Hotel Melia Sol Umag
sem govoril z upokojencem , ki je bil tam.bazen nima razkuževalnika , in je resnično premajhen / 15 metrov / za kakršno koli resnno plavanje.z hotelsko hrano vemo kako je – diareja je skoraj klasika.sicer hito mine , ampak je.ne vedno, hotelska hrana je najmaj 2 tretini konzerv.če je prve dni dobra , če 4 ali 5 dan težko jemo.
pišem v množini na podlagi osebnih izkušenj , toda če se to meni dogaja z normalno prebavo in dobro telesno kondicijo, se to še v večji meri dogaja ljudem ki živijo v večjem stresu kot jaz.
” izraz dobra hrana ” je tipični kliše , kar je dobrega v turizmu je plača na strani profesionalcev in izleti na strani turistov.večeri in jutra v hotelih pa je pač nuja.ker brez tega ni dopusta.
umag je industrijsko mesto , bolj južno kot greste po istri , manjši so hoteli.
istra je destinacija ki je standardna.
pojavu ” turistične evforije ” bi lahko rekli tudi nekako stanje pred aklimatizacijo.verjemite mi , da po 14 dneh , če bo kdo toliko časa ostal v umagu , bo lepot zelo malo !
kar naenkrat boste videli tudi temno stran turizma , ne samo lepo !
kako je bilo te dni sobarcam v topolšci pa je druga zgodba.od cele ekipe jih je ostalo največ 5 , dolžina šihta 15 ur !
tudi to je turizem , plače delavcev v hrvaškem industrijskem turizmu / hoteli / so mizerne !
ves dobiček poberejo lastniki , podobno kot pri vsem kar je made in china.
le da so plače večje na hrvaškem , odbnosi uprava – delavci pa ne na najboljšem nivoju.sicer še vedno boljši kot made in china, kjer še sindikatov nimajo.
so se pa afriške države kar dobro pograle.safari v keniji si lahko privoščijo le redki , in upam si trditi da so kenijski turistični delavci blje plačani od hrvaških !
masovni turizem na hrvaškem je dolgoročni bankrot nacinalne ekonomije , lanski padec je več kot 20 % !
zanesljivo vam lahko potrdim , da me hrvaška obala še dolgo ne bo videla.betona imamo dovolj tudi v sloveniji.že odnos ” imate što za prijaviti ” na meji je katastrofa.
lepa naša – masovni turizem – hvala lepa !
turizem kot ga ima južna italija ali francija z družinski hoteli in osebnim pristopom do gosta / srednji razred / z višjimi cenami , ki preprečujejo masam invazijo , je evropska zgodba o uspehu ?
kakšna zgodba je hrvaški turizem ?
propaganda !
letno zapravijo 15 milijonov evrov zato da zgubljajo goste !
moti vse : od diskotov na obali do smeti in kanalizacije do betona in odiranja na svakem koraku
Lord, pa kaj je s tabo? Si vedno tako negativen? Si že kdaj slišal za poslušanje?
Postavi se v kožo osebe, ki je postavila vprašanje in skušaj po najboljših možnih močeh odgovoriti, če pa nimaš nič pametnega povedati pa bodi tiho.
Kaj res misliš, da si dan za dnem želimo brati tvoje monologe in kritiziranje vsega, kar tebi ni všeč? Okusi so različni, sprijazni se že s tem pa lepe praznike ti želim, v novem letu pa čim manj nepotrebnega nakladanja, ki nikogar ne zanima.
Forum je zaprt za komentiranje.