Najdi forum

hrenovke

Punce, zanima me, koliko časa in kako hranite hrenovke v hladilniku. Namreč vedno sem bila prepričana, da je potrebno hrenovke porabiti čimprej (v hladilniku sem jih imela največ kakšen dan). Zadnjič sem pa v trgovini vprašala, do kdaj imajo rok trajanja in so mi povedali datum čez 10 dni. Sedaj me pa zanima, kako jih hraniti v hladilniku: v vrečki, foliji, na krožniku kot v trgovini….kupila bi jih namreč takrat, ko imajo sveže in potem porabila tekom tedna. Hvala za pomoč.

Z desetimi dnevi ne bi tvegala. Verjetno imajo na originalni embalaži, v kateri dobijo hrenovke v trgovini res 10 dni, samo, ko so enkrat odprte, jih je dobro čim prej porabit. Sama jih v hladilniku hranim največ tri dni

Sem že dobila hrenovke, ki so imele rok veljavnosti še ohoho dni. Sem jih hotla dat kuhat (direkt iz štacune), so bile kisle. Sem pa že tudi imela hrenovke /vakumske) s pretečenim rokom 7 dni, smo jih pojedli.
Tako da, je bolj važno skladiščenje v trgovini in doma; kakšen dan gor ali pa dol.

R

Največ tri dni, če so odprte oz. niso zapakirane, še bolje pripraviti takoj. Nikakor pa 10 dni! Če želiš kupiti hrenovke “na zalogo”, pa kupi raje take, ki so bile pasterizirane in so zapakirane – niso nič slabše od nepakiranih.

Lp, mishika

kaj pa če jih zamrzneš?

Zamrzneš jih lahko, samo meni potem niso všeč, kakor da bi na okusu zgubile, al kaj?!
Edino, če jih uporabiš potem v kakšni juhi, ali z jajcem. Jaz bi jih dala zamrznit edino, če bi dobila veliko količino, sicer ne.

R

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close