Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HRVAŠKA IN COVID UKREPI V TURISTIČNIH NASELJIH, HOTELIH, RESTAVRACIJAH

HRVAŠKA IN COVID UKREPI V TURISTIČNIH NASELJIH, HOTELIH, RESTAVRACIJAH

Pretekla dva tedna in pol sem preživel na hrvaški obali, v različnih krajih, od Paga do Dubrovnika in bil kar malce šokiran, kako to tam poteka vse ležerno, kot da ni nikjer nobenega virusa, kot da smo leta 2019. Bil sem v kar nekaj različnih lokalih in restavracijah vzdolž hrvaške obale in z izjemo v hotelu ob večerji, v normalnih lokalih v mestu nisem srečal niti enega natakarja z masko. V enem kafiču sem videl napis, da so vsi v njihovem osebju vsaj enkrat cepljeni, to je bilo pa tudi vse. Predvidevam, da jim zakon tega ne nalaga, pa vendar, zdelo se mi je čudno.

Uporaba mask je bila obvezna samo ob vstopu v cerkve, muzeje, trgovine. Tudi ob zajutrku zjutraj naj bi ljudje nosili maske, ampak se to ni striktno upoštevalo, še manj preverjalo. ljudje so zjutraj norelis  tistimi krožniki naokoli kot nori. Se spomnim, da je ena turistka brez maske kihnila direkt v sadje. NAslednji dan sem si naročil zajtrk v sobo. Lani sem dopustoval v Sloveniji in smo imeli zaradi covida postrežen zajtrk, tukaj pa 300 ali več ljudi na kupu kot ponorele ovce. Ob prijavi v hotel ni nihče preverjal kakšnih pct pogojev ali meril temperaturo. Nič od tega.

Tudi na raznih izletih so gledali samo, da ni več kot 50 ljudi. Ob prihodu so vsakemu dali malo razkužila na roke, potem pa vse po domače, brez mask itd.

Da o plažah niti ne govorim, smo se ustavili v Baški in Breli, tam je totalna norišnica. En na drugemu na plaži. Nismo niti šli na plažo.

Nisem nek paranoik, sem tudi cepljen, pa me je vseeno ob pogledu na stanje na terenu malce zaskrbelo.

Kakšne so vaše izkušnje?

Hcerka je v Pakoštanah sicer pravi, da je gužva na plazi ….. glede nastopov so veliko odpovedali.. za ostalo pa vse brez mask…..

Bili smo v Istri v prvi polovici julija.  Ne pazijo, ne domačini, še manj turisti. Ni čudno, da je že kar nekaj okužb. Že tukaj gor se je pisalo, da so se okužili. Menda ravno v Istri.

Jah, poglej Bosno in Srbijo, sicer so se nekaj sli s temi ukrepu, sploh Srbija je imela v prvem valu hude ukrepe, pa jim ni nic pomagalo, celo poletje so imeli stalo. Potem so pa v jeseni kao imeli neke ukrepe, vsi so normalno delali, vse odprto, maske prosto po presernu, a njihova epidemioloska slika ni nic slabsa od nase, ko smo imeli vse zaprto, maske zunaj in kaj vem kaj se vse.

Odgovor na objavo uporabnika
turist na Hrvaškem, 08.08.2021 ob 10:18

Pretekla dva tedna in pol sem preživel na hrvaški obali, v različnih krajih, od Paga do Dubrovnika in bil kar malce šokiran, kako to tam poteka vse ležerno, kot da ni nikjer nobenega virusa, kot da smo leta 2019. Bil sem v kar nekaj različnih lokalih in restavracijah vzdolž hrvaške obale in z izjemo v hotelu ob večerji, v normalnih lokalih v mestu nisem srečal niti enega natakarja z masko. V enem kafiču sem videl napis, da so vsi v njihovem osebju vsaj enkrat cepljeni, to je bilo pa tudi vse. Predvidevam, da jim zakon tega ne nalaga, pa vendar, zdelo se mi je čudno.

Uporaba mask je bila obvezna samo ob vstopu v cerkve, muzeje, trgovine. Tudi ob zajutrku zjutraj naj bi ljudje nosili maske, ampak se to ni striktno upoštevalo, še manj preverjalo. ljudje so zjutraj norelis  tistimi krožniki naokoli kot nori. Se spomnim, da je ena turistka brez maske kihnila direkt v sadje. NAslednji dan sem si naročil zajtrk v sobo. Lani sem dopustoval v Sloveniji in smo imeli zaradi covida postrežen zajtrk, tukaj pa 300 ali več ljudi na kupu kot ponorele ovce. Ob prijavi v hotel ni nihče preverjal kakšnih pct pogojev ali meril temperaturo. Nič od tega.

Tudi na raznih izletih so gledali samo, da ni več kot 50 ljudi. Ob prihodu so vsakemu dali malo razkužila na roke, potem pa vse po domače, brez mask itd.

Da o plažah niti ne govorim, smo se ustavili v Baški in Breli, tam je totalna norišnica. En na drugemu na plaži. Nismo niti šli na plažo.

Nisem nek paranoik, sem tudi cepljen, pa me je vseeno ob pogledu na stanje na terenu malce zaskrbelo.

Kakšne so vaše izkušnje?

Ne zanašaj se na cepljenje. Tast in tašča sta fasala covid na dopustu. Eden cepjen, drugi ne. Stanovala sta na samem, družila se nista, edino v trgovino , na kak sprehod. Pa je bilo. Sta povedala, da so ukrepi zelo slabo upoštevani.

Kaj res verjameš Hrvatu, ko pravi, da pri njih ni okuženih? Saj jih ne testirajo!!! Rešujejo turistično sezono in glupi slovenci jim še pomagate pri širjenju laži!

Hrvat je tat, 08.08.2021 ob 10:55

Kaj res verjameš Hrvatu, ko pravi, da pri njih ni okuženih? Saj jih ne testirajo!!! Rešujejo turistično sezono in glupi slovenci jim še pomagate pri širjenju laži!

Testirajo za nazaj čez mejo. Jasno, da so testi negativni.

Tud mi smo videli, da je poletje na Hrvaskem zelo svobodno.

Dalmacija – lokali polni, gostilne tudi, ljudje se drenjajo povsod brez mask.   Naval na hrvaško obalo je ogromen, pravil se ne drži nihče.  Kaj bo jeseni, bomo videli.

samo na papirju, 08.08.2021 ob 11:22

Dalmacija – lokali polni, gostilne tudi, ljudje se drenjajo povsod brez mask.   Naval na hrvaško obalo je ogromen, pravil se ne drži nihče.  Kaj bo jeseni, bomo videli.

Oboji imajo prost vstop. Kolikor se je govorilo, je pri obojih doma štala. Mi smo videli Nemce, Čehe, ki se v gručah valijo okrog. O maskah, razdalji ni govora. Bomo videli.

Objava čaka odobritev

zaradi takšnih covid idiotov kot si ti, bo tale plandemija še dolgo trajala, ne moreš verjeti, da kljub vsem podatkom o resnici tega natega še vedno verjamete, da gre za epidemijo, pa kje ti živiš, a si ravnokar iz Lune padel??…daj tole si poglej:..https://odysee.com/@TheCoon:b/Kobi-Haviv:6

potem pa še tole:..https:  //www.bitchute.com/video/8GT1SKCSkqni/

VELIKO SLABSE V PORTOROZU!

MAVRICAAAAA, 08.08.2021 ob 11:34

zaradi takšnih covid idiotov kot si ti, bo tale plandemija še dolgo trajala, ne moreš verjeti, da kljub vsem podatkom o resnici tega natega še vedno verjamete, da gre za epidemijo, pa kje ti živiš, a si ravnokar iz Lune padel??…daj tole si poglej:..https://odysee.com/@TheCoon:b/Kobi-Haviv:6

potem pa še tole:..https:  //www.bitchute.com/video/8GT1SKCSkqni/

Sem pa zbolela po veliko letih ( zadnjih 5-6 let nisem bila ne prehlajena, na imela viroze) ravno na morju. Prehladiti se nisem mogla, edino fasala nekaj od nekoga. Tako da, covid je, sigurno pa ne tako strašen, kot se piše in straši.

nisem covid idiot, 08.08.2021 ob 11:51

Sem pa zbolela po veliko letih ( zadnjih 5-6 let nisem bila ne prehlajena, na imela viroze) ravno na morju. Prehladiti se nisem mogla, edino fasala nekaj od nekoga. Tako da, covid je, sigurno pa ne tako strašen, kot se piše in straši.

si covid idiot, če verjameš da ta virus obstaja kljub temu da ga nihče ni dokazal…je ponujena nagrada tistemu, ki prinese dokaz 1,5 milj. dolarjev, pa ga v 14 mesecih še ni nihče prinesel, toliko o tvojem znanju o covidu, zdaj pa pojdi na drevo in jokaj!

MAVRICAAAAA, 08.08.2021 ob 11:54

si covid idiot, če verjameš da ta virus obstaja kljub temu da ga nihče ni dokazal…je ponujena nagrada tistemu, ki prinese dokaz 1,5 milj. dolarjev, pa ga v 14 mesecih še ni nihče prinesel, toliko o tvojem znanju o covidu, zdaj pa pojdi na drevo in jokaj!

Bedak, če bi ti kdaj stopil iz svoje sobe, bi drugače govoril.

V Istri v notranjih prostorih nosijo maske. Ce gres v lokal v wc , si das masko.  Natakarji nosijo maske, ceprav vcasih pod nosom.

real life, 08.08.2021 ob 12:02

Bedak, če bi ti kdaj stopil iz svoje sobe, bi drugače govoril.

tole si poglej kaj je pravi lajf;…https://www.bitchute.com/video/8GT1SKCSkqni/

Janas, 08.08.2021 ob 12:36

V Istri v notranjih prostorih nosijo maske. Ce gres v lokal v wc , si das masko.  Natakarji nosijo maske, ceprav vcasih pod nosom.

Kje v Istri?  Tam, kjer smo bili mi, so bile maske v trgovinah (praktično vsi pod nosom), v gostilnah mask v glavnem ni bilo, za na wc, če se je slučajno kdo spomnil;). Povsod pa so se ljudje drenjali na pol metra ali še manj.

No ja, saj da prideš do Hrvaške, moraš biti precepljen, prebolen ali testiran, tako da se lahko upravičeno malo bolj sprostijo. Ni tako kot lani.

Hvala bogu, da je vse tako lepo svobodno kot je. Tudi mi smo bili v  Istri in Dalmaciji, v hotelu, ni nam bilo treba nositi mask v notranjosti hotela niti v restavraciji ne. Za razliko od lanskega leta smo si lahko obroke vzeli, postregli sami. Tako da letos je bilo bolje kot lansko leto. In na plažah, vzunaj povsod svoboda, kjer se ljudje družijo, se imajo lepo in uživajo. Vsi, ki še vedno verjamete v ta nateg ostanite doma in se zašvasajte v bajto.

Oprali so vas toliko, da če kje vidite približek svobode, se vam zdi narobe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close