Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hoteli v Barceloni

Hoteli v Barceloni

Živjo,

Med zimskimi počitnicami se z družino odpravljamo v Barcelono. Iz Benetk bi se odpravili z Ryan airom in tam preživeli cca 5 dni. Ker običajno kampiramo, bi bili tokrat za spremembo v hotelu. Ima morda kdo izkušnje s kakšnim ne predragim hotelom, ki bi bil relativno blizu centra mesta oz. javnega prevoza? Poleg tega bo letalo pristalo zelo pozno zvečer in nam kaj drugega kot vnaprej rezerviran hotel niti ne pride v poštev. Otroka sta stara 6 in 9 let, bi pa želeli biti skupaj v sobi.

Kar nekaj želja… me pa ob tej priliki še zanima, če morda tudi v Španiji obstaja kakšna podobna veriga hotelov kot je Etape?

Za vaše namige oz. predloge vam bomo zelo hvaležni!

lp, Barbara

ne bom kaj dosti pomagala, ampak vem, da ima veriga hotelov travelodge hotel v barceloni..travelodga v španiji še nisem uporabila, tako da ne vem kako je, so pa to sobe za 4 ljudi in velikokrat zelo ugodne..pa še nekaj, napisala si, da priletite zelo pozno – potem letite v girono, ne v barcelono, ali se motim?

Barbara, mi smo tudi v glavnem kampisti, za kakšne krajše izlete gremo pa v hotel. Skoraj brez izjeme rezerviram hotele na http://www.booking.com.
Mogoče bi vam ustrezal tudi apartma, jih najdeš na natu ogromno, malo poguglaj.

Res je, priletimo v Girono, in to zelo pozno. Zato me tudi kar malo skrbi in želim zagotoviti vse potrebne rezervacije, da ne bo preveč nevšečnosti. Koliko pa je pravzaprav Girona oddaljena od centra Barcelone? Podobna zadeva kot Stansted v Londonu?

Hvala za dosedanje in morebitne nove nasvete. Na booking.com je res ogromno – morda celo preveč informacij, pa je zato fino slišati kakšno preizkušeno varianto.

Se še naprej toplo priporočam!

Lp, Barbara

zato sem vprašala, ker je na letališču v gironi hotel, v katerem sem sama prespala (hotel vilobi)..ravno poceni sicer ni bil – 70 eur za 2 osebi..če imaš dva majhna otroka je to mogoče dobra varianta, pa greste zjutraj v barcelono, ker tisti avtobusi za barcelono so bili bolj tako-tako celo podnevi, kaj šele sredi noči..nič niso redno vozili, tako da sem se odločila, da izleta do barcelone ne bo..(v gironi sem čakala na naslednje letalo okoli 5 ur)..cena do barcelone je, če se ne motim okoli 10 eur, tako da bo verjetno v razdalji nekaj takega kot stansted ja, mogoče malenkost manj..travelodge si že pogledala? poglej tudi na hotelscomparison, čeprav ima booking.com ugodne cene za španijo, drugače pa je skoraj najdražji..upam, da ti bo lahko kdo drug malo več povedal okoli prevoza in vsega..lp 🙂

Če še nimate letalskih kart kupljenih, bi ti bolj priporočala, da priletite na El prat (letališče ki je 12km oddaljeno od Barse) pa še ryanairovo letalo prileti ob normalni uri čez dan (Girona je mislim da 80km vstran). Mi imamo za zim. počitnice iste načrte in smo sobo rezervirali na booking.com, so pa še druge internetne strani, kjer se to da. Zraven imaš ponavadi tudi zemljevid, da je izbira lažja.

LP
Malči

Malči,

tudi mi načrtujemo iti v Barselono, in tudi gledam hotele preko bookinga.com. Gledam hotele-apartmaje, ki imajo tudi kuhinjo saj vidim, da niso bistveno dražji kot če je le klasična hotelska soba. Gledam za 3 dni (2 odrasla, 2 otroka), cena ca. 350-430 €. Je to o.k.?

Kaj se ti zdi pomembno pri izbiri glede lokacije? Ali je glavna stvar, da je zraven metro, ali čimbolj v “centru”, da se lahko potem vrneš peš in nisi vezan na prevoz,… (seveda ob upoštevanju primerne cene)…

Sam se bolj nagibam, da bi bili raje malo bolj ven iz centra v smeri letališča in ob metroju, da bo čim manj zapletov glede vračanja (biti pravočasno na letališču). Ali prav razmišljam, ali pa če sem npr. vezan na metro je v resnici čisto vseeno, ali sem že 10 min. vožnje bližje letališču ali ne, saj ko smo enkrat na metroju smo že gor in je vendarle bolje biti blizu centra??

Malo sem po bookingu in googlu gledal sam zemljevid, da sploh dobim predstavo kje je kaj…

Ali se mi prav dozdeva, da gre iz letališča vlak, kjer postaj sicer ne vidim?, se pa verjetno potem nadaljuje kot metro, kjer pa je veliko postaj? Kako sploh iti iz letališča do hotela – na eni sliki v googlo se videl recimo nekaj 100 taxijev, ki čakajo. Ali je taxi tisti prevoz iz letališča, ki je najboljši (in tudi cenovno sprejemljivo-da ni večkratne razlike tudi med posameznimi taxisti in da na koncu bankrotiraš) ali je za iti z vlakom in vzeti v zakup razna prestopanja,…

Hvala za kakšen nasvet in odgovor.

LP

Erick,

v Barceloni sicer nisem bila nikoli z letalom (avto+šotor varianta), ampak glede na samo Barcelono in moje izkušnje s hoteli po drugih mestih bi jaz rajši vzela hotel/apartma bolj v centru. Sploh zaradi otrok, da je bolj pri roki, če se je potrebno it čez dan malce spočit. Z letališča in nazaj se pa že pripelješ. Tudi sama sem v večjih mestih, čeprav brez otrok, raje čim bližje dogajanju.
Za apartmaje pa še tule malo preveri:

Glede cene ti ne morem nič rečt, ker ne vem koliko si pripravljen dati za prenočišče oz. koliko denarja imaš. Smo pa mi rezervirali sobo za 5 noči (4 postelje) z zajtrkom za 395 v centru. Bile so tudi cenejše možnosti, pa mi je ta lokacija blizu place Catalonia najbolj všeč.

Pevoz z El prata je po os. cca 3,5e z avtobusom, 2,5e z vlakom in cca25 ali več E z taxijem (za ceno se obvezno prej pogodi, ker te nategnejo) pa fino je da znaš špansko za takšne stvari…
To ali si stacioniran na poti ali ne je res čpisto vseeno, ker ti podaljša čas vožnje le za nekaj minut, razen če si čisto nekje bogu iza leđa v drugi smeri.

Ti pa svetujem, da vzameš v roke turistični vodnik od Barse (zraven so tudi plani javnega prevoza) in proučiš, kaj želiš videti, in ti bo takoj bolj jasno glede namestitve. Če želite sami kuhati bo seveda boljši apartma, drugače je vseeno…

LP in se vidimo v Barsi

Uporaben iskalnik je Moj Hotel www.mojhotel.si[/url], predvsem za primerjavo cen.

Drugače pa sem pred kratkim našel tole www.airbnb.com[/url].

Oj,

tudi mi bi želeli med zim. počitnicami v Barco. Kako ste se imeli, let, prenočišče?

LP

a

Malči,

lahko sporočiš kje ste spali?

LP

A

Caw jaz grem v barso 13.07 do 16 .07.2015 priletim na el prat rabu bi dober hotel zraven morja ma kdo kaksne izkusnje

midva letiva 8.7. in imava ta hotel:

http://www.booking.com/hotel/es/travelodge-barcelona-poblenou.sl.html?aid=397642;label=gog235jc-index-sl-XX-XX-unspec-si-com-L%3Asl-V%3A0CDEQFjAA-O%3Aunk-B%3Aunk-N%3Ayes-S%3Abo;sid=ad1c1a07516629c97020e13e887286f0;dcid=4;checkin=2015-07-08;checkout=2015-07-15;ucfs=1;pr=50,100;pr_cur_code=EUR;srfid=383627cc738fc0cd12af0c172438cefc0dde30f4X7;highlight_room=44478301

dobila sva ga pred meseci za 542e – 7 nočitev z zajtrkom za 2. zdej je, kot vidiš, že mal dražje. Je pa kr dobra lokacija za tako ceno.

Kull varjanta najverjetneje ga uzamem a si tko dober ko bos dol mi sam poves cim si sel do tja ( bus , taxi ) cc cena da me ne oderejo….

Mnogo boljša varianta, pa tudi ugodnejša, se mi zdi apartma, ga dobiš na mnogo boljši lokaciji že za kakih 400 evrov za dva za en teden (odvisno, koliko vnaprej delaš rezervacijo). Tisti zgoraj je kar precej daleč (predaleč za peš) od mesta in dogajanja. Nama je veliko bolje v apartmaju, imaš več prostora kot v hotelski sobi, lahko si še kakšno malenkost pripraviš za pojest, skratka, počutiva se bolj kot doma.
Spletnih portalov za apartmaje je na kupe:
booking.com
airbnb.com
holidaylettings
roomorama
homeaway
housetrip
flipkey
9flats
apartmentbarcelona.com
Sama sem rezervirala že preko nekaj njih, zmeraj vse štima kot dogovorjeno.
Je pa potrebno malce dela in klikanja, da najdeš kakšno ugodno varianto na čim boljši lokaciji.

A je kdo ze sel preko agoda hotels…. Je varna zadeva. …,,, hvala za odgovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close