Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek hrustanec

hrustanec

Živjo!

Rabla bi nasvet glede znucanega hrustanca v kolenu.
Stara sem 26 let in se že 4 mesece prevažam od zdravnika do zdravnika, začel se z padcem pri smučanju, potem sm bla cel mesec doma, ker s kolenom ni blo nč boljše, pa sm prišla do travmatologa nazaj na klinicnega kjer so se odločil za artroskopijo, ki so mi jo tut opravil. (mal pogačice se je okrušlo, itd…)
In potem po cca 2-3 tednih mi je začel nekaj skakat po kolenu in koleno mi je ponovno štrajkalo, nakar so se odločl da me dajo na magnetno resonanco, no tut to sm spravla čez, tam so mi ugotovil, da mam hondropatijo in vneto sklepno ovojnico, pa še tisto prosto telo, ki se ne vidi, da je prosto telo ampak čist neki druzga.(nezglajen delček pogačice)

Zdej grem pa spet pod nož. Oh ja.

Zanima me če ma kdo kakšno izkušnjo s podobnim problemom in če je kdo jemal kakšne dodatke z glukozaminom za hrustanec.

Pa še to mnenja zdravnikov pri katerih sem bila so tako različna da sem kar malce zmedena, eni pravijo, da moraš delat in migat, potem drugi spet počivat in ne obremenjevat noge.

Obupana nad zdravniki

Ce migas z nogo, potem se hitreje celi hrustanec. Veliko moras piti, ker je hrustanec vecinoma sestavljen iz vode oz. njegov propad je povezan z pomanjkanjem le-te.

Zdravniki naceloma svetujejo, da sedis na stolu in imas nogo na rolki ki jo potem vozis naprej/nazaj. S tem imas razbremenjeno koleno in hkrati se ti hrustanec celi.

Drugace imas pa se cel kup enih preparatov za jest, da se ti hitreje nadomesca. Drgac pa, ko ga imas enkrat obrablenga je zgodba skor zakljucena oz. je prepozno.

Dandanes ti pa tudi presajajo hrustanec nazaj na pogacico, tako da lahko po kaksnem letu dni ze normalno delas vse, kar si do sedaj. K nova bos.

js sem tud imela smučarsko poškodbo… morala bi takrat na operacijo pa so zdravniki rekli, da bodo probali brez operacije to porihtat..
rezultat?…po 2 letih prva operacija in nato po 3 še ena…. in hrustanec čisto fuč…mi je osebni zdravnik rekel da mam hrustanec obrabljen kot en 70 letnik in to pri svojih 22!!!….katastrofa…
upam,da ti bojo porihtali prav…vso srečo

hvalabogu nisem tega nikoli okusila..no ja,imam pa druge probleme tako kot vsi a ne.. imam dve kolegici, ki imata tudi isti problem kot ti.. ena je imela sreco, in je zdaj po dobrem letu ze skoraj cisto vredu.. mela ene par operacij, fizioterapija..doma vsak dan dela vaje… no, kot pravim, ona je imela sreco.. je pa znano za poskodbe kolen, da v vecini primerov, ni nikoli vec OK.. upam, da spadas ti med pescico tistih, ki le imajo sreco..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close