Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hrana v vrhunskih restavracijah

Hrana v vrhunskih restavracijah

Dvomim, da bom kdaj v kaki vrhunski restavraciji. V mislih imam slovenske odlične restavracije.

Sem pa vseeno radovedna kakšno imajo kaj hrano tam? Tisti, ki kaj poznate, v čem se odlične, vrhunske restavracije ločijo od takih povprečnih?

Pa kakšna je hrana? Se dobijo tudi kake bolj domače jedi? Recimo neka klasika v stilu gobova/goveja juha, zrezek s krompirjem, solata, sladica…

Jaz si predstavljam, da so sestavine bolj kvalitetne kot v slabših restavracijah, torej bolj lokalne, bio, sveže?

Kuhar Kavčič, glede na njegovo knjigo, verjetno kuha tudi te nam domače jedi, ne samo neko fensi hrano?

Poglej si spletne strani vrhunskih restavracij v Sloveniji. Imajo objavljene menije.

Gobovo juho najbrž lahko najdeš, šnicle in tenstan krompir pa težje…

Zraven menija ni navedenih izkušenj, okusov strank :).

Zanimajo me konkretne izkušnje gostov. Sicer dvomim, da so taki na monu, ampak mogoče pa vendarle kdo sem zaide :).

Pa niti nimam pojma katere so odlične restavracije.

Jaz veckrat jem v takih restavracijah. Ja, sestavine so kvalitetne, bolj je okusno, jedi so zanimive, sestavine pripravljene na neobicajen nacin. Vina, ki jih postrezejo zraven, so obicajno vrhunska. To je nekako to…

Osebno mi je najboljsa gostilna v Slo na Zemonu – Tomi Kavcic. Dodana vrednost je preprost in zelo simpaticen sef Kavcic.

Alkohola ne pijem tako, da to me ne bi prepričalo :). Domnevam pa, da imajo take restavracije na voljo kvalitetne sokove? Recimo direkt stisnjen sok, 100%?

Ja, ta Tomaž Kavčič mi je simpatičen s TV pa tudi njegova knjiga mi je zanimiva, ker je bolj taka domača hrana, ne nekaj ‘vesoljskega’. Mislim to za recepte v knjigi. Ne vem pa kako hrano dejansko pripravlja v restavraciji.

Jaz si vrhunske slovenske restavracije predstavljam v stilu, da je hrana sicer taka domača, samo, da so super sestavine. Da je tudi čisto navadna pečenka na voljo, samo, da gre za bolj kvalitetno meso recimo. Pa zraven sveža, bio solata iz okolice pa paradižnik dišeč, domač, bio.

Niti slucajno ne gre za navadno pecenko in krompir… Poglej kaksen menu.

teden restavracij – poceni lahko gres probat v kaksno vrhunsko rstavracijo. Glede sokov pa ne vem, ker jih ne pijem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close