hrvaški policaji
Je zmerom fino imet s sabo nekaj drobiža v evrih, po 10 eur recimo. Mojemu tastu, ki se je vračal z dopusta je prišlo to zelo prav. Priletel je na radar, rekel, da nima kun za plačat kazen, ker pač gre domov in da mu lahko da 10 eur na roke. In se je seveda zmenil.
Mislim, pa da je vse odvisno od policaja. Če je slovenijamrznež potem ti bo ziher napopal tako kazen, da glava peče.
Imam zelo dobre izkušnje.
Parkrat so me ustavili, da so mi povedali glede cestne zapore zaradi požara ali nesreče in kje je obvoz.
Enkrat pa so me ustavili, ko smo se sredi noči vračali z enega koncerta, prijatelj – lastnik avta in šofer je malo nekaj spil in je dremal na zadnjem sedežu. Avto je imel hrvaško registracijo, lepo slovensko sem pozdravila in še preden sem poiskala papirje, nas je poslal naprej. Sicer je vprašal, čigav je avto in sem pokazala nazaj, komentar “pametni, uživajte še naprej” in to je bilo to.
Pač policija kot povsod drugje.
LP!
Točno tako. Če boš frajer, te bo tudi naš policaj znal obravnavati drugače, kot ostale. Sam s hrvaško policijo nisem imel še nikoli problema. Sem pa na meji videl, ko je poslan na pregled voznika pred mano. Ko je ta izstopil iz avta, bi ga tudi jaz pregledal, saj se je obnašal tako, kot da je svet njegov, tudi hoja je bila čudna.
Lep pozdrav in brez strahu pred policijo.
Mene so ustavili na zagrebški obvoznici enkrat sredi noči. Nisem vozil prehitro in tudi ostalo je bilo vse v redu. Policaj mi je vzel potni list, rekel da sem vozil prehitro in da imam drug dan sodnika za prekrške. Ko sem mu na lep kulturen način poskušal pojasniti, da sem vozil celo kak km manj, kot je omejitev (kar je tudi bilo res), mi je hladno odgovoril, da je on uradna oseba in da se njemu verjame, ne meni. Po daljšem pregovarjanju, mi je sam predlagal, naj mu dam 50 kun in bo zadevo pozabil. Dal sem mu tiste kune, saj drugega mi ni preostalo in z grenkim priokusom nadaljeval pot. Ogromno sem na cesti in temu primerno tudi pogosto naletim na razne policijske kontrole, vendar kaj takega še pri nas v Slo ali pa v evropskih državah nisem doživel. Res pa se zelo malo vozim po balkanu, zato sem tudi navajen na bolj kulturne policiste. Želim vam čimmanj takih srečanj na cesti.