Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Honda Jazz

Honda Jazz

Po podatkih sem opazil, da ima Honda Jazz 380 litrov velik pritlažnik,
kar sem na dolžino avta (383 cm. ) teško verjel, vendar se je izkazalo
po mojem ogledu da to res drži. Ali bi bil ta avto dovol velik za pet-člansko
družino (omejen sem na max. dolžino avta dobre 4 m. ) Kakšna se vam
zdi cena 3,2 m. za 1,4 bencinski motor z avt. klimo …. kako je z
vzdrževanjem, servisiranjem in rezervnimi deli. Japonski avti veljajo
za boljše avte ali to še drži in kakšno imate nasploh mnenje o Hondi
še posebej pa o Hondi Jazz

Glede prostornosti je najbolje, da s seboj na testno vožnjo odpelješ vso družino, pa “demokratično” ugotovite kako je s prostorom. Prostornost je namreč zelo relativna stvar in odvisna od posameznika. Pomisli samo na američane in njihove avtomobile.
Cena je primerna imidžu znamke HONDA.

LP, Škorpjon

Meni se zdi to bolj “ženski” avto, pa ne v negativnem smislu, ali pa avto za dva.

Sestra ga je pred kratkim kupila za svoje potrebe, družinskega imajo večjega. Prtljažnik ima največji v svojem razredu, na ta račun je zadaj manj prostora in bo šlo težko še s tremi zadaj. Zadnji sedeži so pravzaprav klop, ki se čisto enostavno zloži in s tem povečaš PP.

Vem da si teško predstavljate da smatram Hondo Jazz za družinski avto, toda
avto naj nebi bil veliko daljši od 4 metre, pa tudi na zadnji klopi manjši otroci
potrebujejo manj prostora in naj ne bi bilo pretesno. Primirjal sem tudi z ostalimi avtomobili kot so Meriva, Fusion, Space star, Matrix pa nimajo veliko več prostora, če ga sploh imajo, če njihov pritljažnik povečaš na 380 l. z zadnjo pomično klopjo, kljub 20 cm. daljši dolžini avtomobila

Kaj pa Honda Civic, ki je v notranjanosti malo večji? Honda je sicer zelo kvaliteten in trpežen avto, tako da lahko dobiš za takšno ceno kakšnega malo rabljenega Civica. Jazz se mi zdi bolj avto za dva.

Jaz nebi mel jazza kot prvi družinski avto dajte raje kaj večjega ker jazz spada v družbo jarisa ipd

Tudi sam bi se odločal o večjem avtu, verjetno o karavanu ali večjemu
enoprostorcu pa iščem rešitev v avtu ki meri največ kaj malega čez 4 metre

Fiat Multipla meri v dolžino 399 cm, ima 6 sedežev, zadnji trije so vsi posamično odstranljivi in se lahko pomikajo za 15cm naprej ali nazaj in se s tem pridobi še kakšen dodaten cm v prtljažniku, ki tudi z vsemi sedeži v avtomobilu ni majhen

sx100,
pri nas je sicer Jazz “drugi avto” (kao ženin), pa vendarle se nemalokrat zgodi, da premečem otroške sedeže v Jazz, nabašem mularijo (2 in 5 let), v prtljažnik zbašem (pazi) dvojne sani (dva komada) in gremo na sneg!
Poleg tega je v tem istem prtljažniku vedno tudi rolka (kot nekakšen inventar, ker se pač nihče ne zmiga in sprazni prtljažnika), žoga in še kaj….
Prostora v Jazzu ponavadi ne zmanjka. Pa moram povedat, da smo kar se prostora tiče razvajeni, saj je “prvi avto” karavan, z več kot 520 litri prtljažnika…
Tisto, da je Jazz ženski avto, je “bolj tako”… mogoče model v barvi šminke..? 🙂

New Report

Close