Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Holesterol vs. alkohol

Holesterol vs. alkohol

Kaj si mislite o zdravstveni dilemi dandanašnjega časa ( malo za šalo a malo tudi zares) …

Ljudje se v sodobnem tempu življenja hočeš ali nočeš sekiramo in živimo v nenehnem stresu, ki naj bi v telesu proizvajal prevelike količine holesterola, ki škoduje srcu in ožilju.
Alkohol pa naj bi po drugi strani raztapljal in nevtraliziral škodo na stenah žil, ki jo povzročajo produkti povezani s holesterolom in maščobami nasploh…

Kroži vic, da ima sodobni človek dve možnosti: da umre od srčno žilnih bolezni ( stres , sekiranje, holesterol , abstinenca od alkohola …) ali od ciroze jeter, a s skoraj brezhibnim žilnim sistemom ( ker mu alkohol vse sproti odplakne in raztopi ) … .

Vprašanje se glasi : Ali obstaja srednja pot, da se izogneš vsemu zgoraj omenjenemu sranju ?
( Pa je zaželjena še katera druga ideja od klobase poplaknjene s teranom , da o sadju in zelenjavi ne izgubljamo besed … )

Seveda obstaja srednja pot oz. več različnih poti, da se lahko izogneš konzumiranju alkohola, ki ima po mojem mnenju več negativnih posledic za zdravje.

Začni z jogo:).

Holesterol se nalaga na žile le takrat, ko so te poškodovane. Torej je pravo vprašanje kaj poškoduje žile. Čim manj klorirane vode, transmaščob in homogeniziranih mlečnih proizvodov… pa poplakni z deci dobrega rdečega vina. Pravijo, da dvig srčnega utripa tudi pomaga. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saj ne gre za to, da bi že imel kakršnekoli težave – gre le za preventivo .

Ok… če prva dva stavka izpustiš, gre za preventivo. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ja super – to ostalo pa itak zavestno in podzavestno že ves čas počnem …

Torej daj poudarek samo še na zadnji stavek. :)))

ps; mislim, da ne rabiš prevoda.

Se strinjam z Goldfishiko: joga ali pa še bolje meditacija. Odlična preventiva in zdravljenje posledic stresa 😉

Ko smo že pri vicih: a raje umreš od čira na želodcu (zaradi stresa in na sploh vznemirjenja v lajfu) ali od dolgčasa? 🙂 Pri meni ni dileme.

Od dolgčasa verjetno prej zgniješ , kot pa umreš .

Vse je kristalno jasno:

Razburjenje, dogajanje, vzburjenje, aktivnost, akcija, provokacija, strast, sreča, norost … si predpišite na recept .
Vsak dan po tri velike žlice pred ali po jedi – ni pomembno. Lahko tudi na tešče.

Ne tako hitro z receptom:). Poznam ljudi, ki si želijo le umirjenosti, nobenih sprememb, stalnost brez pretresov. Torej je pomembno, komu se kaj predpiše:). Lahko bi dosegel ravno kontra učinek.

Ma to so stvari, ki se jih počne po občutku in z občutkom in ne na recept. 🙂

Mal me je zaneslo, ampak saj je edino važno, da doza ni smrtna … je pa res za vsakogar drugačna.

A ti si že po naravi malo črnogled?

To itak, ampak kje to vidiš iz tega stavka, mi pa ni jasno ?

Jah, kar takoj o smrtnih dozah… namesto, da bi na kaj lepega pomislil. 🙂

Ja edino to sem hotel poudariti, da ravno od vsega lepega in luštnega se pa res ne splača crknit …

Od vsega lepega in luštnega se še zdaleč ne crkne!

Naj bi bile za dušo in telo najkoristnejše ure spanca tiste pred polnočjo … mislim , da smo danes že naredili napako …

Če boš hitro not padu… ti še rata. Lahko noč. 🙂

Ah spet ena teorija, ki naj bi veljala kar za vse po vrsti. Ne vem kdaj sem šla spati pred polnočjo. Če bi šla, bi ob 3h gledala v luft. Torej kakor komu paše:).

Jaz že tud tečem … lahko noč .

resnica je, da nihče od magov zdravega življenja ni pripravljen plačati mojega pogeba, če umrem preje, kot to napovedujejo njegove teze

itak pa vsi probajo svoja blodenja prodati za denar medijem ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Hudiča, potem sem zelo ogrožena vrsta, ker ne konzumiram alkohola? Ah, se pa vsaj sekiram ne preveč, saj je v meni precej flegmatika…Mislim, da seks pomaga odpravljati stres in torej posledično holesterol…torej je rešitev na dlani, seks vsak dan odžene zdravnika stran, no, razen, če je vaš partner zdravnik:)

Mislim, da je srčika problema tu:

Če človeku uspe redno blažiti in odpravljati napetosti, ki nastanejo v vsakdanu (in da ob tem še malo popazi na prehrano), je na konju.
Metodo za to pa naj človek zase najde sam, univerzalnega recepta ni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close