Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Honda vs. Rover – stroški

Honda vs. Rover – stroški

Pozdravljeni!
Prosila bi za nasvet – odlocam se med dvema avtoma, ki sta si razlicna, vendar oba izpolnjujeta moje glavne kriterije. To sta Rover S 25 2.0 IDT Chjarme Diesel, letnik 2001, 74 kW in Honda Civic Sedan 1.6. Is, letnik 2001, 80 kW. Menite, da bo vzdrževanje honde (registracija, poraba bencina, servisi) bistveno dražje od Roverja. Sem namreč zelo navdušena nad hondami, vendar pa so nekoliko drage. Bi pa nekako zmogla zdaj plačati več, če bi potem imela manj sitnosti. Kaj menite?
HVALA za info!
BEV

Honda je sigurno zanesljivejša, tako da se ti jo splača kupit, saj boš privarčevala na servisih zaradi okvar, ki so pri Hondi izredno redke. Poraba bencina je pa okrog 6-7 l/100 km. Sama imam ravno tako Civica in sem z njim res zadovoljna. Moj tast pa ima Roverja, pa ni nič kaj preveč navdušen nad njim.

Hvala za mnenje. Kaj pa meniš glede razlik med bencinci in dizli?

Rover je baje že propadel -bolj ali manj, Honda pa je še pri življenju.
Za malo letnih km:bencinc, drugače pa ropotuljica.
Važno pa je da si z nakupom zadovoljen, saj potem najdeš tudi 1000 pozitivnih vzrokov.

sploh ni dileme :Hondo. Glede motorja pa jaz sem za bencinarja,ker niso tako požrešni kot nekateri pišejo.

Nič več Rover, samo še Over.
Firma je lani dokončno propadla … Tako da je vporašanje, kako bo s servisiranjem in predvsem deli.

New Report

Close