Najdi forum

Vprašanje za vse popotnike. V kateri državi ste jedli nabolj okusno hrano? Kakšna posebna jed? Morda poznate recept?
LP

Težka vprašanja!!!!

Aqaba (Jordanija) – grobo povedano, nekaj podobno našim žlikrofom (le da je pečeno)…še danes ne vem kako se imenuje

Stonetown (Zanzibar) – vsa sveža morska hrana

Jangšo (Kitajska) – vse je bilo dobro

Sapa (Vietnam) in Njaugšve (Mjanmar) – palačinke

BA (Argentina) – meso z žara

Sarajevo in Niš – pleskavice :))

pa še bi lahko našteval…….

A vsa hrana se lahko skrije pred svežimi sadnimi sokovi postreženimi v kanglicah (ja, takih, ki jih imajo otroci za igranje s peskom in vodo) v Santa Marti (Kolumbija).

Ital food – Jamaica…. mogoče je še najboljši aki z rižem, ampak tudi vse ostalo je noro dobro!
Všeč mi je tudi indijska vegetarianska kuhinja, pa laoška zelenjavna juhca.

Težka odločitev, vsekakor nenavadna Mauricijska milijonska solata narejena iz srčka mlade palme, mehiški chili con carne, piščanec po kreolsko… in seveda grška kuhinja, nekoč sem si na potepanju po Grčiji kupila kuharsko knjigo, ki jo pridno uporabljam.

Lp

Tale tema je pa ravno prava za mene. Sem pa mahnjena bolj na kitajsko.

Peking 1997 – sladko kisla svinjina – k je bla dobra za dol past. Od takrat nisem jedla tako dobre, pa sem velikokrat probala. Zdaj je sploh ne naročam več, razen če se mi slučajno zlušta “instant” variante.

Luoyang 1997 – ocvrti jajčevci + razna zelenjava.

Chengdu 2001 – ocvrti riž oz. chaofan.

Japonska – precej dobre hrane. Juha miso, zarusoba, donkatsu teishoku,…ampak najboljše je eno mega jabolko, potem ko že nakaj dni nisi edel sadja.

Meni je najbolj v spominu od letos
gozleme – palačinke iz Turčije
sutladž – rižev puding iz Turčije
felafel – Sirija, Jordanija
pa grški gyros je čez vse.

Brick v Tuniziji. Okusnost se je boljšala premosorazmerno z oddaljenostjo od morja.

Tatzsiki v Grčiji – pa gyros of course.

Pečeni sir v Bolgariji.

Žlinkrofi v Logarski dolini.

Pohorski lonec na Peskih pod Roglo.

Divjačinski golaž na Jelenovem grebenu pri Olimju.

Mamina goveja juha.

Mene včasih zamika ma Poljsko samo zaradi tamkajšnjih pierog z zeljem. Mljac! 🙂

Men je pa cez tajsko kuhinjo ni!!! Mljask!!

Tajska: satay piščanec,
palačinke z bananami in kokosom…

Tudi jaz bi rekla tajska kuhinja. Nepozabno doživetje za moje okušalne brbončice…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close