Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hrana v bolnišnici

Hrana v bolnišnici

Sem precej izbirčna. Grem na načrtovan poseg.

Razumem, da sovpo posegu omejitve, a no jih toliko, ker gre za ortopedsko operacijo.

Naeravam imeti svojo hrano. Predvsem tajtrke in večerje. Kruha z namazi, salamami ne jem nikoli.

Med obiski mi bodo prinesli hrano za večerjobon zajtrk.

Kosila pa tudi če ne jem, bo povsem ok. Glede na to, da se bom težje gibala, mi veliko itak ne bo potrebno jesti.

Bolnišnično hrano bi najraje kar odovedala.

Uoam, da ne bodo težili  če bodo porcije nedotaknjene.

ti se kar zmeni, da ne bodo računali obrokov zate, ker je res škoda, da se toliko hrane stran zmeče.

Kako sem bil vesel bolnišnične hrane po vnetju žolča in slinavke… da sem sploh lahko jedel kaj drugega, kot po cevki…

Ravnokar sem iz bolnišnice po op.kolka v Lj. Hrana odlična in prilagojena telesu po operaciji.  Poješ,  kar ti paše, ostalo pač pustiš. Tistih pet dni boš pa že preživela brez kompliciranja, a ne?

Jaz sem bil v UKC par dni. Hrana katastrofa. Osebje večinoma katastrofa. Gorje bolanemu.

Odgovor na objavo uporabnika
Smit, 30.09.2024 ob 11:57

Jaz sem bil v UKC par dni. Hrana katastrofa. Osebje večinoma katastrofa. Gorje bolanemu.

Hrana v bolnišnici je prilagojena oslabljenemu telesu. V ukc je visokokvalitetna in količinsko ustrezna. Če kdo po operaciji pričakuje dunajca, pomri in solato, tega seveda ne bo dobil.  Pomembno je, da že tako oslabljeno telo ni obremenjeno še s presnovo težke hrane. S primerno hrano se tudi boljše počutimo in lažje okrevamo.

Če vnaprej veš, da gotovo ne boš jedla, se velja dogovorit vnaprej glede tega. Sploh, če so kakršnekoli omejitve glede prehrane po operaciji (no, če gre za ortopedsko, verjetno ni nekih posebnih zahtev, razen po narkozi, ampak vseeno). Mogoče ti bodo dali kaj za podpisat, ne vem, podobno, kot, če na lastno odgovornost odideš predčasno. Pozanimaj se v bolnišnici in boš vse izvedela.

Odgovor na objavo uporabnika
hrana, 30.09.2024 ob 12:09

Hrana v bolnišnici je prilagojena oslabljenemu telesu. V ukc je visokokvalitetna in količinsko ustrezna. Če kdo po operaciji pričakuje dunajca, pomri in solato, tega seveda ne bo dobil.  Pomembno je, da že tako oslabljeno telo ni obremenjeno še s presnovo težke hrane. S primerno hrano se tudi boljše počutimo in lažje okrevamo.

Ce sodim po Sanatoriju Rozna dolina in UKC, je hrana neprimerna za bolnika.

Izhajam iz tega, da res jem vse in so mi bile dobre tudi vse tiste corbe, ki si tega imena niti ne zasluzijo, ampak hrenovke, pariska salama in ostala svinjarija, sadja pa komaj kaj, pa se to samo kako jabolko, to ni primerna hrana za bolnika.

Hrana je popolona ok in deloma za vsakega nekoliko dijetna. Si o lezanju zelite takno hrano, da se zredite za ene 5 kg. V hospitalu si v 1. Vrsti, ker potrebujes zdravljenje, jamraci, boste ze zdrzali tistih par dni. Potem pa skok na kebab, pica, ……..

V SLO “zdravstvo” se steka STOTINE milijonov eur. Porabljajo se stotine milijonov  eur, celo milijarde.

Ko vas berem se zdi, kot, da “zdravstvo” deluje na podlagi sms donacij.

V UKC-ju je hrana ok prilagojena posamezniku, če sem prav razumela ne uporabljajo drugih dodatkov razen soli. Vsak obrok res ni okusen, ampak za pojesti je, hvala Bogu. Kar bi jaz imela pripombo je, da bi moralo biti samo lepše naloženo na krožnik npr. priloga v kepici ali dveh.

Zagotovo ne bom jedla ob njihovih urah. Zajtrk šele po 8.uri, celo ob 9ih, kosilo ob 12ih on ob 17ih večerja.tajtrk jem prej, večerjsm pa okoli 22.ure.

Tudi v bolnišnici ne bom večerjala ob 17ih! Tudi po poridu nisem, ampak sem bila sama v sobi in ni nikogar motilo.

Nič ne komplicirajo, če se kak dan ne dotakneš hrane. Pač odnesejo, če ostane. Saj boš ti lačen/na ne oni.

V Horici je bila paštašuta s parmezanom odlična.

Kadar sem jaz ležala na UKC, je bila hrana čisto dobra.

Se pa hkrati zavedam, da sem bila v bolnici in ne v hotelu s petimi zvezdicami.

Glede na to, kam gre svet … močno dvomim, da si bomo še dolgo zmišljevali, da bomo le še imeli. Spomnim se samo korone, ne kakšnega vojnega stanja…

Tri dni nisem jedel in niso opazili.

Ti pa težko živiš, ubogi tisti s teboj . . .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close