Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Honda Jazz

Honda Jazz

Kaj menite o nakupu tega avtomobila. Potreboval bi ga za bolj kratke razdalje, saj letno prevozim cca. 12.000 km. Sedaj imam C4 starega 13 mesecev in bi ga zamenjal za novo Hondo Jazz. Privarčeval bi pri porabi goriva (vsaj 2 litra) in garancija pri Hondi je 55 mesecev !!!

Mi ga imamo, sicer starega že 4 leta in ga ne menjamo za nobeni drugi avto, razen za novega. Imam skoraj same pohvale, če te kaj bolj konkretnega zanima, pa povprašaj.
lp

Hvala za odgovor. Zanima me povprečna poraba avtomobila, lega na cesti in hrupnost pri malce višji hitrosti.Vem da je Honda zakon, ker sem imel 12 let starega Civica in je bilo vse OK. Pa še to kje tankate (OMV, Petrol).
Lep pozdrav.

Lega na cesti:
Mi imamo čisto prvega Jazza. Smo ga kupili dokaj hitro, ko je prišel na SLO tržišče. Naš ima pri visokih hitrostih, ko želiš malo hitreje zamenjati pas ali pa če piha močan bočni veter (burja) nekoliko nemiren zadek. Poudarjam, to je pri višjih hitrostih- jaz to občutim na avtocesti. Ni nekaj strašnega, vseeno pa ni pohvale vredno. Se je pa treba zavedati, da to ni avto za divjake- glede na to, da si imel Civica (vem kakšen užitek se je voziti s Civic 1,6 VTI). To ti povem zato, ker so čez kakšno leto spremenili nekaj na podvozju, da ni več tako nemiren. Tako da imajo novejši boljšo lego na cesti.
Hrup:
Zadovoljni.
Povprečna poraba:
Se giblje okoli 6 l, Se jo da spravit nižje, samo meni vožnja za upokojence ne leži :-). Se jo pa da spravit tudi višje- tam na 7 in malo več, če je izključno mestna vožnja , kratke razdalje, hladna mašina.

Tabkam pa vedno na OMV. To pa zato, ker imam občutek (verjetno me sicer vara), da z istim tankom naredim več KM, kot če tankam na Petrolu.

Srečno!

New Report

Close