Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HREN – kako ga shraniti

HREN – kako ga shraniti

Ostalo mi je precej hrena, škoda mi ga je zavreči, pojedli ga ne bomo in ne vem kako bi ga shranila za kasnejšo uporabo. Skrinja, vlaganje, predelava…… Ali mi poveste vaše izkušnje?

Daš v kozarec za vlaganje, zaliješ s kisom ( jaz imam domač jabolčni, po moje je tudi viski OK), hraniš v hladilniku lahko več mesecev.
Če je kis zelo močan ga lahko razredčiš z malo vode.

Pozdravljena!

Prereži ga na pol in posadi v zemljo ti ga več ne bo treba kuupovat pa še več ga boš imela.

Ali gre v zemljo lahko tudi če je kupljen opran in nima na vrhu srčka?

Jaz sem kupljenega en košček odrezala vstran in ga potisnila v zemljo na vrtu. To je bilo lani, sem v jeseni pogledala, a je bil zelo tanki. Sem pa sedaj nekje prebrala, da rabi dve leti. Svetujem ti, da ga posadiš na kakšen rob vrta, ker se zelo razraste.Meni je že lansko leto okoli pognalo polno novih poganjkov, tako da sem ga sproti pulila ven. V jeseni sem vse liste porezala, sedaj pa je že pognal nove. Je lep okras na vrtu, vendar mislim, da se ga bom težko znebila s tega mesta. Bom drugi teden pogledala kako je kaj debel.

Jaz sem naredila namaz iz ribanega hrena, kisle smetane, malce soli in kapljica jabolčnega kisa. Pa previdno doziranje, žge kot hudič 😉

Jaz imam cele korenine s cimo vred, opranega, suhega, zavitega v papirnate brisače, v vrečki in v hladilniku. Po potrebi, se bom spet lotila jokat, ko ga bom ribala, obdržal se bo pa dolgo, po moje.

Pri ribanju hrena pa res ni treba jokat. Ga vedno ribam pod napo, pa je domač, res hud.

Saj moj je tudi damač, dalenski in hud ku stu vragou, pa glih taku jokam, pa napa gor al dol. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close