honda civic-letnik 2004
prosim, če mi zna kdo odgovorit.
prižgala se mi je oranžna lučka za pogonske motne… ko se luča prižge avto izgublja moč, ko avto ugasnem in ga ponovno prižgem gre normalno..
je možno, da je krivo gorivo(je diesel)?
ne vem, res me skrbi..
in še to…. avto ima 3 lete garancije, zdaj me pa zanima, če morem kaj doplačat za popravilo… avto še nimam 1 mesec.?
hvala vnaprej
sasa
ravno je moj šel na servis, pa so ugotovili, da naj bi bila voda zraven nafte(tankala pa sem na tuševi bencinski črpalki)… svetovali so naj grem na daljšo vožnjo, da se vse prečisti…. ne vem zakaj prodajajo bencin za 5 tolarjev ceneje, če je zanič… raje dam 10 tolarjev več pa brez škode. sicer mam avto še 3 leta v garancij
vseeno hvala za oodgovor…. tudi sama sem pomislila na elektriko
lep pozdrav
Z japonci do sedaj osebno nisem imel nobenih problemov, imel sem jih pa z Oplom in VW. Pa tudi kar nekaj Puntotom sem že pri 40000 km delal generalno, ker se je zaradi slabega materiala zvila glava, kar nekaj Oplom sem menjal menjalnik, ker so zobje enostavno odleteli… Turbina pa ti gre lahko pri kateremkoli dizlu s turbino, ker so ti avti izredno občutljivi na “nečisto” nafto, ki je pri nas izredno pogosta. V Avstriji in Nemčiji teh problemov ni!!! Je pa Honda po mojih avtomehaničnih izkušnjah eden izmed najkvalitetnejših proizvajalcev avtomobilov.
Ima vezo, pa še kako veliko – tehnologija turbo dizlov je izredno napredovala, ampak je pa tudi izredno občutljiva na nekakovostno nafto, ki vsebuje razne primesi (npr. biodizel…), na katero starejši dizli niso občutljivi. Poznam kar nekaj ljudi, ki so uničili avto s takšno nafto – gre pa za različne znamke od Audijev, BMWjev, VWjev, Mecedesov… Nekaterim med njimi je tudi bencinska družba, na kateri so tankali, povrnila stroške. Je pa v tem primeru treba te dele menjati, čiščenje ne zadostuje.