Holesterol vs. alkohol
Kaj si mislite o zdravstveni dilemi dandanašnjega časa ( malo za šalo a malo tudi zares) …
Ljudje se v sodobnem tempu življenja hočeš ali nočeš sekiramo in živimo v nenehnem stresu, ki naj bi v telesu proizvajal prevelike količine holesterola, ki škoduje srcu in ožilju.
Alkohol pa naj bi po drugi strani raztapljal in nevtraliziral škodo na stenah žil, ki jo povzročajo produkti povezani s holesterolom in maščobami nasploh…
Kroži vic, da ima sodobni človek dve možnosti: da umre od srčno žilnih bolezni ( stres , sekiranje, holesterol , abstinenca od alkohola …) ali od ciroze jeter, a s skoraj brezhibnim žilnim sistemom ( ker mu alkohol vse sproti odplakne in raztopi ) … .
Vprašanje se glasi : Ali obstaja srednja pot, da se izogneš vsemu zgoraj omenjenemu sranju ?
( Pa je zaželjena še katera druga ideja od klobase poplaknjene s teranom , da o sadju in zelenjavi ne izgubljamo besed … )
Holesterol se nalaga na žile le takrat, ko so te poškodovane. Torej je pravo vprašanje kaj poškoduje žile. Čim manj klorirane vode, transmaščob in homogeniziranih mlečnih proizvodov… pa poplakni z deci dobrega rdečega vina. Pravijo, da dvig srčnega utripa tudi pomaga. 🙂
resnica je, da nihče od magov zdravega življenja ni pripravljen plačati mojega pogeba, če umrem preje, kot to napovedujejo njegove teze
itak pa vsi probajo svoja blodenja prodati za denar medijem ☺
Hudiča, potem sem zelo ogrožena vrsta, ker ne konzumiram alkohola? Ah, se pa vsaj sekiram ne preveč, saj je v meni precej flegmatika…Mislim, da seks pomaga odpravljati stres in torej posledično holesterol…torej je rešitev na dlani, seks vsak dan odžene zdravnika stran, no, razen, če je vaš partner zdravnik:)
Forum je zaprt za komentiranje.