Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice hrana v Barceloni

hrana v Barceloni

Živjo

Ima morda katera izkušnje ,,, , kakšne so cene hrane (kosila, malice, pizze ) v Barceloni.
Skoraj vse agencije ponujajo nočitev z zajtrkom.. .zato se moraš s hrano znajti sam.

Hvala in lep pozdrav

je bilo najbolje jesti kar v raznih mc donalsih ipd.,ki so povsod in so se nam preprosto zdeli najenostavnejši in najcenejša varianta.

To je bila naša izkušnja, bi še ponovila enako ponovno. Seveda smo pa poskusili tudi njihovo hrano, Rambla je bila zanimiva dogodivščina,cena pa enako :-))

Uživajte v Barceloni,to je enkratno mesto,polno doživetij.
Pozdrav.

Bili lani v Barceloni in ja, cene so res navite.

Meni je pa škoda bit nekje v tujini in jest enak fast food kot ga lahko dobim doma za taprvim vogalom.
V Barceloni je treba it na tapase, poiskat kakšne lokalčke v stranskih ulicah, ne ravno na Rambli, pa kaj prigriznit na tržnici… Mi skoraj nikoli ne gremo v hotel ampak v apartma, nakupimo še kakšne dobrote na lokalnih tržnicah in si tudi sami kaj pripravimo za pojest.

Tam smo bili pred 14 dnevi..Smo imeli apartma in kuhali doma.To se mi je zdelo še najbolje. Restavracije so bolj uboge, cene pa seveda kar drage (medtem ko v trgovini hrana enako stane kot pri nas). Prvič smo šli v čudno malo restavracijo, umazano, a nismo mogli dosti iskati, ker so bili otroci lačni. Bilo je zanič. Nato smo šli na Paello, povprečna hrana, pijača zelo draga. Ostalo pa smo kuhali doma.
Moraš vedeti, da so tam kafiči, restavracije, trgovine na nižjem nivoju. Take restavracije in trgovine bi pri nas sanitarni inšpektor gladko zaprl. V trgovini (sploh ni velikih trgovin ,ampak sami mali pajzljčki) sem videla zarjavele hladilnike, polne rje.Pač to je Španija, vsepovsod je enako, ne samo v Barceloni.
Drugače pa je to prelepo mesto, mi smo se z metroji vozili ion si ogledali vse znamenitosti . Bilo je prelepo

Mi pa imamo čisto drugačne izkušnje. Bili v Barceloni 3 leta nazaj, pa mislim, da se tako drastično ni moglo spremeniti. Mogoče smo imeli pa srečo.

Pozno popoldan ali zgodaj zvečer smo si ponavadi privoščili turistično kosilo. Imaš veliko gostiln in restavracij, ki to ponujajo. Cena za meni je bila od 12 do max. 18 EUR (večerja je dražja). V to je bila všteta predjed, glavna jed in sladica, voda ali pa 1/2 l vina za dve osebi. Kjer smo jedli mi, je bila hrana okusna, v ponudbi je bila tudi njihova lokalna hrana. Bili smo trije (2 odrasla + mladostnik) in smo vedno vzeli samo 2 menija, ker je bilo dovolj. Primer: zraven Sagrade Familie večerja meni 18 EUR, zelo lepo urejena gostilna, zelo čisto. Torej smo plačali 36 EUR, kakšen drug dan pa kje drugje tudi samo 24 EUR za tri osebe.

Imaš tudi all you can eat restavracije, kjer ti ponujajo vse možno, tudi meso na žaru, brezalkoholne pijače kolikor hočeš, v osnovni ceni pripada 1 dcl vina na osebo, ostalo doplačaš. Cena je bila 9,99 EUR po osebi, za manjše otroke manj. Vzameš kar želiš in kolikor želiš, meso pečejo sproti. Tudi zelo čisto in urejeno. Ena taka restavracija je bila v sklopu centra, v katerem je tudi akvarij.

Ne vem, meni se cena ni zdela previsoka za to, kar so ponujali.

Tapasi so pa res dragi, vendar odlični. Se splača zaviti v kakšno uličico in jih vsaj nekaj pokušat.

Na Placa de Catalunya imaš veliko trgovino iz španske verige trgovin (ne vem več imena), zelo lepo urejeno kot na primer v Ljubljani Maximarket. V kleti je trgovina s hrano, čisto, lepo, urejeno, imajo veliko ponudbo lokalne hrane.

Točno tako. Ma kakšen McDonalds v Barceloni, to je kiiminal. Tam imajo super za jest, na vsakem vogalu, ob določenih urah (čas kosila) imaš meni del dio in to tudi v najboljših restavracijah, kar pomeni, da imaš predjed, glavno jed in sladico ter cavo za cca 10 EUR. Boljši del Barcelone je odlična hrana in dobro vino, pa pršut. In tam se meša mediteranska kuhinja z celinsko katalonsko kuhinjo, tapasi so pa sploh nekaj kar je obvezno probat v čim večjem številu. Je pa res, da Barcelona ni poceni, že samo za vstopnine gre ogromno denarja. Ampak it v Barcelona, pa ne jest zunaj, je zločin. Za take je Anglija.

V Barceloni se je na tržnicah, pa v stranskih ulicah, pa vpraša se v hostlu ali pa v prvi štacuni, tržnici, kje bi večerjali – kosilo pa kot je že zgoraj omenjeno dnevni meni! In ne ampak res ne nikoli na Rambli, drago in zanič! V gotski četrti – ob Rambli se najde kakšno dobro prčvarnico, pogledaš kje jedo domačini, od kje nosijo papirne zavoje s hrano, kje se zbirajo tisti v modrih pajacih in greš tja. Pokukaš po mizah, pokažeš, če ne znaš špansko in ješ! Dobro je tudi tam kjer je all you can eat- tista v akvariju ni slaba, ker jedo španske družine z otroci (pardon, katalonske). Greh- smrtni pa je jesti v McD. Gravž!

Točno tako. Ma kakšen McDonalds v Barceloni, to je kiiminal. Tam imajo super za jest, na vsakem vogalu, ob določenih urah (čas kosila) imaš meni del dio in to tudi v najboljših restavracijah, kar pomeni, da imaš predjed, glavno jed in sladico ter cavo za cca 10 EUR. Boljši del Barcelone je odlična hrana in dobro vino, pa pršut. In tam se meša mediteranska kuhinja z celinsko katalonsko kuhinjo, tapasi so pa sploh nekaj kar je obvezno probat v čim večjem številu. Je pa res, da Barcelona ni poceni, že samo za vstopnine gre ogromno denarja. Ampak it v Barcelona, pa ne jest zunaj, je zločin. Za take je Anglija.[/quote]

…moj podpis pod oba posta! Ne vem, kje hodite in kaj vidite drugi, moja izkušnja (pa sem tam vsako drugo leto) je prečudovita. Sploh pa fast food? Jezus no, pa zakaj ljudje hodite v tuje države na dopust? McDonalds imate doma, tujo kulinariko je treba probat in španska je fantastična!

Točno tako. Ma kakšen McDonalds v Barceloni, to je kiiminal. Tam imajo super za jest, na vsakem vogalu, ob določenih urah (čas kosila) imaš meni del dio in to tudi v najboljših restavracijah, kar pomeni, da imaš predjed, glavno jed in sladico ter cavo za cca 10 EUR. Boljši del Barcelone je odlična hrana in dobro vino, pa pršut. In tam se meša mediteranska kuhinja z celinsko katalonsko kuhinjo, tapasi so pa sploh nekaj kar je obvezno probat v čim večjem številu. Je pa res, da Barcelona ni poceni, že samo za vstopnine gre ogromno denarja. Ampak it v Barcelona, pa ne jest zunaj, je zločin. Za take je Anglija.[/quote]

…moj podpis pod oba posta! Ne vem, kje hodite in kaj vidite drugi, moja izkušnja (pa sem tam vsako drugo leto) je prečudovita. Sploh pa fast food? Jezus no, pa zakaj ljudje hodite v tuje države na dopust? McDonalds imate doma, tujo kulinariko je treba probat in španska je fantastična![/quote]

Mi smo uživali v Barceloni,tudi fast food smo jedli,pa ostalo,tja smo šli predvsem zaradi mesta,znamenitosti,ne zaradi hrane.
Ljudje smo različni.Hvala za razumevanje.

…moj podpis pod oba posta! Ne vem, kje hodite in kaj vidite drugi, moja izkušnja (pa sem tam vsako drugo leto) je prečudovita. Sploh pa fast food? Jezus no, pa zakaj ljudje hodite v tuje države na dopust? McDonalds imate doma, tujo kulinariko je treba probat in španska je fantastična![/quote]

Mi smo uživali v Barceloni,tudi fast food smo jedli,pa ostalo,tja smo šli predvsem zaradi mesta,znamenitosti,ne zaradi hrane.
Ljudje smo različni.Hvala za razumevanje.[/quote]

Saj večina potuje zaradi znamenitosti (vsaj upam), ampak nekaj pa moraš tudi pojesti. In če imaš izbiro, izbereš kar je najboljše zate v tistem trenutku. Glede na zgoraj napisane cene, ni skoraj nič dražje, če v Barceloni ješ v restavraciji, kot pa na primer v McDonaldsu. Kje drugje je pa verjetno drugače? Vsak izbere kar želi. Odgovarjala sem na vprašanje avtorice glede hrane v Barceloni. V Londonu pred leti smo tudi mi jedli največkrat v Burger Kingsu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close