Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hotel, apartma… na smučišču

Hotel, apartma… na smučišču

Po 10 letih smo v naši familiji začeli spet smučati. Privoščili bi si par dni na kakšnem fajn smučišču, ki ni preveč oddaljeno. Želimo bivališče ob smučišču, tako da se ni potrebno voziti z avtom. Vse osebne izkušnje zelo dobrodošle

Preveč oddaljeno – od česa
Fajn smučišče – kaj za vas to pomeni, vam je dovolj par žičnic ali nekaj 10 km prog
Hotel, apartma – vsaj približen cenovni rang …

Trije kliki pa ti ven vrže vse možne variante. A si mislila pri nas ali v tujini.
Mi gremo v soboto v Avstrijo in so cene nore. Da bi stanovali ob progi moj žep ne zdrži. Karte 50 eur na fan na osebo. Ok to pač dam ker vem da bomo izkoristili. Apartma 7 km od smučišča za tri nočitve slabih 300 eur pa je kao last minit varianta.

Zdajle je visoka sezona, pri nas hodimo v nizki sezoni (prva polovica januarja in potem se začne spet marca), so tako karte kot tudi apartmaji bistveno cenejši.
Apartmaje pa dejansko najemamo tako, da je 50-100 m peš in si na smučišču.

Tudi mi smo hodili včasih takoj po novem letu ko je kao za njih malo mrtva sezona in so cene apartmajov za malenkost cenejše karte mislim da 3 eur kar je zanemarljivo. Odkar pa je vse več ponudbe videno na računalniku pa sezona in pisezona ne igra vloge. Dejstvo je, da tisti ki ima apartma tik ob progi drži ceno ker ve, da bo imel zasedeno ne gleda a je apartma 100 eur na noč ali pa 150. Prazen ne bo ker je smučanje spet v porastu.

Tudi mi smo hodili včasih takoj po novem letu ko je kao za njih malo mrtva sezona in so cene apartmajov za malenkost cenejše karte mislim da 3 eur kar je zanemarljivo. Odkar pa je vse več ponudbe videno na računalniku pa sezona in pisezona ne igra vloge. Dejstvo je, da tisti ki ima apartma tik ob progi drži ceno ker ve, da bo imel zasedeno ne gleda a je apartma 100 eur na noč ali pa 150. Prazen ne bo ker je smučanje spet v porastu.[/quote]

No ja, tedenska karta za odraslega je v nizki sezoni 30-50€ cenejša, apartmaji pa 25-50€/dan, kar konec koncev niti slučajno ni mala razlika, ko sešteješ vse.
In kot pravim, vedno najemamo za tedensko smučanje apartmaje, kjer je 50-100 m do smučišča.

Tudi mi smo hodili včasih takoj po novem letu ko je kao za njih malo mrtva sezona in so cene apartmajov za malenkost cenejše karte mislim da 3 eur kar je zanemarljivo. Odkar pa je vse več ponudbe videno na računalniku pa sezona in pisezona ne igra vloge. Dejstvo je, da tisti ki ima apartma tik ob progi drži ceno ker ve, da bo imel zasedeno ne gleda a je apartma 100 eur na noč ali pa 150. Prazen ne bo ker je smučanje spet v porastu.[/quote]

No ja, tedenska karta za odraslega je v nizki sezoni 30-50€ cenejša, apartmaji pa 25-50€/dan, kar konec koncev niti slučajno ni mala razlika, ko sešteješ vse.
In kot pravim, vedno najemamo za tedensko smučanje apartmaje, kjer je 50-100 m do smučišča.[/quote]

Ker vem, da hodite v BKK, tam je razlika v 6-dnevni karti 8,00eur, v Flachau 9,50eur.
In tudi v bivanju ni razlik, ki jih omenjaš.
V BKK je sicer po 4. marcu karta že šteta v ceno, če najameš prenočišča, ki pa so takrat znatno dražja.
Dejansko ni več bistvenih razlik med sezonami.

In kot pravim, vedno najemamo za tedensko smučanje apartmaje, kjer je 50-100 m do smučišča.[/quote]

Ker vem, da hodite v BKK, tam je razlika v 6-dnevni karti 8,00eur, v Flachau 9,50eur.
In tudi v bivanju ni razlik, ki jih omenjaš.
V BKK je sicer po 4. marcu karta že šteta v ceno, če najameš prenočišča, ki pa so takrat znatno dražja.
Dejansko ni več bistvenih razlik med sezonami.[/quote]

Zdaj smo bili že 2 leti v Ellmau (Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental), kjer je po 11.3.tedenska karta za odraslega cenejša za 35€.

Glede marčevskega BKK pa – če najdeš solidno ceno za apartma, se zelo splača marca, smo že naleteli tako, da je bil apartma+karta ceneje kot pa samo karta, preračunano seveda na osebo, nas je pa šlo 6 odraslih 🙂

Če bi imela posebne zahteve, bi jih napisala. Preveč oddaljeno od Slovenije.

Napisala sem, da iščem osebne izkušnje. Klikam lahko 3 dni skupaj.

Če bi imela posebne zahteve, bi jih napisala. Preveč oddaljeno od Slovenije.[/quote]

In kaka je maksimalna oddaljenost in kje sploh ste doma? Nekdo iz Kopra je npr.v Alta Badii bistveno prej kot pa nekdo iz Murske Sobote…

Če bi imela posebne zahteve, bi jih napisala. Preveč oddaljeno od Slovenije.[/quote]

In kaka je maksimalna oddaljenost in kje sploh ste doma? Nekdo iz Kopra je npr.v Alta Badii bistveno prej kot pa nekdo iz Murske Sobote…[/quote]

Ljubljana.

ne vem ali želite ta teden ali potem kasneje? Tudi to igra vlogo. ROgla mislim da ima do konca januarja neka ugodne variante, polpenzion karta že všteta. Potem pa Kr. Gora ima tudi Špik kar ugodno samo to se morate potem voziti na smučišče.
Mislim res možnosti je full, bolje bi bilo da si izberete smučišče ali pa par možnosti in potem vprašate tu kako so bili ljudje zadovolni.
Meni drugače je super Francija samo za par dni se ne splača. Morate potem vsaj za en teden.

Če nimaš posebnih zahtev, recimo Grossglockner ali Flachau, to je dokaj blizu.
Rezerviraš na booking.com, tam imaš za vsak hotel celo vrsto osebnih izkušenj, lahko se omejiš samo na hotele z oceno odlično …
http://www.booking.com/searchresults.sl.html?aid=335205&label=grossglockner-juKTt1zC4DIhzbEyn7L_EQS38268400296%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342137270%3Akwd-198618401359%3Alp9062551%3Ali%3Adec%3Adm&sid=a4625e96ec2ef6cd2603584f75687e63&city=900051021&class_interval=1&hlrd=0&label_click=undef&room1=A%2CA&sb_price_type=total&ssb=empty&nflt=review_score%3D90%3Bhotelfacility%3D2%3Bht_id%3D204%3Bhotelfacility%3D301%3B&lsf=hotelfacility%7C301%7C202&unchecked_filter=facilities
ali
http://www.booking.com/searchresults.sl.html?aid=335205&label=grossglockner-juKTt1zC4DIhzbEyn7L_EQS38268400296%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atiaud-146342137270%3Akwd-198618401359%3Alp9062551%3Ali%3Adec%3Adm&sid=a4625e96ec2ef6cd2603584f75687e63&city=900051021&class_interval=1&dest_id=-1977078&dest_type=city&group_adults=2&group_children=0&hlrd=0&label_click=undef&no_rooms=1&raw_dest_type=city&room1=A%2CA&sb_price_type=total&search_selected=1&src=searchresults&ss=Flachau%2C%20Avstrijske%20Alpe%2C%20Avstrija&ss_raw=flachau&ssb=empty&ssne_untouched=Grossglockner&nflt=hotelfacility%3D2%3Breview_score%3D90%3Bhotelfacility%3D301%3Bht_id%3D204%3B&lsf=ht_id%7C204%7C16&unchecked_filter=hoteltype

Pejd na Vogel v tisti smrdljivi pasji hotel.
V tistem ski hotelu, je več psov kot pa ljudi.
Postelje in omare smrdijo po psu, ker gostje svoje pse sprehajajo po snegu, potem pa te mokre pse pustijo skakat na postelje, v omarah pa psi spijo.

Premalo pidatkov si dala, da bi ti lahko pomagali in sicer:
Koliko so stari otroci
Kako zahtevni smučarji ste
Želite iti smučat v Italijo, Avstrijo, Francijo ali pri nas

Mi že 12 let hodimo v tujino oz ko sta bila otroka stara cca 4 leta in ko sta znala koliko toliko smučati. V tujino hodimo ker imamo radi dolge, široke proge in ker v enem dnevu ne greš dvakrat po isti progi če tega sam ne želiš. Pri nas se smuča vsak dan od 9 pa do cca 15.30.
Če ste pa vi začetniki vam morda zadostuje Rogla po zahtevnosti in vam niti 100 km prog vseh zahtevnosti ne pride upištev. Kar se tiče pa apartmajev pa ti težko kdo kaj svetuje ker smo sredi glavne sezone ko izire ni ravno veliko. Najprej se odločite kaj sploh želite, da vam potem lahko svetujemo. Ko bo ožji izbor bo padel tudi kak nasvet.

Smo 4 članska družina, otroka 19 in 21 let. Otroka dobra smučarja, mož tudi, jaz malo manj a se ne bojim nobene strmine. Želimo v tujino, Italija ali Avstrija, ne predaleč. Šli bi začetek marca, priporočila pa bi shranili tudi za v bodoče. Ne zanimajo me povezave in iskalniki, pač pa OSEBNE izkušnje s hoteli oz. apartmaji. Hvala.

Nihče ?

Na bookingu recimo imaš ogromno OSEBNIH izkušenj za vse namestitve (sem ti zgoraj navedla 2 linka). A te niso v redu, hočeš ravno tule napisano?

Na bookingu recimo imaš ogromno OSEBNIH izkušenj za vse namestitve (sem ti zgoraj navedla 2 linka). A te niso v redu, hočeš ravno tule napisano?[/quote]

Hvala za linke a rabim en teden dopusta, da vse raziščem. Glede na to, da vas veliko smuča, sem pričakovala povezavo, do konkretnega hotela, apartmaja… kjer je kdo že bil. Sploh zato, ker iščem bivališče NA smučišču, da se prismučam do vrat in ne, da moram smučke vlačit peš še kdo ve kako daleč. Na teh linkih je kup bivališč in porabim ogromno časa, da najprej vidim ali je na smučišču ali ne.

Kranjska Gora, hotel Lrix na smučišću. Ali pa apartma Sonček, apartma Snežna plaža, apatma Blažič….vse to ob smučišču.

Hvala 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close