Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek honorarno delo, pogodbeno, malo, začasno delo

honorarno delo, pogodbeno, malo, začasno delo

Pozdravljeni

malo gledam in iščem po mreži kako zaposlit osebo za občasno delo.

Toliko vsega je, pa vse je na pol razloženo, pa sploh ne vem, če je to vse veljavno.

občasno delo je le za upokojence?
honorarno delo….a še obstaja?
študentsko delo je le za študente
podjemno delo…?*
malo delo…..ne obstaja še ?

Torej stvar je taka:
Sam sem s.p. normirec. Občasno bi zame opravljala neko delo (oblikovanje, prevodi, poučevanje in taka dela) (2 uri tedensko ali morda malo več, vsekakor manj kot 40 ur mesečno) oseba, ki je brezposelna. Ker želim brezposelni osebi plačevati zakonito in ne na črno, me zanima katera oblika “zaposlitve” te osebe od zgoraj navedenih oblik dela je zame primerna?

Prevajanje, predavanje in oblikovanje spadajo med vrste del, ki se jih lahko placuje z avtorskim honorarjem.

Obcasno iz zacasno delo upokojenca je, kot ze ime pove, namenjeno samo upokojencem.
Studentske napotnice so, kot ubotavljas pravilno, namenjene dijakom in studentom
Malo delo je bilo zavrnjeno na refrendumu.
Kratkotrajno brezplacno delo je brez placila in namenjeno druzinskim clanom.
Ostaneta ti podjemna pogodba in pa avtorska pogodba, ki se lahko uporabi, ce je delo tako, da ga sciti Zakon a avtorskih in sorodnih pravicah.
Lahko pa ga zaposlis za npr.10 ur mesecno..

Barca, to je vse res. V praksi pa ne dobiš kader , če ne zaposliš za polni delovni čas. Smo iskali v firmi človeka zas polovični delovni čas, pa ni bilo interesa. Saj razumem, da človek s polovično plačo ne more preživeti, a vseeno.V takih primerih je najbolje, da nekdo dela preko s.p., zmenita se za plačilo na uro.

Ia prakse, sicer za polovicni delovni cas, ampak smo lani dobili kar nekaj prijav.
Kasneje je zaposleni za razliko do polnega delovnega casa odprl se s.p. in dela se za druge (za nas prek s.p. ne, ker je tako delo za FURS samo prikrito delovno razmerje).

Je bil elastičen in ste imeli srečo. Ponavadi sicer oddajo prošnjo (tudi mi smo imeli prijave), a jim je to izhod v sili. Mi smo imeli take neprimerne prijave, da ni bilo za nikamor. Na koncu smo vzeli eno gospo preko s.p., ki je imela svoj posel, a ji je premalo nosil, zato je rabila še nekaj dodatnega.
meni se zdi da danes vsi hočejo ležerno službo za nedoločen čas. Ni toliko pomembno plačilo kot to da je za nedoločen čas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close