Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Honda jazz 1,2 ali 1,4

Honda jazz 1,2 ali 1,4

Pozdravljeni, sem pred nakupom novega jazza. Se splača dati 240 tisoč sit več in vzeti 1,4?
Ali sta oba motorja enako trpežna? Poraba je baje pri obeh enaka.
Avto nameravam imeti mnogo let, sem umirjen in nezahteven voznik, prevozim okoli 25 tisoč km letno.

mislim da se splača vzet 1,4 motor, bolj lepo se pelje, bolj poskočen,pa še manj bo kuril.

Za razliko 5ks in 100ccm ne bi dal 240ksit (samo mislim da je razlika tudi v opremi). Ali ima 1.2 avt. klimo in merilec zunanje temperature?

lp k

Med 1,2 in 1,4 je razlika tudi v opremi in sicer ima 1,4 dodatno še:
merilec zunanje temperature, rolo za prtljažni prostor, upravljanje radia na volanu in avtomatsko klimo.
Ker pa bi bil zadovoljen z navadno klimo in se mi 240 tisoč pozna, bi vzel 1,4 samo, če je motor vzdržljivejši.

1.2 bo dovolj, ampaks am bui se težko odpovedal merilcu zun. tem in roloju za prtljažnik (da vedno vsakdo ne vidi, kaj se notri pelje). POleg tega je videz armaturje Jazza precej lepši z avt. kot z ročno klimo.

Da naštevam naprej , avtomatska klima je disti bolj komot kot ročna, klima bolj pristaja malo močnejšem motorju kot slabšem, čez nekaj časa si boš vse to želel in za 240.00 čeprav jih boš imel v žepu ne boš mogel dobiti.

Avtomatsko klimo imam v avtu že skoraj 7 let in po tej izkušnji ti lahko zaupam, da je vredna vsakega denarja. Ali z drugimi besedami – če bi bil na tvojem mestu tega avta brez avtomatske klime ne bi vzel. Posebno pa ne če dobiš za ta denar še precej “dodatkov”.

LP

Ročna klima je čisto OK, če jo znaš uporabljati. Jazz 1.2 je čisto dovolj močan avto, če ne misliš vleči prikolice (je približno tako živahen kot kak 1.4). Jazz 1.4 pa je kar precej živahen. Motor 1.2 je ravno tako vzdržljiv, če misliš avto vozit v mejah normale – zdržal ti bo sigurno 250.000 km brez posebnih posegov.

naj bi vzdržal

lpk

Hvala za odgovore, a se še vedno nisem odločil. Škoda, da za jazza ne dajo kaj popusta.
Lp

Resne firme ne dajajo popust. Smešna mi je vsaka firma, ki dela reklamo, za avto in daje, kar naenkrat 400.000 popusta. Torej vsi tisti njihovi kupci, ki so celo v istem letu kupili ta isti izdelek so natagnjene budale. Temu se se pravi “lojalnost” do kupca.

Za popust vprašaj na Autocomerce, ker vem, da imajo trenutno v akciji HRV (ga dobiš za 3.500.000). Je pa to tudi zadnja pošiljka HRV-jev v Slovenijo, potem tega modela ne bo več.

Vse firme dajejo popuste (ne pa za vse modele)! Vsaj kakšnih 100ksit bi morala iztržiti na jazz-u, če si izbereš salonskega!

lp k

Za popust povprašaj pri prodajalcu Hond v radomljah

Res je, v Radomljah radi dajo popust, zadnje čase pa so postali izredno agresivni tudi v ljubljanskem Autocommercu, kjer se lahko dogovoriš za večji popust kot pri drugih prodajalcih Hond po Sloveniji, če prideš s ponudbo črno na belem!

Po eni strani je to logično, saj so centrala in oni prodajajo avtomobile ostalim trgovcem, tako, da dejansko lahko ponudijo boljše pogoje.

Sicer so se dolgo obnašali vehementno in niso dajali nobenih popustov, nekje z letošnjim letom, pa so, kot sem že omenil, postali bolj prilagodljivi in radi prisluhnejo stranki, ki pride s ponudbo od drugega trgovca Honde, saj so verjetno ugotovili, da kupec kasneje avto servisira pri njih in na ta način navežejo dolgotrajen odnos s stranko.

Se že veselo vozim naokrog v jazzu 1,4. Hvala za pomoč pri nakupu.
Lp

New Report

Close