Hormonska terapija v meni
Pozdravljene ženske po 50. letu, zanima me ali jemljete mogoče kakšno hormonsko terapijo, ali se zaradi nje počutite bolje, za kakšne težave vam pomaga, ali se vam zdi smiselno jemanje? Ne vem kako se odločit, imam dve strokovni mnenji, eno pravi hormonov raje ne, drugo pravi hormone je treba dodajat ko jih telo več ne proizvaja. Vaše izkušnje? Hvala za odgovore.
Uh uh uh … to te bodo napadali, ti dajali kontra in te analizirali … Mislim, da nisi naletela na pravi forum. Sama pa nimam nič proti temu, le da se prej poznimaj o tem ter o morebitnih stranskih učinkih. Sama nimam izkušenj s tem, ker sem še daleč do abrahama. Že vidim nekaj strani prepucavanja in seciranja.
Do zdaj sem imela izkušnje z umetnimi hormoni samo v obliki kontracepcijskij tablet in imam samo dobre izkušnje (lepa koža brez mozoljev, polnejše prsi in boki kljub enaki teži), čeprav jih nisem jemala zaradi tega namena. Sklepam pa, da je homnonska terpaija žensk v meni precej močnejša.
Za razmislek: po neki teoriji naj bi telo zaradi umetnih hormonov še zmanjšalo proizvodnjo naravnih hormonov, tako da naj bi se po tem, ko jih nehaš jemati, stanje še poslabšalo. Srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.