Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek horoskopski sindrom

horoskopski sindrom

Moj problem je ne – da berem horoskope ampak, da verjamem v napisano. Če je kolikor toliko solidno napisano in malo bolj zavito v misteriozni mini spis se že najdem v prerokbi za naslednji teden. Vem, da je racionalno gledano to totalno kokošje ampak podzavest pa dela po svoje in sanjari… Drugače v vsakdanjosti sem čisto spodobna mati in žena in podobne bla bla… Ampak vsakič, ko dobim v roke revijo napadem horoskop in kupujem revije, ki si niti ne zaslužijo tega poimenovanja. Zadnje čase se mi zdi, da se mi je “horoskopski sindrom” še poslabšal. Punce, nasvet!!!!

obsedena rakica

Nekaj ti manjka v življenju mogoče sama ne veš kaj. Poskusi s stvarmi, ki so tebi v veselje ( ne samo družini ), da bo tvoj vsakdan dobil nek smisel. Je pa to zelo težko kajti sami sebi smo kar velika skrivnost. Potem pa vzamemo v roke take bedarije kot so horoskopi in imamo črno na belem lepo napisano kaj se nam obeta. Skratka brez lastnega truda in brez vsakršne lastne animacije, podpiramo svojo lenobo, da bi resnično zaživeli.
Vzemi se v roke!!!

hočeš resnico? pojma nimam o tem, kdaj praznuje večina znamenj, pa pri zelo znanem slov. časopisu pišem horoskope. za mastne denarce, seveda. živim od tako naivnih ljudi, kot si ti. da bi vas bilo čim več, da bi se moj transakcijski račun čim bolj odebelil!

debitantka. yes!

se mi je kar zdelo, da te stvari tako laufajo!! ; )

Alice, se strinjam s tabo, da je to verjetno le še en način bega od realnosti. Nisem kakšna depresivna pacientka ali kaj podobnega, še tv limonad ne prenašam ampak v horoskopih prav uživam. Sploh pa ne verjamem, da jih pišejo ljudje kot debitantka, ki se jim niti sanja o astrologiji…. ah, sploh ne vem zakaj vam težim s tem bom pač še naprej veselo uživala v svoji zablodi…vlak za drastične spremembe v mojem življenju pa je že odpeljal….Aja, Alice a si mogoče vodnarka ali pa ribica?

Rakica, kaj si pa misliš, ko se kaj od napovedanega ne uresniči (npr. v duhu Vikend magazina: odebelila se bo denarnica ipd. (kot naročeno seveda v tednu mastnega zadetka na sedimici))? Te nič ne mine zaupanje v te pisce?
Jaz vsake toliko časa malo oko vržem nanje, če kaj slabega piše, si mislim, da to itak pišejo nevedneži, če pa kaj dobrega, se mi pa kako minuto fajn zdi, potem pa gotovo pozabim,
LP

Moja kolegica pise horoskope, kot debitantka.

Pa nima pojma o astrologiji ipd., vse prepise iz starih hrvaskih in drugih tujih casopisov….
Tko da se ne prevec s tem obremenjevat, no. skoda casa.

Torej je vse astrološko tradicionalno znanje po vašem mnenju en lari fari!
Sploh pa me napovedi “preganjajo” iz podzavesti, normalno, da ko preberem pozabim…npr. prav za ta vikend mi piše, da naj se izognem potovanju, jaz to seveda pozabim potem, ko pa se z možem meniva kam bi šli čez vikend zagovarjam, da se bomo malo naokrog sprehajali – da ja ne bi šli nikamor z avtom. Primer; odebelitev denarnice-na lotu ne dobimo, dobimo dobro poslovno ponudbo in denarnica se bo zares povečala… Skratka v moji glavi sistem deluje.

No, pol pa vso srečo pri lotu!

Ne trdimo, da je astrologija larifari!

Samo to smo ti hoteli povedat, da so marsikateri casopisni horoskopi larifari, ker jih ne naredijo astrologi, temvec “kr eni”.

Internetna astro ponudba je zelo bogata in vedno upoštevam konstelacijo planetov, ki je temeljna za razumevanje horoskopov. Vse moje prijateljice so nore na horoskope , še posebno tiste, ki še vedno iščejo Mr. pravega. To je nekako zelo pomembna tema našega ženskega čveka, ko se dobivamo na kavicah. Da niti ne omenjam še nekaterih t.im. new age zadev, ki se mi velikokrat zdijo totalno pretiravanje. Horoskopi se mi zdijo v primerjavi s “terorjem pozitivne energije” popolnoma neškodljivi.

P.S.Horoskopi in vremenarji napovedujejo sončen teden za vse čvekice*****

Ej, rakica, ti se kar zabavaj ob horoskopih, seveda pa so tisti v tedenskih in mesečnih revijah in časopisih eno samo leporečenje in nakladanje, ker so namenjeni bolj zabavi kot pa resničnemu preučevanju.

Jaz se zelo zabavam s predalčkanjem ljudi po nebesnih znamenjih, sploh če vem še ascendente in še kakšne hiše in preučim zadeve. No, jaz to počnem tudi ob branju razne druge literture s področja psihologije, ker se pač rada ukvarjam s človeškimi značaji, osebnostjo…

Moje sončno znamenje je ribi, delujem bolj v ascendentu: devica. V Luni sem tudi devica, tako da sem zelo razdvojeno in zmedeno bitje, nekje med strogo relanostjo in pedantnostjo in nežnostjo, duhovnostjo in čutnostjo.

Ti tudi? No, pa sva že dve zmedeni ribici :). Pa še isti letnik.
z.

Sej astrologija je praktično najstarejša veda. Vsa ljudstva od Egipčanov do Inkov in Arabcev se je ukvarjalo z napovedovanjem prihodnosti ali pa vsaj situacije iz zvezd.
Gre pa zato, da vplive planetov vsak astrolog interpretira po svoje. Tako kot tebi oranžna barva pomeni nekaj drugega kot meni, npr. Tako da je na koncu težko oceniti kateri astrolog ima prav. Kar se pa tiče malih horoskopov v časopisih in revijah, se pa strinjam z ostalimi: to pišejo ljudje, ki so daleč od tega, da bi bili astrologi!

Tocno to!

Ce hoces horoskop ali kaksno “karto”, pojdi do astrologa.
Casopisi pa prepisujejo (ne bom trdila, da vsi) eden od drugega, iz starih letnikov, iz tujih revij….preverjeno…

rakica…….horoskopi larifari….pa saj si to menda že ugotovila,če jih stalno prebiraš…:)

rakica,ki ni obsedena

veš kaj, na bruhanje mi gre, ko so ljudje tako obsedeni z vraževernostjo (priznam, tud jaz sem nekoč šla h kakšni šlogarci, ampak sem 100%ozdravljena). Jaz bom nekaj stvari rekla o šloganju, ne o horoskopih, čeprav je to isto sranje, samo drugo pakovanje. Sori.

Npr. moji sestri je ena šlogarca napovedala vse najslabše za vse v familiji, da se ji je kar mešalo in je tulila, pa že tako je bila psihično na psu, takrat namreč najbolj verjamemo takim stvarem. No, ko se je izkazalo vse za neresnično (preteklost pa je vse uganila), je šla spet k taisti šlogarci, ker 50% je pa uganila. Ne veš, a bi se smejal ali jokal. Takim ljudem, ki so blazno nesigurni vase, ne dopoveš ničesar.

No, sicer me ne bi brigalo, naj hodijo ljudje kamor hočejo, ampak moti me, če taki šlogarji z neumnimi napovedmi zagrenijo življenje celi okolici tistega naivneža. Bodoča tašča od moje sestre je tud rakica (zgolj naključje, nič nimam proti nobenemu znamenju) in stalno visi pri šlogarjih in greni življenje ta mladim. Kadar ni sestra dovolj prijazna do nje (kdo pa bi tako maltretiranje prenašal!), gre takoj k šlogarci, ki ji reče, ja saj dolgo ne bosta skupaj. To govori že par let, onadva pa vedno bolj zaljubljena.

Jaz bi kar zadavla vse skupaj, taka sveta jeza me popade.

Eno drži 100%: si blazno nesigurna vase in dokler ne boš malo bolj samozavestna, ti ni pomoči.
Sori, morala sem si dati duška, ker mi take stvari resnično stopijo na žulj.

Irena

Irena, ne vem kje je bilo govora, da hodim k šlogaricam!!!??? Nikoli. Kvečjemu si s prijateljicami za zabavo kdaj “prerokujemo” iz kavne usedline… Opažaš tudi, da sem zelo nesamozavestna oseba ?? tudi to ne bo držalo! (v podznaku levinja). Priznam pa, da z astrologijo včasih malo zbežim pred vsakodnevno rutino in nekako sanjarim. Ja nekatere se tolažijo s kozarčki opojnosti, druge imajo rumene tabletke za živce, tretje si z adrenalinskimi športi lomijo ude,…jaz berem neumne horoskope…, nekatere berejo tretjerazredne lj. romane, in spet so tu take, ki za razvedrilo opravljajo do nezavesti. Ja tako kot je napisala ribica 71 pa s pomočjo astrologije lahko tudi psihološki profil človeka bolje določiš (če je to sploh določljiva stvar).

O.K. punce zime je konec in moj računalnik bo bolj sameval. Tole sonce in vaši nasveti pa so me tako razsvetlili, da (vsaj nekaj časa) ne bom horoskopa niti pogledala!

Oprosti obsedena rakica, da sem se spravila nate. Zaradi mene se ukvarjaj s čemerkoli, kar te veseli

Irena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close