Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek HRVATI

HRVATI

Jest sem se ravno danes vrnil iz Poreča. Dol sem bil 14 dni, na meji me niti povohal niso, mel sem pa sabo vse kar češ, poln prtlažnik hrane, vode, celo potovalko pira, skratka še nazaj smo neki prnesl. Kelnarji tut prjazni, med večerjo so pršli spraševat če je vse v redu, če smo zadovoljni, kar niso vedeli kako bi bili še bolj prijazni, pevka na odru je govorila v vseh jezikih, tudi v slovenskem, igrali so Golico, na koncu večerje pa obvezno še kozarček rakije, kuča časti. Govorili smo slovensko povsod in nekateri kelnarji in prodajalke so z nami govorili v slovenščini (ne perfektno ampak se je videlo da se trudijo). Skratka čist kontra kukr sem pričakoval, tako da sem bil prijetno presenečen.

Je bil pa zato lastnik apartmaja čisti kreten. Pridem tja, mu pozvonim, vrata od ograje so bila zaprta, on pa ko da me ni, me pusti mal čakat, niti pogledu me ni, ampak naprej riba hodnik. Pol se mu končno sprdne pridt do mene, pa ne da bi sučajno pozdravu al pa kej reku, sam neki tupav pogledu je naredu, jest mu molim vaučar, un pa kr prek ograje vzame (ne da bi slučajno pozdravu goste al pa bognedaj celo vrata odpru), pa bul notr ko da ni pismen pol nas pa končno na dvorišče spusti. In pol se je celih 14 dni obnašu ko nek jaki frajer, če smo šli mem nam niti odzdravu ni če pa že, nas pa še pogledu ni sam neki je zamomljal pa še to mu je blo pod častjo. No sej po dveh dneh ga pa tut mi nismo več šmirglal, apartma sem mu pa tak zasvinan pustu da ga kurba verjetno še zdej riba, pa da vidmo kdo je zdej frajer.
Hehe tja kjer smo se pa kopat hodil je pa tut neki pametnjakovič delu pri rampi in nas kao ni hotu not spustit (ne rečem če bi hotl z avtom not, sam peš pa nima kej srat), pa smo našl eno drugo pot, kjer ni blo treba mimo njega, pa še bližnica je bla, tko da smo se mu loh sam u glavo smejal ko se je kuhal v tisti svoji kanti zraven rampe.

Tko da letos se glede odnosa do slovencev v lokalih ne morem pritoževat, sam vseen bom naslednja leta rajši hodil v kakšne bolj oddaljene kraje kot so Španija, Grčija, itd…

Z njimi ne bo nikoli mogoč dogovor.
Slovenčki so pa naivni pa rinejo tja na morje kljub temu, da so tam nezaželeni.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Zdravo, Mavrični!

Ta vikend smo se vrnili z dopusta na Hrvaškem. In ni bilo čisto nič narobe. No, je pa res, da je to bila Valalta, FKK kamp pri Rovinju, ki ga imajo v rokah Angleži. Osebje pa je povsod domače. Vse je bilo tako, kot mora biti. Svoje 4 zvezdice si res zaslužijo.

Pri naši družini je tako – če gremo na morje, gremo na Jadran. Če pa se odpravimo v tisto pravo tujino, potem so to potovanja, ki pa niso namenjena poležavanju, branju, spanju, kopanju… Takrat smo pravi turisti, ki se razgledujemo, odkrivamo, raziskujemo…

Na kratko torej – nismo doživeli nič slabega.
Pa lep pozdrav vsem, ki jih dopust še čaka!

Zopet pretijo našim ribičem in pravijo,da so v Hrvaških vodah,naša policija pa da so to Slovenske vode-morje.Hrvati so res reveži saj imajo tako malo morja,zato jim pustimo še Piranski zaliv,požeruhom.

Ta vikend sem se vrnila iz Istre…..na carini dol grede nobenih težav, pa čeprav sem imela zraven kar nekaj hrane in pijače…..s policijo na cesti tudi nobenega srečanja…..
Spodaj pa …. že kar precej let hodim v isti kraj, se pozdravim z lastniki kafičev, konob, z natakarji in slaščičarji … popijemo kako na račun hiše …pa čeprav z njimi vedno govorim slovensko in vedo, od kod prihajam.

Glede poletnega dopusta vem, da me bodo gledali in prenašali še dolgo:)) Mi vsakič dajo vedeti, da so veseli mene in moje družbe.

Me veseli,da prekleta politika ne vpliva na nas ,ki gremo na morje na hrvaško obalo in nismo mi normalni ljudje-državljani nič krivi.Naj prevlada razun in dobra volja med ljudmi.

Samo dobre izkušnje imam na hrvaški obali,obala je čudovita,morje je krasno,ljudje so pa zelo prijazni,pa bevanda,klape,dalmatinske pesmi in da ne govorim naprej,tisti,ki rovarijo na eni in drugi strani me ne zanimajo,so pač ljudje svoje vrste,ki nikoli ne bodo vedeli kaj pomeni biti dober z vsemi na tej naši obli,pa tudi z hrvati,čeprav pravim ima na žalost izjem,ki dokaj napihujejo,pozdrav vsem ljudem dobre volje

Lubčki moji!

Moja žena se je danes kljub temu,da je izredno potrpežljiva oseba in kljub vsem mojim opozorilom,naj ne hodi tja na dopust vrnila vsa penasta iz Umaga.
Ma nobenih problemov na meji s hrano in pijačo….peljala skoraj vso hrano za 14 dni (avto skoraj izdihnil pod težo).
Čakala ”da je skoraj stara ratala” (pa prav mlada tud ni več) v restavraciji (celo eno večerjo zunaj si je privoščila ti ,ti lumpa),da so jo postregli(ker je potrpežljiva sedi v oštariji več kot 10 minut in…..).Natakarica govori nemško, angleško,češko,rusko (ja odlična oštarija z veliko gosti) slovensko niti besede.
Ko jo končno vprašajo kaj želi,je sicer hitro postrežena.Želi plačati in ni nobenega problema takoj napišejo račun,plača…..na ostanek (70 kun) pa čaka reci in piši več kot 10 minut (potrpežljiva je res,kar je pa preveč je pa preveč)
Ker je imela v kampu ”čudovite sosede” – resda SLOVENCE ampak,se imenujejo mularija stara 18 let se je vrnila domov dva dni prej…..mamo jim …
Ker so jo že mulci razkurili,kako ne bi ,ko so ji pa četrti dan zaporedoma prepevali ob 04.30 pred šotorom (pol ure kasneje je začela pakirati).Ob 07.00 je imela vse spakirano in potem je čakala na recepciji več kot pol ure,da je lahko poravnala račun,ker je gospod receptor iz doslej neznanega vzroka zamujal v službo pol ure in potem se niti opravičil ni,da je zamudil,ampak je ženi nežno dejal:Gospođo smirite se,sve ćemo srediti.Pa vi ste na odmoru zar ne?
Če je vam tak odnos všeč,oprostite meni ni….
Kot je dejal moj veliki prijatelj,ki prihaja iz ZAGREBA.Citiram:ONI BI SAMO NAŠ NOVAC,A MI DA OSTANEMO KOD KUČE.
Čao lubčki!Jaz bom svoj dopust in denar rajši trošil tam kjer je gost car……pa moja žena tud

Hehehehe, poznal sem tudi jaz nekoč enega, ki je stalno govoril vse sorte proti Hrvatom. Ampak je pa vedno direktno povedal, da obožuje hrvaško morje, hrano, glasbe, ženske itd.
Kar je bilo najbolj patetično je bil po mamini strani celo hrvaškega porekla.

Generalno pa toliko v razmislek. Ali se vam ne zdi, da morda krivda ni (le) na hrvaški strani?!

Slovenec in kje si ti car?!
Po tvojem pisanju sodeč še v lastni hiši ne. 🙂

Resno, ali misliš, da si car na slovenski obali? V Črni gori? Kje?

Malta,Ciper,Kenija….ti še kaj naštejem?

SLOVENEC,predlagam ti zapelji se v Portorož,potem pa se pa javi.KATASTROFA.

Portorožu,Ankaranu …..sem se odpovedal pred 15 leti.Popravili se očitno niso:))

SLOVENEC v Lanterni je bila slika popolnoma druga.Skratka uživali smo.

še dobro,da so tvoji ženi sosedi bili slovenci,ker bi spet bila pljuvačina kako se obnašajo južnjaki,ker mi že gre na živce to poslušati, glede slovenskega jezika…nevem kaj ti tu ni všeč,saj govorijo jezike,ki so v svetu važni…

Ja češko in rusko,zelo važna jezika!

Vesel sem zate!

*****Malta,Ciper,Kenija….ti še kaj naštejem? *******

Misliš da te bo tam natakarica postregla v slovenščini, tako kot to pričakuješ od Hrvatov?

Pravijo, da pameten odneha, pa jih pustimo ma miru. A vam ni zoprno, ko se naši politiki ponavljajo, da bodo Hrvaški pomagali v EU, bla, bla, bla. Kaj s tem povejo hrvatom, da so nesposobni sami narediti kar koli (predstavljate si, da vas sodelavec pred šefom potunka, z besedami”jaz ti bim pomagal”, v bistvu pa dela samo za svojo rit in ego, zate mu je kaj malo mar); a ne delajo naši vrli politiki prav to. Ko bodo rabili pomoč bodo že povedali.

Glede državne meje: veljavne so meje občin(tako je bilo do 1991), torej občinska meja med slovensko in hrvaško občino je tudi državna meja(npr. Občina Piran / Občina Buzet), in ne ve kje je problem; hhrvati opisano načelo striktno upoštevajo, kjer hrvaška občina sega čez mejno reko (npr. Muro – Hotiza).

In argument, da slovenska policija ni nadzirala ozemlja Občine Piran, ki se nahaja čez reko Dragonjo, nima nobene teže, ga pač ni, to pa še ne pomeni, da je to ozemlje dala Hrvaški (ni o tem nobenega sprazuma). Tudi če kmet ne obdeluje zemlje in je zapuščeno zemljišče, še to ne pomeni, da lahko prvi, ki pride mimo na njej zgradi hišo.

Pa kataster – na Hrvaškem je za ta del ozemlja vodijo kataster, ki so si ga skopirali v Piranu in Trstu – skratka vodijo ponarejen kataster.

Objekti, ki stojijo na zemljišču Občine Piran, južno od reke Dragonje so večina črne gradnje, vključno hrvaško kontrolno točko, upam da bo naša inšpekcija tako ažurna, kot za določene druge črne gradnje.

In na koncu, mislim, da je čas, da se o okupiranem ozemlju EU s strani tretje države seznani institucije EU, ker je očitno, da o tem ne vedo nič!

ne,
da pa naročiš KAVO Z MLEKOM, pa da reče MOLIM, ponoviš zadevo, te gleda ko teleta, neki zamrmra pa se obrne pa gre……

sori….. to se pa men ne zdi drucga kot jebanje folka u glavo……

postajate že dolgočasni s tem jako hrabrim ku…čenjem po forumih
komur grejo hrvati ful na živce, naj se izogiba njih in njihove “lijepe naše”
če pa še to ne bo dovolj, pa naj stopi do prvega hrvata in mu razbije gobec umazani in mu j…. mater hrvaško….

ups…ma ne to so balkanske fore, to bi naredili primitivni hrvati, ne pa slovenci, ki so v Evropski uniji
slovenec mora s sovražnikom obračunat na forumu….. medtem ko mu sovražnik osvaja ozemlje…in ženske

Z večino hrvatov nimam slabih izkušenj – v isti imamo že kakšnih 24 let vikend in tisti žaljiv odnos do sosedov-slovencev se je začel ko so se med vojno nasilno zasedla večinoma srbska, pa tudi kakšna slovenska stanovanja in si ob čakanju na telefonsku pogovor lahko poslušal samozavestno hvalisanje nekega hrvata ki je vabil ob morje prijatelja, češ da že ima ogledano stanovanje za njega itd. …. in večina teh priseljencev je še danes ostala tu in čedalje bolj grdo gleda vse slovence

dejansko se na dopustu ne počutim več dobro prav zaradi teh priseljenih sosedov večinoma z osrednje hrvaške, ki so svoje domovanje dobili po raznih političnih zvezah z minimalnim odkupnim zneskom ….. medtem ko smo se z domačini iz vasi precej dobro razumeli in res ni bilo važno kdo je srb, hrvat, slovenec, kdorkoli se z njimi ne moremo

se mi zdi žaljivo da se ko sediš v slaščičarni usede za sosednjo mizo skupina teh priseljencev in razglablja kako slovenci in tudi ostali turisti samo pridemo, poserjemo (da to je bil dejanski izraz) plažo in gremo
Večina njih bi bila brez službe če ne bi bilo turistične sezone in pritoka tujega denarja… saj vsi zapravljamo na dopustu nekoliko več kot sicer …

:))))))))))

Ampak žal zelo res..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Saj ne moreš verjeti,da vse vlečete seboj in to zaradi par jurjev.Me prav zanima kje na take turiste lepo gledajo? Na Hrvaškem očitno “šparaš”, drugje pa razsipaš.Malo račisti pri sebi. lp

Daj no Miro. Človek gre na dopust po svojih zmožnostih. Ni treba, da ga kljerkoli grdo gledajo. Se mi zdi, da bo tudi kamp na Hrvaškem predrago plačal in lahko prinese s sabo kar hoče. Nemca, ki pride s kalkulatorjem v trgovino bodo pa lahko lepo gledali. Naj bodo tam kjer so. Tudi naša vlada, ki podpira njihov vstop v EU mora pasti.Zdaj jim bomo pa še pomagali.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close