hrup sušilca
Sosede v bloku izjemno moti hrup sušilca. Hrup pralnega stroja sicer ne, ker perejo tudi sami in ta zvok razumejo. Zanima me, kaj lahko naredim?
Težava je v tem, da so sosedje povečini starejši, z zdravstvenimi težavami in so zato ves čas doma. Zelo težko najdem čas, da bi zagnali sušilec takrat, ko jih ni. Če npr. zaženemo takrat, ko gre najbližja soseda v trgovino, bo hrup še vedno, ko se vrne domov, saj sušilec perila ne posuši v pol ure. Razumem tudi, da jih vsak hrup moti, če imajo zdravstvene tegobe.
Še kdo s podobnimi težavami?
Druga težava je, da si doma absolutno ne upam telovaditi, saj se vse sliši do spodnje sosede. Zdaj poleti ni panike, grem pač ven na bližje igrišče in tam odtelovadim svoje. Ko bo slabo vreme mi najbrž ne preostane drugega kot kakšen fitnes, kajne?
Prekleta selitev.
Nimam ne balkona ne možnosti, da bi zunaj sušili – spredaj je otroško igrišče, nikjer ni prostora, ki bi bil namenjen temu, da se napeljejo špage. Zdaj rešujem tako, da puščam okna odprta in sušim na štangah sušilnika za perilo, ki smo ga postavili v kuhinji, kot se pač pričakuje. Ne morem sušilnika s štangami postaviti kar pred vhod, nihče ga nima zunaj. Vseeno pa je posteljnino mnogo bolj elegantno posušiti v sušilcu poletju navkljub.
Pri nas se žal sliši VSE. Ampak sušilec pa slišim samo ene 15 minut, sicer pa ne. Mogoče ga imaš nerodno/napačno postavljenega?
Sosedje so imeli prej en starejši pralni stroj in je bil hrupen, zdaj imajo novega in ga ne slišim nikoli.
Mimogrede: kje pa sosedje sušijo perilo? In kako hudo pa telovadiš, da te mora poslušati cel blok? Jaz delam vaje z utežmi in lastno težo, na podlagi, in se ne sliši nič. Je pa res, da ne skačem in podobno.
Sušilec je običajen Gorenjev, bom pa res raziskala, če je nerodno postavljen.
Za telovadbo pa se gre, ker je res slaba izolacija – vse se sliši – tudi če hodimo bosi in po prstih.
No, ne sliši se čez cel blok, se pa k najbližjim sosedom.
Ko bo denar, postavimo preproge povsod in bo sobivanje lažje.
Hvala za odgovore, lep vikend vsem.
Življenje v bloku zahteva od vsakega stanovalca določeno stopnjo tolerance in zmožnosti sklepanja kompromisov. Vsega se ne da ustreči in vsega ne preprečit, včasih pa že volja, da nekaj spremeniš in prilagodiš, pomeni ogromno. Pohvala avtorici, da ji ni vseeno za soprebivalce in želim si, da bi takšne sosede imeli tudi pri nas.
Za telovadbo lahko uporabiš armaflex, kar duši zvoke, pa vaje prilagodiš v malenkost bolj statične, brez poskokov.
Za sušilec ti priporočam uporabo timerja. Če ga nima vgrajenega, ga lahko kupiš v Merkurju za nekaj eur. Sama perem pri nočnem toku med 4 do 6 uro zjutraj z uporabo časovnega zamika pranja, ko ljudje trdno spijo, zvok pa spet ni tak, da bi ravno prebujal, zjutraj obesim ali pa dam sušit v sušilec zjutraj pred odhodom v službo, ko je največ ljudi odsotnih. Bolj občutljivo posušim na dve kapljici vlage (za likanje) in dokončam, ko pridem domov, da lahko še vroče perilo raztegnem.
zivjo,
sem mislila da sem edina ki ima tako občutljive sosede:/ sama imam sušilni stroj na zagrajenem balkonu. Balkon je res dobro izoliran, in v dnevni sobi, če je TV prižgan na sobni jakosti, svojega sušilnega stroja ne slišim. imam pa sosedo, 2 nadstropji niže, ki jo hrup sušilca strašno moti. se mi zdi čudno, da ga ne slišim jaz, 3 metre stran, ona pa ga, 2 nadstropji niže? se trudim, da sušim ko je največ stanovalcev odsotnih, vendar je ona vedno doma:/ ali obstaja kakšna višina decibelov, ki je v bloku dovoljena na določeno stanovanje? če pride policija, katera ima prav?
Forum je zaprt za komentiranje.