Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Hostli po Evropi

Hostli po Evropi

Zdravo,

S fantom se odpravljava na dopust po Evropi, natančneje: Češka, Slovaška, Nemčija, Poljska, Avstrija. Prek interneta sva rezervirala hostle, vendar naju malo skrbi ali bodo te cene držale, glede na to, da nisva več študenta in tudi ne več rosno mlada (30, 33). Ima kdo kaj izkušenj s tem? Na internetu ni bilo nikjer zaslediti, da bi ti hostli bili omejeni samo na mlade ali samo na študente, ampak vseeno…
Hvala.

Martina

Sicer ne vem,če je tko po vseh hostlih, sam mi smo bli zadnjič v enmu v Nemčiji,in sta bla z nami dva stara čez 50,pa ni nben nč težil. njim je važn da dobijo keš.

Ja podobne rezervacije jaz non-stop pocnem. In sicer tukaj :
http://www.hostelbooking.com/ibnpub/english/static/map_europe.asp

To ali sta studenta ali ne nic ne velja. Morata imeti clansko izkaznico od IYHA, ce je nimata bosta pac placala welcome stamps ( nic takega mislim da okoli 2-5 EUR na glavo odvisno od kraja).
Drugace pa se da te izkaznice dobiti v Ljubljani na trubarjevi ulici , zdi se mi da je popotnik Erazem al nekaj takega. Nima veze ali si student ali ne starejsi kot si pac malo vec das za izkaznico.

Noben hostel pa ni samo za mlade ( pod 25 let ) , teh je ponavadi se najmanj. Drugace ce preberete malo opise boste zasledili da obstajajo celo hostli ki sploh niso primerni za mlajse od 25 let in to tudi pise ali pa obratno hostli primerni za druzine.

Kolikor sem zasledila imajo v Nemčiji (vsaj Bavarska) starostno omejitev na 27 let, razen če imaš s sabo mladoletne otroke (torej družine ali spremljevalci recimo šolarjev).
Vir: http://www.jugendherberge.de
Kopiram (za Fuessen): “wichtiger Hinweis In bayerischen Jugendherbergen werden Einzelgäste ab 27 Jahren grundsätzlich nicht aufgenommen. Ausnahme: Gruppenleiter und Familien in Begleitung von mindestens einem minderjährigen Kind. “

Hvala za odgovore. Noben od najinih hostlov ni član IYHA, tako da zaenkrat te kartice ne bova nabavila, bova pa v bodoče bolj pozorna.
Prijeten dopust vsem.

Sem pa mislil da je dovolj že, če imaš kartico ISIC.

Naceloma je tako, da za IYHA rabis njihovo kartico. Navadno tudi zahtevajo, da si mlajši od ne-vem-koliko let, ker je youth hostel.
Je pa ogromno takih, kjer leta niso pomembna, npr. http://www.hostelworld.com. Ce je kje starostna omejitev, je to posebej oznaceno, ampak navadno je ni. Preiskuseno, saj sem na zadnjih dveh krajsih potovanjih s sabo vzela starse, ki pa sta oba okoli 50.

Ne obstaja le organizacija IYHA, temveč so še druge. Na Trubarjevi se da dobiti izkaznico še za eno drugo organizacijo, imajo pa tudi seznam in na zemljevidu iznačene hostle za obe organizaciji. Sicer pa sedaj ni več tako kot leta nazaj, ko so v hostlih lahko bivali le mladi. Danes gredo lahko tja tudi dedki in babice. Sama poznam le 1 hostel, ki je omejen z leti (15 do 31, če se prav spomnim), ta pa je v Monacu in sicer hostel princese Stephanie. Drugače so vsi evropski hostli, po katerih sem do sedaj spala, sprejeli popotnike vseh starosti. Razlika v letih se pozna, kot ti je rekel Refosk, ravno v ceni izkaznice. Ce je nimaš, plačaš pa na licu mesta malo več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close