Najdi forum

Hrvaška

Glede na najnovejše vesti iz hrvaške očitno tam ni najbolj varno.
Množice poleg vsega ob vsesplošni tiristični evforiji pozabljajo da Hrvaška ni eu in da so tam kot državljani beru pravic ki so v eu. Predvsem zastonj če ste zaposleni eu obvezno zdravstveno zavarovanje ki ga morate na hrvaškem plačati.

Glede te teme povedano vse – povperčna družina bo za teden hrvaške v največji turistični sezoni porabila svaj 1000 €vrov, kar je približno 5 toliko kolikor jaz porabim za teden kg.

Naj vas razveselim z pomembnim podatkom da sem po 5 letih uresničil svoj veliki cilj. Peš prehodil skoraj vse turistično neobiskane kraje Primorske, Notranjske in Zahodnih Julijcev. še vedno se držim pravila – grem taja kakor turisti ne gredo.

Moj spomin na zadnji obisk Hrvaške in diskriminacijo Hrvaških organov je lep, tri kg jabolk sem dobil zastonj, čeprav sem kar nekaj časa mahal z 10 kunami. Že to je diskriminantno da Hrvaška še vedno ustraja pri lastni valuti, čeprav bi lahko že zdavnaj imela kot črna gora Evro.

Ker dobro vem, koliko sem zgubil pred uvedbo €vra zaradi razlike med prodajnim in nakupnim tečajem me nihče ne bo prepričal
da se pri menjavi iz €vrov v Kune ne zgubi nič!

Ponosen pa sem, da sem polno pravni državljan eu, Vrejamem v Evropske sanje in v Evropo, počitnikoval pa bom v Eu, in benvenuti nel Tarviziano in Wilkomen Karintia bo zame najlepša melodija dopusta, in razgled iz Strmca, Karvanški gozdovi in Koroška jezera in tolplice najlepši trenutki,
ves čas bom imel na razpolago svaj 5 mobilnih operaterjev, veliko cenejših kot hrvaška. Povsod dobro sprejet, pa če bom kaj kupil ali ne.

tako je to, dragi moji.

Hrvaška zame še vedno ne !

madona,lordi,ali bos stal pred mejo in odganjal slovence?kdo te pa sili na hrvasko.ves,vsak gre tja,kjer mu je vsec ali tja kolikor mu dovoljujejo finance.
ti pa drugega kot stalno udrihati cez hrvasko neznas.

To ne bo čisto držalo. Udriham po masovnem turizmu. to pa je druga zgodba.

Potem pa še tega ne veš več kar pišeš, večino teksta je udrihanje čez Hrvaško. Žal je le to probem, da pišeš o nečem o čemer nimaš pojma, kot nekdo, ki že leta ni bil tam…To je z eno besedo samo nacionalizem. Saj masovni turizem je tudi v drugih še bolj turističnih državah kot je Hrvaška, pa ni o njih nič komentarja s tvoje strani.
Še to! V bistvu je cilj vsakega tvojega pisanja da poveš kaj počneš ti in to je najpomembnejše za cel svet in edino normalno menda, vsi ostali smo pa samo nori, butasti turisti, ha ha. Ja, no, če ti tako praviš, bo že držalo, kajne?

Se vam ne zdi,da Lord prav uživa in nas provocira !? 🙂

Tole je pač tematika, ki jo “lord” odpre vsako leto nekje v istem času! Gre za provokacijo na podlagi posebneža brez preverjenih dejstev in vsako leto se na podobne poste vsuje plaz ZA in PROTI, pa cel kup nacionalističnih izpadov, etc,etc…….skratka, če hočemo da bo letos drugače tematiko lepo ignorirajte pa bo! Nestrpna in nepreverjena kvazi dejstva mislim da nikomur ne pridejo prav v fazi priprave in nacrtovanja dopusta!!
lp
Shanti

Nekako tako tudi jaz mislim. Se mi zdi res škoda časa s tem se ukvarjati. Živcev ne,saj mi ne gre na živce…:)

In kaj najnovejšega je tako nevarno na Hrvaškem?Ponosen državljan EUja?Bili smo pred kratkim v Švici in so nas “veselo” pregledali kot drugorazredne državljane.Avtomobili z oznakami I,CH in D se tudi vstavili niso na meji.
To se nam dogaja vedno na vstopu v Švico.Avto imamo povprečen tako ,da to ni razlog za nenehne preglede.
Res smo v EU, ampak nas imajo na žalost za drugo razredne državljne EUja?

“Ne obstaja psihiater ki bi vam pomagal tako kakor pes, ki vam poliže lice.«

Najnovejša nevarnost v HR je pajek!! ste videli …pošiljali so po mailu. zopet antipropaganda..? 🙂

Še nikoli nismo imeli problema na Hrvaškem in to zato, ker nismo gradili na črno, imamo svojo hišico in vse “štima”. Večkrat gremo pa samo v Avstrijo in nas kar dobro pogledajo- še vedno nas jemljejo kot jugo- joj, dobro, da to nismo več
lepo poletje vsem in lep dopust

Vaše mnenje – ali za htvaško ali ne, to je vaš problem, moj pa je da razložim da je potovati na hrvaško biti del masovnega turizma, in ne vem kaj ponuja hrvaška več kot Slovenija oziroma Eu?

Da na nas na Hrvaškem gledajo kot Yugoviče – dajte no –
v Avstriji smo sprejeti kot Evropejci, edino to moti da nič ne postrežejo zastonj, drugače pa mnogim Avstricem tudi 2 urna debata ni odveč. vsaj na strmcu je tako, in dvomim da so razne vode sv. roka vsaj delno tako zdravilne kot zdravilna voda na Strmcu pri Korenskem sedlu ali pri 7 studencih, Območje Strmca pa je klimatsko zdravilišče.

Koliko je klimatsko ležati na Hrvaških plažah, glede na to da imate vsi mobitele, si na gprs portalu vodafon life ali podobno višina uv sevanja.
V karavankah zagotovo manjša kot na preobljudenih in pregrešno dragih hrvaških plažah.

Če pa ne veste kaj je to klimatsko zdravilišče, pa malo pobrskajte po literatura. gldejte pod geslom klima.

kaj pa je to aktivni dopust, si poglejte v galeriji:

Gorski raj Capana ponca!

nehaj ze enkrat klobasat!!!!

Pa kaj si se zdj spičil na to, da ljudje hodjo na hrvaško na dopust???
Zakaj se potem na spraviš še na tiste, ki hodjo po španiji, grčiji, malti…

Sploh pa, kje piše, da tud tisti ,ki hodjo po tujini, ne obiskujejo tud domača klimatska zdravilišča??
Ma dej skuliraj se mal.grem stavt, da greš ti še največkrat na hrvaško morje!

Lord,malo se že ponavljaš ! :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close