Hrupapartma
Novodobni starši, 02.08.2024 ob 20:18
Sej niso krivi otroci. Krivi so starši, ki zanemarjajo otroke in ne hodijo z njimi na plažo. In ti se potem dolgočasijo in norijo. Pod nami tudi gledam eno druzino s tremi majhnimi otroci. Pet dni so že tukaj pa jih še nisem videla, da bi šli na plažo. Otroci sicer niso glasni, se mi pa vseeno smilijo, ker so cel dan nekje noter, najbrz na tablicah. Medtem, ko se starša na balkonu velikem 2×2m rekreirata in fitnesirata ?
Ravno zato. Žal je vse več možnosti, da naletimo na necivilizirane osebke. In ker je dopust dragacen in če nočeš tveganja, dobro premisliš o namestitvi!
Razmislek, 02.08.2024 ob 16:20
Med načrtovanjem dopusta je pomembno, da prepoznaš svoje želj, potrebe on zraven tudi malo razmišljaš.
Torej. Če izbereš apartmajsko hišo z več apartmaji, je kaj takega povsem pričakovano.
Poleg tega so ljudje na dopustu, pričakuheš lahko, da bo kdo glasen, da bodo bolj sproščeni kot doma!
Uato izbereš, če ti je mir pomemben, hišo! Pri mobilkah je lahko težava, če so v kampu preveč skupaj!
Izberš mirnejši predel, morda vsaj zgornje nadstropje v stavbi, kjer ni veliko apartmajev. Sploh je običajno bolj mirno tam, kjer je lastnik v hiši in ima recimo ene 2 apartmaja.
Sicer pa res..celotna hiša.
Mi smo pred leti tako krasno načrtovali… lastnik je oglaševal 2 apartmaja v hiši na koncu ulice, na samem, v bližini plaže, lepa terasa s pogledom na morje… od tega je bilo res vse, le da je zamolčal, da so v hiši še drugi apartmaji od drugega lastnika (ob dedovanju se je hiša razdelila), ta drugi lastnik pa je zgradil bazen, ob katerem so imeli gostje večkrat na dan pool party in seveda se je črpalka od bazena vklopila ravno takrat, ko so gostje počivali, do naše terase pa je zavel neprijeten klorov vetrič… kar se pa idilične plaže v bližini tiče (fotografija je bila v oglasu), smo jo gledali le s terase, ker je bila cca 450 m nižje po strmem netlakovanem pobočju (precej nevarno v japankah), voda pa je bila ledena zaradi mrzlih vrelcev sladke vode izpod Kvarnerja, ki so bili tam. Ta plaža je bila vedno prazna, druga, toplejša, je bila oddaljena cca 1 km in 500 stopnic nižje. Toliko o načrtovanju. Mi smo potrpeli, žal takrat še ni bilo spletnih ocen. Sem pa od takrat pripravljena na tovrstna presenečenja in me ne šokirajo več, se prilagodim.
Mi813, 02.08.2024 ob 22:04
Mi smo pred leti tako krasno načrtovali… lastnik je oglaševal 2 apartmaja v hiši na koncu ulice, na samem, v bližini plaže, lepa terasa s pogledom na morje… od tega je bilo res vse, le da je zamolčal, da so v hiši še drugi apartmaji od drugega lastnika (ob dedovanju se je hiša razdelila), ta drugi lastnik pa je zgradil bazen, ob katerem so imeli gostje večkrat na dan pool party in seveda se je črpalka od bazena vklopila ravno takrat, ko so gostje počivali, do naše terase pa je zavel neprijeten klorov vetrič… kar se pa idilične plaže v bližini tiče (fotografija je bila v oglasu), smo jo gledali le s terase, ker je bila cca 450 m nižje po strmem netlakovanem pobočju (precej nevarno v japankah), voda pa je bila ledena zaradi mrzlih vrelcev sladke vode izpod Kvarnerja, ki so bili tam. Ta plaža je bila vedno prazna, druga, toplejša, je bila oddaljena cca 1 km in 500 stopnic nižje. Toliko o načrtovanju. Mi smo potrpeli, žal takrat še ni bilo spletnih ocen. Sem pa od takrat pripravljena na tovrstna presenečenja in me ne šokirajo več, se prilagodim.
Z google zemljevidom je lažje. Pred leti pa….imamo tudi mi slabe izkušnje.
Mo smo ravno zato kupili svojo hiško. Še vedno gremo na kak iglet nižje po Dalmaciji, a mir je trenutno zagotovljen.
Dokler ne bo kakih sprememb v občinskem načrtu. 😉
Razmislek, 02.08.2024 ob 22:09
Z google zemljevidom je lažje. Pred leti pa….imamo tudi mi slabe izkušnje.
Mo smo ravno zato kupili svojo hiško. Še vedno gremo na kak iglet nižje po Dalmaciji, a mir je trenutno zagotovljen.
Dokler ne bo kakih sprememb v občinskem načrtu. 😉
Mi denarja za svojo hiško nimamo, zato se z neoptimalno situacijo malo sprijaznimo, malo pa prilagodimo (se sprehodimo do bolj oddaljene plaže v supergah ipd.) . Je pa tak hrup, kot ga opisuje avtorica, res težko prenašat, tu bi jaz že “zaropotala”
Kaj223, 02.08.2024 ob 22:10
Žalostno tole. Da pripelješ otroke na morje in morjo ves čas s tabo v apartmaju viset.
Primerno za CSD. Ker verjetno tudi doma ni kaj bistveno drugače.
Se strinjam. Otroci strašansko hrepenijo po počitnicah na morju, potem pa morajo ponižno čakati, da se kateri izmed lenih staršev zm8ga za kakšno uro na plaži. Videno tudi v našem kampu. Me je že imelo, ko sem šla s svojima otrokoma mimo, da bi jih vprašala a gresta z nami. A sta starša tako zaverovana vase, da se nisem trudila. Pa to nista kakšna pijanca (vsaj mislim da ne). Ne, zgolj lena novodbna starša. In ker poznam zgodovino in njegove starse, vem, da pravzaprav ni sam kriv – tudi njega njegov oče ni nikoli peljal na plažo, mama je pohlevno ubogala očeta. Kako bo pptem on kot starš vedel, da je to narobe?
Me pa čudi, da mlada mamica ne naredi spremembe. Ampak verjetno si je ta mlad našel sebi podobno. In enako bo s temi otroki, ko bodo odrasli.
Zal je cedalje več takšnih staršev sedaj, ko otrokom porinejo tablice v roke in imajo mir.
Danes ob 2 ponoci so se prebudili zaradi nevihte in evo kot cez dan, vlacenje ne vem cesa sem ter tja, hoja kot konji vse pocez, me je res imelo, da bi sla gor.
Sedaj pa je ze itak kraval kot v rudniku. Pa ocitno ne gredo danes domov, sem upala vsaj na to.
Kako sebicni, egoisticni, neobzirni, komaj verjamem. Ocitno mi Bog namenja nekaksno lekcijo, saj smo izmed vseh mirnih ljudi v hisi dobili ravno te konje nad glavo.
Se strinjam, 03.08.2024 ob 07:45
Se strinjam. Otroci strašansko hrepenijo po počitnicah na morju, potem pa morajo ponižno čakati, da se kateri izmed lenih staršev zm8ga za kakšno uro na plaži. Videno tudi v našem kampu. Me je že imelo, ko sem šla s svojima otrokoma mimo, da bi jih vprašala a gresta z nami. A sta starša tako zaverovana vase, da se nisem trudila. Pa to nista kakšna pijanca (vsaj mislim da ne). Ne, zgolj lena novodbna starša. In ker poznam zgodovino in njegove starse, vem, da pravzaprav ni sam kriv – tudi njega njegov oče ni nikoli peljal na plažo, mama je pohlevno ubogala očeta. Kako bo pptem on kot starš vedel, da je to narobe?
Me pa čudi, da mlada mamica ne naredi spremembe. Ampak verjetno si je ta mlad našel sebi podobno. In enako bo s temi otroki, ko bodo odrasli.
Zal je cedalje več takšnih staršev sedaj, ko otrokom porinejo tablice v roke in imajo mir.
danes je lenih egoističnih/egocentričnih otrok bistveno več kot kadarkoli. Posledično nesocializiranih, vzgojno zanemarjenih otrok za izvoz.
To, da kakšni nevzgojenci nad tabo norijo in trpiš še razumem. Jbg, smola tisto leto pač.
Tega, da tri majhne otroke pripelješ na morje in da skor ne vidijo morja, temveč v apartmaju čepijo, tega pa ne. Madona, da sem jaz ta mamica ali žena tega očkota, bi ga nagnala z vsemi tremi vsak dan dvakrat! Tako, kot vsi ostali očetje.
Ali mamice. Včasih so očetje zanič in visijo za šanki pa se vsaj mame trudijo in vozijo otročke na plažo. Teli trije malčki imajo pa res smolo z obema ?
Zakaj sploh gredo na morje potem? Razen, če se ga res nalivata starša? Ali dandanes še kaj drugega konzumirata. Potem se jima pa res fučka za vse kkoli njiju, vključno z malčki.
Najina vnuka sta bila stara štiri in osem let, pa sta popolnoma razumela, da v zgornjem apartmaju ne moreta noreti in razsajati, ko so ljudje spodaj. Smo se lepo zmenili; ko so spodnji zunaj, lahko skačeta in sta glasna, ko so notri, se igrata zunaj. Seveda čez dan nismo bili veliko v apartmaju, razen v času največje vročine in popoldanskega počitka. Ko je deževalo, pa smo brali in se igrali družabne igre. Saj sta se spozabila kdaj, ampak se jima je dalo dopovedati. Zunaj sta se pa zdivjala, da je joj. Otroci to rabijo. Hočem reči, otrok razume, če mu lepo razložiš in delaš tako od malega. Ve, kdaj in kje lahko divja in kriči in kdaj ne. Pa sta čisto normalna, živahna fanta.
Zato pa vedno več turističnih destinacij ponujajo nastanitve od apartmajev do hotelov – BREZ OTROK.
In vedno več bo tega. In prav je tako.!!!! Dobrodošlo!
Dokler večina staršev nebo začela vzgajat in vodit AVTORITETO nad lastnimi otroci, kateri zapovedujejo tok življenja vseh v družini, tako bo! Ostanite z njimi raje doma!
Meni je totalno smešno in nesprejemljivo, kako in zakaj starši ne vedo, nočejo oz. še huj, ne upajo nič povedat svojim potomcem kaj lahko in kaj se ne sme. Pa ste vi normalni??? Da meni en pamž star 5 ali 10 let govori nazaj in meni zapoveduje kot staršu kaj bo delal??? Ohhoooohooo, prvič in zadnjič. In ne mi zdaj tu skakat z moralisti in duhovnimimi mamicami, da pa se to ne sme in vse na lepo besedo. Neee!!!! Avtoriteta in spoštovanje! Če tega ni, si to vašo lepo besedo nekam vtaknite! Skupaj z vašimi malimi pamži!!!
Apartmahrupnadnami, 02.08.2024 ob 06:20
Nad nasim apartmajem je mlajsa druzina. Navadno smo istocasno v apartmajih. Vlacijo stole, kot da celo pohistvo prestavljajo. Otroka skaceta se lovita. Ves cas smo na balkonu, ko smo v apartmaju, ker je nevzdrzno. Smo povedali lastnici, sami smo prijazno sli do njih. Do kraja ignorantski so. Razmisljam, da ne bomo placali apartmaja polno ceno. Kaj takega se nam se nikoli ni zgodilo in nicesar ne moremo. Zaradi njih bo nas dopust katastrofa.
Ima kdo idejo kako naj se poskusimo z njimi?
Svojo hišo si kupi pa boš imela mir !
Forum je zaprt za komentiranje.