holesterol-kako brez zdravil-izkušnje?
Imam holesterola okrog 8. Stara sem 40 let in zdravnik je proti, da bi začela z zdravili za zniževanje (te je potrebno jemati doživljenjsko), ker sem premlada in zdravila naj bi imela precej stranskih učinkov. Se pazim, da ne jem mastnega, nič polnomastnega mleka, masla, smetane, jajc, trans.rastlinskih masti in še in še. Holesterol pa ne pade oz. pade za največ 0,5 enote.
Zdaj me pa zanima, ali je kdo od vas ali vaših znancev, prijateljev, sorodnikov znižal holesterol na naraven način še kako drugače. Zanimajo me res izkušnje. Hvala.
česnova tinktura … poguglaj in si preberi rezultate, ki so fenomenalni, zadeva je pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} naravna!
lahko jo narediš sama, lahko jo kupiš … ni najbolj prijetna za uživanje, ampak se navadiš … in kar je najpomembneje … zadeva pomaga!
http://www.google.si/search?q={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Desnova+tinktura&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sl:official&client=firefox-a
Ker je holesterol povezan tudi s stresom, skušaj tudi tega čim bolj zmanjšati (izogibanje stresnim situacijam kolikor se da: npr. ne nakoplješ si dodatnih obveznosti, če ni nujno; delegiranje dela drugim, čas za sprostitev v naravi, samoti; poslušanje mirne melodične glasbe; avtogeni trening, meditacija, joga, kakšne druge vaje sproščanja).
Maščob se več ali manj izogibaj in ti jih ni potrebno prenehati uživati. Masla nič, sladkorja več ali manj nič.
Svinjsko, bolj mastno samo 1 x mesečno, recimo pečena rebrca. Ocvrto nič, 1x mesečno.
Kuhane ribe, njami. Česen:))) Rdeče vino.
Beljakovine, pa tudi kruh poskusi zamenjati s stročnicami.
Tedensko tura, vsaj 5 ur hoje, polovico gor v hrib.
+1 Lipid Control – https://nplink.net/3ygc5ei3 jemala sem jih tri mesece, dala kri holesterol se je full znižal
S hrano ga lahko minimalno znižaš. Pravijo okoli 5-10% max. Izogibanje stresu – naučit se ga obvladovat. Predvsem pa gibanje. Lahko samo hoja. Cilj je povišat dober holesterol. Oljčno olje, omega 3. Omejiti omega 6. Izloči vsa “olja” tipa sončnično, rastlinsko in tak šit, ki je miljonkrat predelano in povzroča vnetja v telesu. Pa gibanje. Česen kot omenjeno že je tudi super.
Anonimno 4561, 17.06.2025 ob 13:22
Tale holesterol je čuden. Star sem 55.
Skupni holesterol imam 5,8. LDL 4. Obloge na vratnih žilah.
Sem vegetarijanec. Mlečnih izdelkov pojem skoraj nič. Jajca zelo občasno. Se pa temu načrtno ne izogibam, kot se vegani.
Itak sem dobil tablete.
Stranskih učinkov ne opažam.
Ljudje so čudni, ker še vedno bluzijo da je od prehrane. Pa ni. Niti približno. V moji družini ga imajo praktično vsi, celo moja mlajša sestra. Vsi suhi, zdravo jedo, gibljejo se dosti več kot jaz. Jaz imam čez 100kg, pa imam super holesterol in vse ostalo. Holesterol imajo tudi otroci, nekateri so pač gensko nagnjeni k temu, telesa različno delujejo. Ena višje gor priporoča margarino. Najbolj predelano maščobo skoraj možno. Mislim za zjokat no.
Forum je zaprt za komentiranje.