hoteli v sharm el sheikhu
Pozdravljena!
Jaz sem bila novembra 2006 v hotelu Noria Resort in sem bila zelo zadovoljna. Je v blizini centra in do plaze je 500 m. Je tudi dobro izhodisce za izlete.
Za podrobnejse informacije pisi na sunet7@hotmail.com
Lep pozdrav!
Suzana
Zdravo!
Tudi mi se odpravljamo na dopust in sicer v mesecu marcu.Vidim,da imamo podobne težave,kot ti-namreč,odločiti se za hotel.
Zato se tudi jaz pridružujem tvojemu postu-naj mi kdo priporoči hotel,ki bo primeren tudi za najmlajše-imamo 2 otroka stara 5 in 3 leta.
Hvala vsem,tebi pa želim čim lažjo odločitev!
LP!
mi2 sva bilav začetku dec. v Laguna Vista hotelu ki ima 5 zvezdic, izbrala sva si bungalov. Za družino si lahko najamete dvojni bungalov, otroci imajo direkten dostop i v bazenski kompleks, kjer je tudi pravo ograjeno in varno igrišče za otroke z igrali, plezali itd.
. zelo romantično, hotel prekrasno urejen do zadnjega kotička. All inclusive brez pripomb. Vsak dan animacije, zj. telovadba ob bazenu zvečer se vedno kaj dogaja- animacije.
Jeste lahko v glavni restavraciji ali pa na “vrtni”, ki je nekakšna dnevna depandansa, da ti ni treba hoditi s plaže oz. bazena če se ti pač ne ljubi.
Hotelnajdete tudi v Kompasovem katalogu. Je oddaljen od centra par km, kar pa ne moti, saj dobiš taxi brez problema. V hotelu je veliko Rusov in Italijanov (Italijanska veriga hotelov) in tudi veliko družin z otroci. Hotel ima sicer svojo plažo do koralnega grebena, pa je treba iti levo ali desno, na sosedove pomole. Super je za male otroke ker je voda dolgo časa nizka in lahko norijo do nezavesti. na plaži so udobni ležalniki in postelje na kolih. Ko uredim slike jih bom pripela na moj album..
Priporočam tudi privat plažo Shaks bay za šnorkljanje in jasno nacionalni park ras Mohamed za izlet kamor gredo tudi otroci brez pooblema. Rabiš masko in podvodni fotoaparat in potem samo uživaš..
Tam je res noro samo pazi ker trenutno so tam temp. okrog 20 ali še malo manj kar je za kopanje premalo. No az pogumne..
Meni se edina dobra zdita Movenpick in Hayat. Movenpick ima zelo velik bazen z leno reko (poglejta na home page), je 5 min od letališča in ima svojo terasasto peščeno plažo – dostop po stopnicah in prek pomola ter koralni greben, na katerem lahko vidiš ogromno luštnih ribic. Meni se je dopadel. Hyat pa je malo bolj prestižen, manj družin, manjši bazen, plaža peščena in dostopna tudi direktno ter prav tako kot Movenpick lepo za šnorklat.
Midva sva šla z Globtourjem – poglej na njihovo stran, so napisane tudi cene, ki so zdaj nekoliko nižje (hyat 177.000 do 200.000 zajtrk, brez taks, movenpick 144.000 prav tako)
živjo,
odvisno od tvojih finančnih zmožnosti, jaz sem bila 2 leti nazaj v hotelu Noria resort in je blo vse ok…prišlo je cca 90.000 sit preko Globtourja v oktobru…ni ravno lek ful visok standard kot recimo Hyatt in podobni ampak je čisto luštno…itak tam so vsi hoteli fajn…tako da karkoli boš izbrala bo pomoje uredu…
lp, katja
Iberotel Hotel Lido
Hotel je NA plaži (ne ob plaži), večerjaš skorajda ob morju, na odprti terasi iz tikovine. Hotel je zgrajen okoli ogromne pečine (precej vsekan v peščenec – samo zaradi tega se ga splača videt) in zelo “naraven”. Je 4 zvezdice in za moje pojme res OK. Všeč mi je bila tudi butičnost (nima veliko sob) in seveda ni bilo neke hude noblese v marmorju.
Naprej od pristajališča za čolne je pečina in ob njej sem se šel večkrat potapljat za več kot eno uro tja in nazaj (za razliko od Shark’s bay je tam še precej ohranjenih koral).
Sobo pa sem imel na severno stran, proti notranjosti Naama baya, tako da tudi sonce ni sijalo čez dan.
Glede na to, da vsak hvali svoj hotel, se bo očitno težko odločiti. Ampak kot kaže, zvezdice veljajo in so primerljive z evropskimi (se ravno vračam iz Kenije, kjer moraš takoj odšteti zvezdico in pol).
V Coral Palm Beach hotelu, ki je običajno najcenejši v ponudbi, sem imel nesrečo, da je v prvi sobi, ki sva jo dobila, zelo zaudarjalo po čikih in mravljice so marširale, oprema pa je bila stara 20+ let, brez obnavljanja (npr. kopalnic) in razgled je bil na dvorišče (zlasti kopalnice nekako niso takšne, kot smo jih vajeni – obzidana tuš kabina, zavesa, umivalnik, stranišče, ogledalo. Konec).
Ampak, bi se dal stisnit zobe, samo bi bil malo nesrečen.
Potem so moja gospa hotli seveda boljšo sobo in sem se dogovoril za sobo z razgledom na morje (doplačilo 79 EUR za 6 dni). Ta je bila OK, ni smrdela, mravljic ni bilo in ocen je šumel ponoči. Oprema je bila sicer isto 20+, ampak malce bolje ohranjena kot v prvi sobi. V glavnem, ta drugo smo solidno preživeli, seveda pa brez luksuza. Kotliček je spuščal vode, pa smo poklicali še vzdrževalce, pa so se malo praskal pa tudi zrihtal. Številka sobe je bila 706, 1. nadstropje.
Se da kar zmenit (Hakuna matata – no problem), samo brez jeze. Pa malo moraš imeti sreče.
Ampak recimo 3* Best Western hotel v Ljubljani (npr. Slon, ali pa na Dunaju) in 3* v Mombasi sta kar precej narazen.
Aja, prav umazano pa ni, če pa bi blo, se da seveda spet zmenit…
Forum je zaprt za komentiranje.