Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hrenovke za večerjo…

Hrenovke za večerjo…

Prosim za kakšen dober recept kako pripraviti hrenovke za večerjo? Klasičnih kuhanih in pečenih imamo čez glavo. Kako jih pripravljate vi?

Narežeš na kolobarčke, popečeš, čez ocreš jajce?
ni ravno nekaj izvirnega, je pa varijanta:))

Prihaja post o tem kako so groza in sploh kako jih lahko ješ. Pazi se že piše. Ampak jaz jih tudi zmlatim takole na tele načine kot so bili objavljeni. Pa še prste zraven obližem. Da dobim še več svinjarije zraven, Hecam se, ja kaj pa bi bilo še mogoče, ne vem, nimam ideje.Jaz jih naredim tudi v solati s trdo kuhanimi jajci.

v testu – zamesiš kvašeno testo (kot za kruh), razvaljaš na 0,5 cm debeline, razrežeš v trikotnike in notri zaviješ hrenovke, jaz dam čez še rezino sira.

nekateri delajo tudi z listnatim testom, pa je bolj mastno vse skup in meni ne dopade

Lahko jih zaviješ tudi v krompirjevo testo in ocvreš. Tudi dobro, a tudi mastno 😉

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Kako naredim testo čim bolj preprosto da bomo čez kako uro lahko jedli?

In kje je zdaj tisti post, ki že prihaja? A si se mal uštela. a?

Preventiva deluje, nimaš kaj.Sem vesela, nisem pa sigurna.ha,ha

spečeš palačinke,
namažeš jih z gorčico in vanje zaviješ kuhane hrenovke
položiš jih v manjši pekač in čez naribaš sir
daš v pečico le toliko da se sir stopi

lp

No pa še en kaloričen recept nezdravih hrenovk:

Hrenovko narežeš na 4 dele, vsak del prerežeš (toliko, da se še drži skupaj), noter daš sir, zaviješ v prešano panceto (vsak kos pancete lahko po dolžini daš na tri dele), daš v pečico na cca 200 stopinj za 15-20 min.

Holesterol here I come!

Podobno kot EnaEma: mislim, da je kuhar Damjan v eni oddaji pripravlil hrenovke tako, da jih je zarezal in dal notri mozzarello, potem pa ovil v slanino in popekel v ponvi. Res njami, pa nisem prevelika ljubiteljica hrenovk ;-))

Za poletne večere kje na prostem (morje) ali tudi doma v stanovanju.

Iz moke, vode in soli zamesiš testo. hrenovke prerežeš na pol. Oviješ hrenovke s testom (čimbolj na tanko, da se rtesto hitro in enakomerno speče). Če si na prostem in kuriš ogenj…. hrenovke najprej nabodeš na palico (dolgo vsaj 1 meter, olupljeno), nato oviješ testo in na dŽERJAVICO počasi spečeš. (če pečeš nad ognjem se vse zasmodi in ni dobro).

Doma v pečici (ali na žaru) pa hrenovke oviješ v testo, daš na peki papir in spečeš.

Dodaš ajvar, majonezo, zenf… pač po želji.

jaz jih skuham, narežem, dodam narezan sir, kisle kumarice, zmešam z omako iz gorčice, soli, malce olja, kisa in ščepcem sladkorja. Lahko dodaš tudi kapre.

"I dont care about money, but they are good for my nerves" -Ingmar Bergman

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close