Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HOJA V HRIB

HOJA V HRIB

Začela sem..Počasi črtam vse sladko iz dnevne prehrane, kruh, mastno, krompir in testenine.Je zjutraj malo sadja potem pasolate s kakšnim sirom ali mesom..zvečer tudi solato ali kakšno enolončnico…Jutri pa grem na pohod in sicer na hrib.Moja želja je ta hoja v hrib vsaj 3x tedensko..Tiste ki ste se spopadale z izgubljanjem teže na tak način v kolikih mesecih se vam je kaj poznalo???Predvsem na kg zatečenosti lepšem obrazu??

Po moje še sir preveč, razen če ga je čist samo za vzorec.
Sicer pa odvisno od človeka do človeka.

Bi kar sodelovala z odrekanjem hrani in hojo v hrib. Jaz sem tudi poskusila pa mi ni šlo. SEm hodila 5x na teden, toda, ko sem se vrnila, sem bila zelo lačna in sem hitro nadomestila vse izgubljene kalorije.
Poskusila sem se odpovedati vsem ogljikovim hidratom, sedaj kruha ne jem in hodim trikrat v hrib.
Prav rabila bi eno tako, ki bi mi dala spodbudo. Saj ne samo zaradi izgube kilogramov ampak tudi za osmisliti samo sebe, ker drugega ne vidim kot služba in dom, služba in dom iz dneva v dan enako.
Upam, da bo vsaj s tem vztrajala, nameč, da se odpovem ogljikovim hidratom, vsaj kruhu, s katerim sem se dobesedno najedala- in da obdržim hojo v hrib.
Prav potrebovala bi spodbudo.

Iskreno: prej ko se ti bo kaj poznalo, te bo volja minila. Preveč drastično si zastavila….kaj je narobe s krompirjem in testeninami? Kruhom? Saj ni treba pojest pol kile na enkrat.

To skakanje iz ene skrajnosti v drugo nima smisla. Poznam par ljudi, ki so ze celo življenje na dietah. Že v osnovi zgrešeno.

Se strinjam, imaš prevelike cilje. Najprej dat stran gazirane pijače in sladko hrano/pijačo. Potem počasi zmanjšaj na kruhu. Ostalo vse normalno, samo malo, ravno toliko, da nisi lačna in večkrat na dan – vsaj 5x. Tudi, če ne hodiš v hribe, bo šlo dol z samo telovadbo. Pa ne se preveč mučit, ker kot pravi zgoraj, boš prišla domov lačna.

Kruh zato ker se ne počutim v želodcu dobro ko jem pekovski izdelek.Testenine jem redko v zelo mali količini 5g mogoče. Krompir pa tudi mogoče 1x na mesec..Cilj je uvest veliko zelenjave v vskdan in ne biti lačna po zelenjavi..Kd pa 40 bi bilo super da bi odvrgla..Čeprav do maja če bi 15 bi bilo idealno potem bi se že kaj videlo..Predvsem noge,rit,trebuh,roke prsi obraz…Da bi oblačila bila ohlapnejša…Aktivnostpa mislim da bi se veliko bolje počutila po eni uri hooje sploh pa v hrib..Menim da bi s tem kurila veliko kcal??Je tako???

Pred leti sem poleti hodila na 2 tisočake (pa še to ne vsak teden), to pomeni najmanj 3 ure do vrha. Se mi je kar konkretno poznalo na postavi brez da bi se odpovedovala hrani.

Najprej se odreči samo sladkarijam. Tega se trdno drži enega pol leta. Poleg gibanja seveda. Takrat se bo že poznalo na kg. Potem pa zadevo stopnjuj počasi. Ni samo vic, da shujšaš, moraš tudi obdržat dobljeno težo.

Sama hoja v hrib ti bo povečala kondicijo, okrepila mogoče del mišic. Pri hujšanju samem je zanemarljiva. Hrana je edina, ki ti bo pomagala. Ne stradaj, jej vse, a v manjših količinah in 4-5x na dan.

To sta cca. dva makarona po moji grobi oceni.

Če lahko vprašam, koliko pa si stara in koliko kilogramov pravzaprav imaš. Čudi me namreč, da imaš preveč kilogramov-koliko si pa visoka, pri tem pa ne ješ ne kruha , ne testenin in ne kromprija.
Pri meni so ti trije najhujši dejavniki, da se redim in imam pri velikosti 1,68 pri starosti 35 let, skoraj 80 kilogramov. Zavedam se, da je preveč, da sem nerodna, da tako ne bo šlo. Rabila bi motivacijo.

To sta cca. dva makarona po moji grobi oceni.[/quote]

Ukinit /ali skoraj/ makarone, kruh ? Boš celo življenje tako jedla? Če boš začela nazaj jesti /normalne količine/, bo tvoj metabolizem podivjal in še bolj se boš zredila.
Jej zmerno, vsega po malem, jej 5 krat dnevno, zraven pa še gibanje.

Karkoli je boljše od mirovanja in tega, da sediš na kavču in ješ, to je jasno.

Dieta je morda za uvod, da izgubiš hitro nekaj kg in dobiš voljo, ampak čim prej moraš pa preiti na normalen jedilnik z normalnimi količinami, kot boš potem lahko jedla vse življenje.

Predvsem pa se ne tolaži, da na račun hoje lahko ješ več ali po starem. Ja, izgubiš nekaj kalorij, ampak toliko pa spet ne, da bi na ta račun lahko več jedla.
Popolnoma nič ni narobe s krompirjem in zraven zelenjavo, s testeninami z zelenjavo, če ti kruh ne paše v želodcu, ga seveda opusti – jaz ne hujšam, ampak kruha skoraj ne jem, ker ga ne maram. Mogoče ga pojem pol kg na mesec, ampak ne vem, če … Obstaja še kup dobrih kaš in žit, ki jih lahko skuhaš kot prilogo.

Jaz hodim vsak dan najmanj po 3 ure in konkretno v hrib 2 uri in 1 uro dol, pa pokurim cca 700 kcal pri enem pohodu. Že dolgo ne jem kruha, testenin, sladkorja, predelane hrane, pa zaradi tega &hoje nisem shujšala nič. Ampak: počutim se pa odlično.

Torej povsod : )

Z eno uro hoda v hrib, sploh če se ne vlačiš kot polž, seveda pokuriš veliko kalorij, ampak če bos na solati ne boš zmogla. Se strinjam z mnenji pred menoj: če hočeš shujšati tako da željeno težo obdržiš, potem ne it v ekstreme.
Sploh pa ne razumem od cesa imas 40 kg viška???

Napiši še kaj, kako napreduješ.
Mi pomeni tvoja želja, da shujšaš, tudi motivacijo zame.
Kot se že navedla hodim 3X na teden v hrib, kruha ne jem, toda bojim se, da se bom kmalu začela najedati, ker čutim, da sem brez hrane tudi brez moči.

Torej naj opišem mojo zgodbo…Visoka sem 164cm težka pa 94kg…:( žalostno…letos bom stara 28let. Še 5 let nazaj sem imela 65kg in že takrat je to bilo 10 preveč…Se dobro spomnim slabega počutja..napihnjenosti..žlaufov okoli trebuha..vglavnem vedela sem da je to preveč..Nakar sem zanosila..šla rodit in od takrat sem se še samo redila…Jedla samo vse pekovsko pecivo,tortice,čokoladice,bonbone vse slabo vglavnem…Težko sem imela en normalen obrok na dan…Nonstop je bilo samo prenajedanje in čutila sem težo v želodcu v eno…In naenkrat sem imela 94 kg.Kar sovražim..Sedaj pa mi je zelo težko kako priti nazaj..In se v glavi nonstop prepričujem pa še vedno morem nekaj za brezveze pojest…Ne vem no…Pač vem da morem začeti s hitro hojo tekom hojo v hrib,kardio vadbo da bom kurila več…Vem da več kot 1 kg na teden ni ok in tukaj bi rada ostala…

Poglej, samo en nasvet ti dam. Ker nimaš za odvreči samo 5 kil, ti toplo svetujem, da se hujšanja sama ne lotevaš. Stopi do tvojega osebnega zdravnika in se pogovori z njim. V zdr. domovih so skupine za hujšanje, verjemi, da ti bo hujšat z njimi lažje, ker se boste tudi med sabo motivirali. Poznam to in ti povem, da deluje. Imela boš tudi kontrolo krvi… Verjemi mi, da bo tale odločitev boljša, kot pa da se sama mučiš. Pa sporoči kaj, kako se boš odločila. Srečno!

Začela sem..Počasi črtam vse sladko iz dnevne prehrane, kruh, mastno, krompir in testenine.Je zjutraj malo sadja potem pasolate s kakšnim sirom ali mesom..zvečer tudi solato ali kakšno enolončnico…Jutri pa grem na pohod in sicer na hrib.Moja želja je ta hoja v hrib vsaj 3x tedensko..Tiste ki ste se spopadale z izgubljanjem teže na tak način v kolikih mesecih se vam je kaj poznalo???Predvsem na kg zatečenosti lepšem obrazu??[/quote

Kot vidiš sva precej na istem. Saj ti svetujem, da se držiš gornjega nasveta, toda v hrib le hodi. Tudi jaz bom vztrajala, ker sem dobila tukaj motivacijo. Tudi kruha ne bom jedla. Drugače pa se ni treba odpovedati hrani, ker postaneš potem strašno lačen, da bi vse pojedel. Le zmanjšaj obroke.
Oglasi se še kaj na tem forumu. Tudi jaz se bom.]

Ta je pa dobra. Če nimaš v mislih nizkih kuceljčkov, pozabi na to, da boš ob solati in korenčku lahko trapala v hrib.

Najdi zase primeren zmeren način življenja, ki se ga boš dolgoročno držala, kjer ti ne bo treba šteti kalorij in kjer se ti z aktivnostjo ne bo treba siliti, ker jo boš z veseljem opravljala. Vsak tak ekstrem, kot ga omenjaš, se slej ko prej klavrno konča.
Nisem še videla planinca, ki bi na vrhu hriba iz ruzaka izvlekel škatlico s solato za glavni obrok.

Če misliš to početi, boš okol padla ali pa po tednu ali dveh obupala. Stavim, da se bo zgodila druga varianta.

Pridite na forum hujšanje, tam je pozitivnih babnic na kupe in se spodbujajo med seboj … veliko koristnih nasvetov, izmenjave izkušenj, predvsem pa ena oblika kontrole, da se držiš začrtanega. Ta tema bo jutri utonila v pozabo in s tem zelo verjetno tudi vaši dobri nameni, tam pa se debata nadaljuje.
Vztrajajte, začnite, ne čakat na hujšanje pod zdravniškim nadzorom, če zmanjšaš obroke na normalno količino, ti to garant ne bo škodilo.

Od Enemona so dobri članki na temo hujšanja — različni dokazano učinkoviti načini hujšanja, ….. uglavnem zelo dobro obdelana tematika hujšanja, tudi glede uporabe prehranskih dopolnil oz. čudežnih tabletk in šokantnih diet 🙂 res dobro

Napiši še kaj, kako napreduješ.
Mi pomeni tvoja želja, da shujšaš, tudi motivacijo zame.
Kot se že navedla hodim 3X na teden v hrib, kruha ne jem, toda bojim se, da se bom kmalu začela najedati, ker čutim, da sem brez hrane tudi brez moči.[/quote]

Ojla Fit, kako ti gre…Vztrajaš ali si popustila.

Jaz kar vztrajam, čimmanj ogljikovih hidratov ingibanja-hoja v hrib.

Oglasi se še kaj….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close