Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hokaido buče-juha

hokaido buče-juha

Lep pozdrav. Pred priblizno pol leta sem v dvorcu Zemono jedla fantastično juho iz teh buč. Možu sem obljubila, da jo bom sama tudi naredila. Bila je kremna juha z koščki pršuta in gorgonzolo, gratinirana v pečici. Ali ima mogoče kdo kakšno idejo kako bi jo lahko pripravila?
Hvala in lep pozdrav

Dobro jutro…tole bomo pa mi naši dragi Babi prepustili:))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Joj, Speedy:)

Res da je Zemono na Primorskem, toda njihova kuharica ( vcasih je bila) je mojster, ki ji verjetno se do kolen ne sezem:) In hokaido buc sploh ne poznam.

Miele, iz navadnih buck pa naredim juhico takole:

Na olju preprazim koscke bucke in krompirja, vse zdusim se z dodatkom petersilja in cesna, lahko tudi res na drobno nasekljane cebule. Ko je zduseno, pretlacim , dodam vroco vodo ( lahko zmiksas).

Aja, se prsut je bil notri! Torej, malce, res malce posteklenis koscke prsuta,
jih odvzames, da pocakajo. Na mascobi zdaj preprazis, kot sem zgoraj napisala.

Mogoce so za vecjo kremnost malo poprasili zelenjavo se z mokco.
Ko se tekocina lepo pokuha, solim, dodam poper, parmezan…pri vas je bila gorgonzola. Jaz bi jo naribala, jo malo razmesala s smetano in dodala juhi.

Veget in kock ne uporabljam, mogoce si pa v Zemono tudi s tem pomagajo, kdo ve?!

Najbolje je, da juho prelijes v manjse posodice, dodas se prsut in pod gril.
Preden dam pod gril, posujem se malo parmezana pomesanega z drobtinicami, da malce potem zlato porumeni. Lahko je tudi rezinica popecenega kruha, ali pa kockice.

Sem nekoliko ” zmesano” napisala, toda Speedy me je spravila v kaso:)))

Saj bodo tiste, ki to stvar bolje obvladajo, se dodale.

Lep dan obema Babi

Tukaj znam povedat samo to, da pri hokaido bucah ni treba nic zgoscevat, ker imajo zelo veliko skroba ze same. Pri nas naredimo juhico tako, da skuhamo koscke buce, zmiksamo s palicnim in dodamo sol, cesen, petersilj,… poljubne zacimbe pac in se vedno smo skledo do konca polizali. Aja pa kaksno smetanco bi lahko dali zraven, ampak pri nas smo pac na dieti brez mleka. Na gratinirano… in z gorgonzolo in prsutom… sploh pomisliti ne smem, ker se mi ze prevec cedijo sline. Lep pozdrav.

Na enem od srečanj je Mica prinesla semena od te buče, se pa res ne spomnim ali je naredila tudi juho. Samo meni iz teh semen ni ratala nobena. Cvetelo je, ampak sadeža ni bilo. Ko je pa lani ponovno delila bučna semena od druge sorte, sem ponovno vzela semena in sedaj imam na vrtu samo eno zelo zelo veliko bučo. Ko jo vidim se spomnin nanjo, na našo Mico in njeno prijateljico. Prijateljičino ime mi je pa ušlo iz glave. Imam ga na jeziku, ma …

Mica, hvala.

lp Lojzka

Hvala za nasvete bom ze nekaj ustvarila, slabo ne bi smelo biti :)))
Sploh pa kdaj se pa začne sezona teh buč?
Lep pozdrav Miele

Hej, Lojzka – Primorka:)

Da, Mica se zacuda se ni oglasila; ponavadi je pri bucah vedno zraven.

Prijateljici je ime Jelka in krasno ocvirkovko zna narediti:)))

Lep pozdrav v vase kraje Babi

Ja, ja, Jelka ji je ime. Ma prav hecno se mi je že zdelo, ko mi ime ni in ni hotelo zleteti z jezika. Kako enostavno je potem, ko ti kdo pomaga:)))
Babi, tudi tebi en res lep pozdrav z našega konca.

lojzka

Hojla vsem skupaj in tudi radovednim “bučkam -bučarkam”. Že večkrat sem omenila, da ne morem več tako pogosto na net, zato mi oprostite. No, res me buče premamijo. Lani sem delila seme in kose buče velikanke, ki je zrasla sosedom v Ribnem. Kot sem opazovala tudi samo 1 plod. Pri teh bučah je vedno vprašaj, koliko bodo rodile. Po mojih izkušnjah res samo en plod. Tudi pri muškatnih bučah, ki imajo oranžno meso, ni uspelo več kot en plod na sadiko. Pri hokaido bučah, ki so zelo dolgo obstojne, pa je plodov več. Morda je bilo seme že “požlahtano”. Meni letos niso 3 sadike naredile nič plodov. Mi je pa buča buternut naredila kar nekaj plodov. Ta buča ima oranžno meso in je zunanje oblike 8. Iz teh buč jaz naredim juho, kot sem jo tudi na srečanju, a ste že pozabile?:
krompir na kocke,
korenček na kolovarčke,
bučo na kocke,
daš v lonec, zaliješ z vodo, dodaš zelišča po okusu: origano, timijan, soliš, popraš (lahko tudi dodaš jušno kocko), lovorjev list, česen, skuhaš, spaličnim mešalnikom zmiksaš dobiš lepo kramno juho, dodaš nasekljan peteršilj, ali drobnjak, serviraš in na krožniku okrasiš z žličko ali več kisle smetane. Je zelo okusna jed. Pa dober tek.

Debeljak M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close