Hongkong (delo)
Pozdravljeni!
Fantu se je ponudila priložnost delati za kakšno leto ali dve v Hongkongu, vendar pa tja noče iti brez mene. Ideja me zelo privlači, saj se mi zdi to prevelika priložnst, da bi se jo smelo kar zamuditi. Priznati moram, da sem ob misli na tako veliko pustolovščino zelo razburjena, obenem pa razmišljam o praktičnih stvareh, kot je na primer služba. Na srečo imam dokaj fleksibilen poklic (prevajanje, angleščina, govorim pa tudi nemško), zanima pa me, ali kdo od vas ve, kako naj se lotim iskanja dela v Hongkongu.
Domnevam, da tam delujejo tudi nekatera slovenska podjetja, ki bi morda potrebovala kakšno prevajalko z odličnim znanjem angleščine. Kako bi se jih dalo poiskati?
Sicer se bom verjetno lahko kako dogovorila s svojo agencijo in nadaljevala delo zanjo (preko spleta, seveda), zanimajo pa me tudi druge možnosti. Rada bi si nabrala čimveč izkušenj in v polnosti doživela vse, kar mi takšno velemesto lahko ponudi.
Morda je tale post nekoliko zmedeno napisan, ampak sem tako vznemirjena, da ne morem “urejeno” razmišljati. 🙂
Ima kdo kak nasvet, kako naj se lotim tega “projekta”? Vsak konstruktiven nasvet mi bo zelo prav prišel.
Najlepša hvala vsem!
Lp,
Lara K.
Forum je zaprt za komentiranje.