Hotel sol garden istra umag in virusi
Lp.
Pred dnevi smo se vrnili z nekajdnevnega bivanja v omenjenem hotelu, ker je eden od nas zelo zbolel, verjetno zastrupitev s hrano … Huuuude bolečinev želodcu in bruhanje … Pacg, se zgodi, žal, a kaj, ko omenim kolegici, ki pa mi pove, da sta njen oče in brat pred meseci v istem hotelu doživela isto. Zdaj se spraßujem, çe je to naklmučje ali praksa pri njih, ima še kdo od tam tako izkušnjo??
No, sedaj, ko ste že nekatere napisale minuse, lahko še jaz … Sem mislila, da samo meni niso bile doloçene stvari všeč. Osebje ob prihodu je bilo res ful prijazno, ampak ko je prišlo do bolezni v nedeljo in sem vprašala, če dela kaka lekarna, je usužbenec rekel, da verjetno ne, lahko pa pokliče. Res je poklical, ampak je zazvonilo le parkrat oz.enkrat le trikrat . Tudi če bi bilo odprto in bi imeli stranko, verjetno v ned ni pet farmacevtov, da bi lahko kdo skočil na tel.ob prvem zvonjejnu.
Vsako leto gremo dva do trikrat v hotel, običajno v 3, včasih tudi 4 ali 5 zvezdic. Moram reči, da je dosedaj skoraj vsak hotel s 3 zv.prekašal tega. Na slikah zgleda super in tudi v živo nič ne rečem, na sploh je umag ful lep urejen in bi še šli, ampak določene stvari so pa …
Npr. V eni sobi, imeli smo dve, so bile za vratih v kopalnici brisače od prejšnjih gostov, v banji sramna dlaka. Naša soba je smrdela po čikih, kot bi bilo zažrto v stene, pa še prezračit nismo mogli, ker je bil pod balkonom kafič-terasa, kjer so kadili. V sos.sobi ni smrdel, torej terasa ni razlog. Pri obrokih res katastrofalna gneča, pa so trije prostori, kjer lahko ješ. Res take ogromne vrste, da se ti vse shladi, predno daš na krožnik. Hrana pa tudi nam neokusna. Izbire veliko, ne rečem, je veliko vrst mesa in vsega, ampak meni brez okusa, od sladic pa tudi zelo slaba izbira. Pa nismo nobeni high ljudje, da ne bo kdo mislil, laj se grem, ampak pač smo że bili vveliko hotelih in lahko primerjam. Vsekakor ni bilo tako slabo, da hotel odsvetujem itd, ampak … Kot pravim, primerjam in mislim, da si ne zasluži 4 zvezdic.
Pohvalim pa prostorne sobe in ogromne postelje, čeprav škripajo 😉 zdaj, ko so cene nižje, je ok, da bi pa ful več plačala za to, kar sem dobila, to pa ne.
Osebje pa prijazno, ne rečem nič.
Če ti kaj pomaga….mi smo se pravkar vrnili iz Rabca, hotel Sanfior. Popolnoma drugače kot Sol garden. Sobo smo imeli naravnost gromozansko s tremi posteljami in še vedno je bilo v nejej prostora za ene 3 dodatne, ZASTONJ internet v vseh sobah, hrana naravnost fenomenalna, vse se pripravlja pred tabo, show cooking, in je vse čisto sveže in kar je najbolj pomembno: OKUSNO. Gneče ni pretirane, razen prvih 10 minut, potem pa ni nobenega čakanja več. Prav tako ničesar ni zmanjkalo, tudi če si bil na zajtrku med zadnjimi.
Hotel ima odlično lokacijo, prekrasen vrt, velik notranji bazen in luštne savne, je izredno čist, pa še relativno poceni se ga da dobiti, Mislim, da kar za manj kot Sol garden.
Prav tako je fajn hotel Allergro, Rabac, vendar zdaj v jeseni malce neuporaben, ker nima notranjega bazena: sicer 3 zvezdice, ampak zelo okusna hrana, prav presenečena sem bila in izjemno čisto.V obeh hotelih je tudi zelo prijazno osebje.
Umag je meni super, predvsem zaradi bližine. In ker smo v Umagu zelo redni gostje opažam, da se mesto in stare kapacitete sicer urejajo, tiste, ki so jih uredili pa malo prej, pa izgubljajo na kakovosti.
Letos smo bili v Sol Coral, ki ima sicer 5 zvezdic in je temu primerno tudi urejen, hrana odlična, sobe dobre. Brez pripomb. Kar mene malo moti je edino to, da je preveč oddaljen od mesta za peš sprehode.
Bili smo tudi v Sol Umagu, ki je nam osebno do letos bil najljubši, ampak smo bili letos prvič razočarani: hrana je postala zelo povprečna, gneča malo manjša kot v Gardnu, sobe pa katastrofalno umazane. Sem kar poslikala svinjak pod posteljo. Resn, tole ni od včeraj….umazanija namreč. Bazen je bistveno hladnejši kot je bil prejšnja leta, tako voda kot zrak in ga zato nismo kaj preveč uporabljali. Velik minus zame je plačljiv internet! V tej dobi, ko ga dobiš zastonj v vsakem kafiču, te tukaj še kar fajn pilijo za povezavo. Coral ga ima zastonj v avli, v sobah pa je plačljiv, ne vem, kakšna logika jim je to. Isto istarske vile….madonca, skasirajo te tako, da te sezuje, internet pa računajo še posebej. Meni osebno je to zelo pomembno, ker imam pač takšno službo, da sem tudi na dopustu dnevno uro do dve na netu.
Naši vtisi iz tega hotela, kjer smo preživeli krasen vikend. Res ne vem kaj se je mojim predhodnikom v tem hotelu dogajalo takega, da je taka kritika??? Hotel ima 4* in jih tudi opravičuje. Osebno smo bili v depandansi tik hotela; brez pripomb. Bili smo skoraj že po celi Evropi tako, da z zagotovostjo lahko trdimo, da ni samo dober, ampak zelo dober v hotel; star celih pet let. Hrana prav tako zelo dobra; malo kje je na izbiro toliko menijev, toliko vrst raznolike hrane…Res za vsak okus. Ker je samoposterežen način izbire hrane, normalno, da je vrsta. A se hitro premika in dalo si je postreči v dveh jedilnicah…Toliko o dvomu v ta hotel. Lepo, čisto, urejeno! Vredno obiska!!!
Forum je zaprt za komentiranje.