Hrvaška?
midva s fantom in še dva prijatelja smo bili lani v rovinju. jedli smo v enih treh različnih restavracijah in po domače povedano nas niso jeb..i pet posto niti v eni. pred nami so postregli vse druge, če le niso bili slovenci (italijane, nemce…) in ni blo važn tud če so prišli pol ure za nami. pa tudi drugače so bili v restavraijah do nas zelo neprijazni, ko si jih pa pogledal, ko stregli druge se pa kr niso mogli znebit nasmeška z ustnic..
Res je kar pravijo. Hrvati znajo bit do slovenskih turistov kar nesramni, ceprav zapravimo 10x ali celo vec kot ostali turisti. Mislim da bi bilo lepo ce bi se znali vsi slovenski turisti zmeniti in vsaj za eno leto bojkotirati hrvasko ! Prav me zanima kako bi to sprejeli hrvati ! Mislim da bi bili kasneje bolj prijazni.
Drugace slabe izkusnje :
– sodelavcu so v Zadru v restavraciji kartico povlekli kar 2x in je kasneje dobil racun 2x visji, ceprav se je potem pogajal z banko in zmagal pa vseeno, se v turciji, egiptu, tuniziji se mi ni zgodilo nic podobnega !
– na krku so nas vrgli ven iz avtokampa ker smo prevec razgrajali je baje pravil nek nemec ( ceprav smo jim samo v 1 dnevu naredili vec prometa kot 100 takih nemcev ) !
– v avtokampu na rabu so nas neki tuji turisti kar lepo odmaknili iz nase parcele in ko smo se sli pritozevati v recepcijo lahko uganete kdo je zmagal … mi ne 🙁
… itd … itd …
Razen nesrečnih radarjev na najbolj nemogočih mestih ob najbolj nemogočih urah, npr. ob 3. ali 5. zjutraj in pogajanj s hrvaško policijo o višini kazni, drugih nevščenosti ni bilo. Na Ugljanu smo letovali zadnji dve leti pri domačinih, ki so nas zastonj!! zalagali z domačo zelenjavo, vinom in ribami.
refosk napisal:
Zanimivo, ker se takšnole dvakratno vlečenje kartic zelo množično dogaja tudi v ZDA, pa se ob to nihče ne obregne. ZDA so pač obljubljena dežela, Hrvaška pa naša soseda….
Vsak, ki ga nekje ne marajo, je za to kriv sam. Tudi na Češkem, kamor smo se hodili preseravat v starih svinčenih časih, so nas tam grdo gledali. So že vedeli, zakaj. Pa tudi dobro se ve,, zakaj Američanov ne marajo nikjer po svetu. Ni vse samo v puščanju denarja…
Ko vidiš nekatere slovence ,kako se obnašajo pri naših sosedih ,bi jih najraje tudi sam nabil.Se preseravajo z velikimi avti, kupljenimi na lizing in fafing in mislijo ,da je ves svet njihov.So glasni že podobno ,ko italijani.Pa vseeno mislim ,da nas hrvati organsko ne prenašajo,ker so ljubosumni na nas.Šlo nam je namreč gladko ,oni pa so imeli pravo vojno in še revščina je pri njih,tako da odirajo poleti ,ko lahko.Lahko bi pa nam bili zahvalni ,ker smo jim skoraj edini od vojne naprej poleti nosili devize,ko je bilo italijane in švabe strah v slovenijo ,kaj šele na hrvaško.
Ja se strinjam z dolocenimi trditvami predvsem s tem da ni vse v puscanju denarja pa da tudi drugje po svetu se dogajajo razne “svinjarije” taksne in drugacne pac … jaz nisem obsojal hrvaske zaradi tega, temvec sem samo nastel svoje izkusnje. Kar se pa tice nezazelenosti je tako, situacije nisi dozivel zato ne ves kako je tocno bilo. Nismo razgrajali , ker so razgrajali neki pijani nemci … mi smo takrat sli samo mimo pa nas je zagledal nek nemski turist iz prikolice … v glavnem ne smes soditi brez da si videl celotno situacijo, ki je sedaj ne bom nasteval …
Razen tega pa se strinjam …
Malinero-strinjam se!
Že leta hodimo na Hrvaško, poznamo nekaj domačinov, pa tudi moj bivši je bil Hrvat. In so lepo povedali kako in kaj je s Slovenci, ko pridejo na Hrvaško-nekateri so preobjestni, nesramni, ignorantski in vzvišeni- in so vrgli skoraj vse v isti koš. Slabe izkušnje pa lahko doživiš vsepovsod, še posebej, če jih iščeš.
Hrvaška je zakon!!!
Je preveč takšnih primerov, da bi bili povsod Slovenci objestni in nesramni.Pred nekaj leti pa so se Hrvati obnašali malo drugače,takih primerov je bilo precej manj. Že samo to kar je napisala vijolicaaa,da jo niso postregli v restavraciji pove vse,pa stavim ,da se ni ona tam pred vsemi nesramno obnašala.Pa še to-mislim,da imajo Nemci in Italijani nekoliko več pod palcem in ne moremo reči,da se le bogati Slovenci preseravajo tam doli.
Američanov ne marajo v svetu zaradi politike,to pa je edini razlog tudi na Hrvaškem glede Slovencev,zato pa je razlika med Istro in Dalmacijo.
LP
King
Popolnoma se strinjam s tem kar je rekel King. Seveda so tudi taki primeri Slovencev ko se obnasajo obupno in je potem prav da jih turisticni delavci drugorazredno obravnavajo problem pa je v tem da te obravnavajo pod istim kopitom vsi po vrsti ne samo ce si objesten ! Bil sem ze po celi Hrvaski in mislim da rek nizje kot gres boljse je drzi. Najslabse se sigurno do Slovencev obnasajo v Kvarnerju. Jaz mislim da bi bilo lepo ce bi eno leto pokazali Hrvaski da brez slovencev nimajo prave turisticne sezone in bi vsi po vrsti bojkotirali Hrvasko. Vsaj politicno bi jim pokazali da nas ne morejo neprestano izigravati kot to pocnejo sedaj. Mogoce zato ker sem primorec in sem blizje vsej situaciji to drugace obcutim kot drugi.
Kot prvo- je razlika med Istro in Dalmacijo( v slednji je problemov veliko manj!)
Je pa res, da nas vedno bolj tretirajo kakor drugo ce ne ze tretje rezredni narod, ceprav veliko veliko financ dobijo predvsem od nas- nekateri jamrajo, pa se vedno hodijo dol, jaz jamram, pa vendar me lep cas ne bodo videli dol.Velik vpliv ima vsekakor politicna scena med nami in Hrvati….tako da, me res zanima, kako bi blo ce bi kaksno leto Slovenci bojkotirali in ne bi sli na dopust k njim….vendar kdo ve..kajne?
Jest mam pa same dobre izkušnje.
Še posebej z enim kelnarjem iz Umaga. Moj fant je v kafiču pozabil telefon in ta kelnar je nato ful za nama laufal in ga prinesel vs. ko sem v Koloseju v kafiču pozabila karte za film sem s težavo prepričala kelnarja, da jih da nazaj.
Pa ta kelnar iz Umaga naju zdaj vsako leto ko prideva, že na daleč pozdravi.
Pa tud če maš enkrat slabe izkušnje ne morte posploševat, da so poj vsi nastrojeni proti Slovencem.
Forum je zaprt za komentiranje.