Hrvaška po višini neto plače skoraj ujela Slovenijo
Anonimno 1086, 23.09.2025 ob 17:14
V vseh zahodnih državah so božičnice nekaj normalnega in obveznega še 13 in 14 plača, samo v Sloveniji pa ne. Delodajalci takoj skočijo v zrak, ob enem pa jamranje, da ni delovne sile hihihi… Prav tisti, ki ves čas tulite še po 30 ih letih proti komunizmu ste proti božičnici. Odločite se že enkrat v SDS, hočete biti komunisti ali država, kot so na zahodu. Dokler se boste prepirali samo zato ker so levi in desni toliko časa bo Slovenija samo tonila in tonila, še Hrvaška nas dohiteva in celo prehiteva v neto plačah.
Ne moremo tekmovati z njimi, a se vi sploh zavedate kakšno narodno (naravno) bogastvo imajo in koliko ga je?
V Sloveniji če ne bomo vlagali v znanje in tehnologije, s katerimi smo globalno konkurenčni, niti slučajno ne moremo z enim Triglavom narediti toliko kot oni z enim zalivom na Braču.
Pa seveda, Batagelj si pa privat dobiček od Postojnske jame izplačuje. Pa še polno takih društev imate po sloveniji, ki od turistov množično pobirajo neke vstopnine, vlaga pa namesto njih občina…
Ti povem iz prve roke plače na Hrvaškem in pokojnine,moj mož delal 40 let se upokojil z 61 letom,prej se ne moreš,za polno pokojnino in dobi 537€ jaz delala V Sloveniji 40 let v šolstvu dobim 1190 € pokojnine,moja snaha učiteljica v Hrvaški z 10 let delovne dobe dobi okrog 900€, trenutno je na bolniški,je noseča in dobi nekaj malega čez 500€ regresa ni…
Forum je zaprt za komentiranje.