Hotel Eftalia village
Lep pozdrav!
še vedno je vse v zraku tudi sama sem prečekirala na holidaychecu…nevem rada da bi da nekdo komentira tisti ki je bil osebno tam.lp Gastja[/quote]
Tistih 200 s tripadvisorja so bli vsi osebno tam. A ni dovolj?[/quote]
kje pa piše da mi ni dovolj tistih 2oo…rada bi info od slovenskih turistov ne pa od nažrtih Rusov..hvala
Tistih 200 s tripadvisorja so bli vsi osebno tam. A ni dovolj?[/quote]
kje pa piše da mi ni dovolj tistih 2oo…rada bi info od slovenskih turistov ne pa od nažrtih Rusov..hvala[/quote]
Ne vem, kje si našla nažrte Ruse – sem preletela prvih 100 ocen, prevladujejo Angleži in Škoti, vmes so tudi gostje iz Nemčije, Norveške, Danske, ZDA, Turčije, mislim, da celo en Avstralec iz Pertha … pa niti enega Rusa. Ne razumem, zakaj bi bile ocene slovenskih turistov bolj merodajne od naštetih? Ker, veš, tudi v Sloveniji smo različne vrste turisti. Enim sploh ni pomembno, kakšen je hotel, samo da je kolikor toliko čist in miren, ne glede kolk zvezdic ima, ker potrebujejo hotel samo za prespat, sicer pa vandrajo okoli (jaz npr.), druga skrajnost rabi pa ne vem kakšno komoditeto in bo tudi v 5* našla en kup pomanjkljivosti.
živ
jaz sem bila lani od 2.6.do 9.6.2011 z družino v tem hotelu. Otroka 3 in 6 let sta bila zelo navdušena zaradi toboganov, ponfrija, “evrokrema”, kokakole,..Hotel je bil čist. (prvič sem videla gospo (sanitarno inšpekcijo), ki je redno pobirala vzorce hrane ! mi nismo imeli NOBENIH prebavnih motenj. Malo sem pazila da otroka nista pila preveč mrzle pijače (zalivala z vročo vodo). Šli smo na izlet v Side in Manavgat. Lepo. Za otroke niso računali izleta. Pijače v hladilniku je bilo vedno dovolj. Kar je mogoče motilo so bili Rusi. Drugače pa super !
Mi smo bili v tem hotelu lani konec junija in to 14 dni
Meni ta hotel ni bil prav nič všeč
– ko smo prišli smo namesto sobe za 4 osebe dobili za 3 osebe – po težkih mukah smo po 2 dneh dobili sobo, ki smo jo plačali
– 5 minut do 18 ure so že hiteli pospravljat ležalnike okoli bazena in poditi ljudi iz bazena
– ležalniki na bazenu 5 cm narazen
– gužva za sladolet dolga vsak dan okoli 10metrov
– tudi plažo niso med ležalniki nič čistili
– animatorji za šport so bolj slabo opravljali svoje delo
tudi mi smo 2 uri “čakali” na sobo ( šli smo na večerjo in raziskovali ), potem pa smo jo dobili nasproti prvega bazena-šanka. Otroka sta po kosilu (večerji) zaspala, midva pa sva ga “pila” na terasi – super.V bazenu smo bili že ob 9 h. Nobeden nas ni ganjal.Za sladoled je bila vrsta.
Plaža ni najboljša, sicer pa smo bili v glavnem na toboganih.
Najprej bom pohvalil turistično agencijo s katero smo potovali, saj so njihovi predstavniki naredili vse, kar je bilo v njihovi moči. Bili smo tam zadnjih 14 dni julija. Otrokom so bili všeč tobogani, včasih so celo delali več kot po urniku. Ampak za kako varnost pa ne zgleda nič kaj poskrbljeno.
Začne se pa zatikati pri ostalih stvareh, za kar pa je krivo izključno vodstvo hotela, tam zaposleni teh stvari ne morejo rešiti, pa če tudi se trudijo.
Hotel si morda zasluži 5* samo v času izvajanja marketinga turističnim agencijam, glavno sezono pa vodstvo hotela obvladuje na svoj način oziroma zelo nekorektno. Prislužijo slabe 3* le zaradi prijaznega osebja in ker se potrudijo pri drugih stvareh.
Naj omenim, da smo se pogovarjali tudi z drugimi slovenskimi gosti, kjer pa so prav vsi tokratno počitnikovanje opisali za slabše od pričakovanj. Tudi za nas so bile te počitnice po določenih kriterjih najslabše od vseh dosedanjih, ki smo jih do sedaj poznali iz Turčije.
Nekaj neprijenih doživetij:
Najprej te preseneti, ko te z divjo vožnjo pripeljejo do sobe. Postrežček se ob napitnini 1€ zgrozi, da je to nesramen znesek in pove, da pričakuje 5€.
Dobro vedo, da si prišel v hotel z dvema otrokoma, pa vendar moraš začeti težiti v pozno noč (do 22h) , da naj zaboga že uredijo posteljo za drugega otrroka. Bolj malo zaleže, če kaj poreče tudi agent s tvoje agencije.
Ob prihodu na zajtrk okoli 9h zjutraj konstantno primanjkuje pribora, za predhodniki ne zamenjajo prtov oziroma slabo počistijo. Ko ti nekako uspe priti do pribora, mnogokrat nimaš občutka, da je strojno umit in je potacan od rok.
Za celotno jedilno dvorano premorejo le 2 kavna avtomata, kar povzroči precejšnjo vrsto. Povsem razumljivo je, da posamezen avtomat ne zdrži treh ur, in ga je potrebno dopolniti s sestavinami.
Podobno je z avtomatom za koncentratne napitke.
Skodelic za kavo/čaj velikokrat zmanjka.
Skodelice za kavo imajo opazne ostanke robov od kave. Natakarju sem pokazal kar 7 slabo pomitih (ki jih je vrnil na voziček). Še veliko so mu jih pokazali drugi. Nekateri se znajdejo in jih potem »umijejo« z vročo vodo za čaj.
Borba za jedilni pribor se ponovi pri večerji ob 20h, prav tako ostale pripetije kot pri zajtrku.
Glede strežbe s pijačo pri večerji se delajo prav norca. Od dveh točilnih šankov sta dva delala le nekaj prvih dni, potem so te poslali v dolgo vrsto k notranjemu. Pri zunanjem nikogar ni bilo tam. Seveda se prispodobi, da njihovi natakarji vse dobijo mimo vrste.
Plaža je tudi po čiščenju slabo očiščena, lahko bi jo pregrabili. Zgrozilo me je, ko sem dvakrat ob morju našel injekcijsko brizgo (igla je bila odlomljena), da ne omenim, kaj bi bilo, če bi jo pohodil otrok.
Kakih 500 metrov zahodno od plaže se v morje izteka reka Kargi, čeprav sem mnenja, da ta reka ni ravno kriva za obilico nesnage, saj skoraj nima pretoka, plava pa po njej marsikaj. Morje je bilo nemalokrat zelo umazano od drobne nesnage do zmletih vrečk (verjetno iz kake “čistilne” naprave) in še kdo ve česa. Če se gredo turizem 5*, potem bi zlahka del morja omrežili z drobno mrežo (nekoč so to počeli po Jadranu zaradi cvetenja morja).
Ko se začne drugi teden dopusta, ti v sobo vržejo listek, da se moraš javiti na recepciji s potnim listom.Seveda sem to ignoriral in se pojavil na recepciji po večerji, kaj je na tem. Potrebujejo pač ponovno kopijo potnega lista, ker si tam drugi teden.
Za posladek na koncu, ko se mudi na avtobus, receptor začne trditi, da si dobil 2 ključa za sobo. K sreči je zaplet rešila agentka. Sicer bi od nas zahtevali plačilo za izgubljeni ključ, ki ga nikoli nismo dobili.
Posebnost, ki je do sedaj še nisem zasledil nikoli izven bivše Juge Zaračunavajo menjavo kopalnih brisač – 1€ po brisači.
Še cena: 14 dni, 2 odrasla, 2 majhna otroka = 2720€, vplačana akontacija že februarja. Vključena odpoved + zavarovanje.
Hvala vsem za info…Še dobro da smo se odočili za Egipt Soma Bay hotel Iberotel makadi saraya.Bilo je ne pozabno,tam si začutil da si gost in nič druga.Vse so ti prinesli k ležalniku in nobenih napitnin…Če bo le mogoče bi šli drugo leto nazaj..Mogoče se bodo naše agencije odločile in se podali v Makadi bay ker je res velik kompleks 10 hotelov…. Mi smo šli preko agencije Gulet Avstrija…Še enkrat hvala vsem za izkušnje…Gastja
Kar se tiče zgoraj opisanega, smo mi nekaj podobnega doživeli lani v Turčiji v htl. Pegasos resort, ki ima zelo dobre ocene na Holiday checku in ima 5*. Precej krivde za težave ima tudi izbran termin, saj smo tudi mi bili v višku sezone in je bil hotel poln do zadnje sobe, kar pa seveda osebja ne opravičuje za slabo ponudbo. V Turčiji smo se imeli v slabših hotelih in za manj denarja super, vendar nismo bili v višku sezone. Nasploh pa je zame še vedno najboljša odločitev Egipt, pa naj kdo reče kar hoče.
V hotelu smo bili 7 dni. Zelo smo razočarani nad odnosom zaposlenih v hotelu. Natakarji ti za mizo niso hoteli prinesti pijače, če jim nisi dal napitnine. Drugače si moral sam hoditi za šank, pa še tako so varčevali s pijačo. Tudi varnostniki niso bili v takem odnosu kot bi morali biti do gostov. V restavraciji nam natakarji niso dovolili sedeti kjer bi hoteli, občasno so nas kar sami napotili da moramo sedeti drugje. Stisnjeni pomarančni sok je bil plačljiv. Sobe so bile vedno čiste. Prav tako bazen. Plaža je slabše očiščena, kar se tudi pozna, da je več ljudi pri bazenih kot na plaži. Tudi ležalniki niso kaj prida na plaži, pri bazenu uredu. Ležalnike pri bazenu si moraš rezervirati takoj zjutraj, vendar ne pred 8 uro, ker ti jih poberejo in odnesejo, nato pa jih iščeš kot zmešan po celem kompleksu.
Animacija je bila zelo dobra in ves čas prisotna. Veliko je zelenjave, bolj malo pa mesa – bolj kot ne piščanec in občasno ribe. Sladic je zelo veliko in raznoliko.
Zelenja je med sobami veliko in je lepo urejeno.
Po polnoči je se bari zaprejo mogoče tu pa tam kdo dolovi da si kupiš malo pivo za 3€ =/
Vsekakor nas je najbolj motil odnos osebja do gostov, ki ni bil nič kaj prijazen – na to se kar pripravite.
Pozdravljeni!
Tudi mi smo imeli slabo izkušnjo s tem hotelom.Po dolgem času smo si vzeli 14 dni dopusta in ga z veseljem pričakovali saj so nam ta hotel v agenciji Relax zelo pohvalili.Letovali smo v mesecu juliju 2012.Že ob prihodu na recepcijo so se začele težave s sobami, ki niso bile takšne, kot so bile navedene ob rezervaciji.Ko smo to uredili so se začele že druge težave.V jedilnici nepopisna gužva.Ni bilo ne prostih miz, ko si jo končno dobil, se je začel lov na pribor, krožnike, pijačo in čakanje v vrstah.
Tako je bilo celih 14 dni in pri vseh obrokih.Na plaži si dobil hrano res hitro in ni bilo gneče, vendar je bilo vse tako umazano, vključno z natakarjem in kuharico, da tako nisi mogel jesti.Cev s katero so na plaži zalivali rože, spirali WC , potko, stole in mize so uporabljali tudi za dolivanje vode v posode, kjer se je mešala pijača (ledeni čaj).Sobe so bile čiste, toda samo na prvi pogled.Že ko smo se hoteli raspakirati, sem morala police najprej pobrisati, saj so bile prašne.Toda vse to bi bilo zanemarljivo, če se približno tretji dan nebi na sinovi postelji pojavili mali krvavi madeži.Niti sanjalo se nam ni kaj bi to lahko bilo.Pomislili smo na vse mogoče, vendar nobene logike.Čez dva dni opazimo krvave pike tudi na hčerini postelji.Ko smo odmaknili posteljo, misleč, da je lahko kakšen pajek ali kaj podobnega, nas je skoraj kap.Pod posteljo je bilo polno nekakšnik žužkov, nekateri že pobiti od prej, nekaj pa še živih.Ko smo prosili naj nam očistijo sobo so to tudi storili, vendar zelo slabo, saj so bili žužki še kar za posteljo.Seveda smo počistili sami.Zvečer smo se pogovarjali z drugimi gosti in nek gospod je povedal, da ima tudi on krvave pike po postelji. Zjutraj pa šok. Ko smo se zbudili in zagledali sina, nas je skoraj kap.Bil je ves popikan po obrazu, hrbtu, trebuhu in rokah.Kar strah me je bilo pogledati hčerko, vendar je bila ona v primerjavi z njim zelo malo popikana.Takoj smo se odpravili na recepcijo, kjer so nas napotili do njihovega zdravnika.Jaz sem v robček zavila eno od teh žužk in jo nesla zraven.Ko ju je zdravnik pregledal, je takoj povedal, da so to piki in da ni alergija, na kar smo tudi že pomislili.Ko sem mu pokazala žužka je rekel, da je to posteljna žuželka.Ko sem doma po internetu preverila, katera žuželka je to sem zgroženo ugotovila, da je to posteljna stenica.Ker smo imeli ločeni sobi, z možem nisva imela teh težav.Zdravnik jima je predpisal neko mazilo in sirup, na katerega smo čakali cel dan.Povedal je tudi, da otroka ne smeta v vodo in ne na sonce. Na recepciji smo zahtevali, da nam temeljito očistijo sobo in tudi razkužijo, kar pa se seveda ni zgodilo, zato smo zahtevali drugo sobo.Ko smo se prestavili sem seveda takoj pogledala posteljo in razumljivo tudi tam za robom rjuhe našla žužko. Z možem sva se nato odločila, da nas s prvim možnim letalom spravijo domov.Vsa čast in zahvala za hitro reakcijo pa pripada relaxovim predstavnikom, ki so takrat skrbeli za nas goste.Ko so videli kakšna sta otroka so takoj poklicali odgovornega v hotelu in zagnali pravi cirkus.Pokliocali so tudi inšpekcijo, ki pa verjetno ni prišla.Ponudili so nam zamenjavo hotela, s čemer pa se nisva strinjala, saj otroka nista smela ne v vodo in ne na sonce.Že isti večer smo odleteli proti Sloveniji.
Ko smo prišli domov smo morali vso prtlago pregledati in vse oprati, saj bi lahko te žužke prinesli s seboj.Tako se je končal naš težko pričakovan dopust kar cel teden prehitro in še z zelo slabimi in bolečimi izkušnjami, ki jih ne privoščim nikomur, zato sem se tudi odločila, da to napišem.
Marsikaj slabega o tem hotelu s 5* bi se dalo še povedati, vendar bodi dovolj.
V upanju, da nihče več ne bo imel podobnih težav se poslavljam!
Razočarana TT33 stranka
re Eftalia Village 4.marec 2014
Z ženo sva v organizaciji Relaxa letovala v Turčiji štirikrat.Sva upokojenca in sva bila zadovoljna
z uslugami v vseh hoteli, najbolj pa nama je ugajalo v Eftaliji Village.Hrana si lahko poiščeš po
lastnem okusu,izredno velika je izbira solat in zelenjave,velika je izbira kruha,stalno je odprta
restavracija s kebabom.Edino na kar se moraš navaditi je,da ni svinjine.Na plaži je na razpolago
pivo in razni osvežilni napitki,na razpolago pa so tudi prigrizki-pice.Slaščic je pa tudi velika izbira.
Hotel je paviljonskega tipa v lepo urejenem parku in ponoči je kar lep mir.Midva z osebjem nimava
slabih izkušenj,ne moreva pa pozabiti izredno marljive in prijazne sobarice.Z lokalnim avtobusom
se je možno poceni popeljati v razne okoliške kraje in si popestriti dopust pa tudi v hotelu agencija
nudi možnost raznih izletov.Nama se je hotel Eftalia Village vsedel v srce in sva že rezervirala
dopust v letošnjem letu in tudi prijatelji(4 pari) s katerimi smo skupaj letovali lansko leto,gredo tudi letos.
Forum je zaprt za komentiranje.