Če sem pravilno dojel pisanje mounty-ja problem ni v OE ali Outlooka temveč v samem prikazu poslane datoteke v pregledovalniku….

Tam pa je postopek enak za IE in FF

profa

____________ profa

Čakaj,
si poslal link do strani ali stran v mailu?
Če si v mailu, potem Outlook Express napiše da je blokiral slike da ne bi izdal identitete tvojega računalnika (???).
Potem pa še napiše, da klikneš lahko (tukaj) v sporočilo da jih prikaže

No, o tem se pisala zgoraj…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close