Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hoferju je upadla kvaliteta, postali so kitajci

Hoferju je upadla kvaliteta, postali so kitajci

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8830, 12.10.2021 ob 13:37

ha ha ha to pa zmagate, 12.10.2021 ob 13:15

Adijo pamet kako ste eni trapasti.

Blebečete o kvaliteti hrane pa potem ven mečete pripravljene omake, slaščice, paštete, sladila, sadnje jogurte… kdor ima kolikor toliko zdrave pameti, ve, da omenjena hrana nima nič skupnega s kvaliteto pa, če kupite v Hoferju, Mercatorju, Sparu ali pa Tušu.

Kdor ima kaj pojma o kvaliteteni hrani tega sploh ne kupuje.

Žrete svinjarijo, zraven pa blebečete o kvaliteti. Ja, paštete, omake, sadnji jogurti so pa res kvaliteta od hrane. Še dobro, da niste našteli še narejenih pic pa alkota pa gaziranih pijač, ker potem bi pa res zmagali.

Aja pa za tepce: veliko mlečnih izdelkov pod Hoferjevo (Lidlovo, Sparovo, Mercatorjevo..) znamko delajo Celeia. In recimo jogurt (logično, da ne sadni, ker sadni še za prašiče ni ok) pod Hoferjevo, Sparovo ali pa Celeino znamko – vse enako, enak okus. Pa blebečite kar hočete.

se strinjam, sama vnaprej pripravljena hrana, ki itak ni zdrava. Že pri jogurtih, kupujem samo navadne, kjer itak ni nič dodanega..

Kupite osnovna živila in kuhajte sami. Če pa tu in tam kupiš sladoled ali čokolado iz lidla ali hoferja itd..pa tudi ne bo konec sveta.

Bistveno je, da tistega kar največ pojemo, naredimo sami.

Ja, če bi res imeli čim več lokalno pridelane hrane, bi bilo super (če sam pridelaš, je pa itak fenomenalno, domača solata je neprimerljivo bolj okusna kot katerakoli iz trgovine, isto velja za jagode, paradižnik, krompir… ). Veliko naredimo že, če kupujemo predvsem osnovne sestavine in potem sami skuhamo. Ne pa pripravljenih omak in podobne šare.

Ne, nič ni narobe, če jemo občasno junk food, ki ga tu naštevajo.

Je pa smešno, ko blebetajo o kvaliteti pa omenjajo paštete, sadne jogurte, omake…

Pašteta, ne glede v kateri trgovini je kupljena, je zanič. Daleč od kvalitete.

Sadni jogurti, ta poceni, ta dragi, vse je svetlobna leta od kvalitete. Ne glede na trgovino.

Če želiš sadni jogurt pač kupiš navadni jogurst in sadje pa zmiksaš. Ne pa cukrane jogurte kupovat pa potem blebetat o njihovi kvaliteti.

Tako, da tepci, ki pišete o kvaliteti: vaš junk food je zanič ne glede v kateri trgovini ga kupite.

Desperadodajka, 12.10.2021 ob 11:18

Ne sekiraj se preveč, 12.10.2021 ob 09:53

razlicno, 11.10.2021 ob 20:47

Desperadodajka, 11.10.2021 ob 19:45

Po čem vi ločite kvaliteto od nekvalitete? Znate pojasnit?

Ce kupim kosmesa in ga specem, da ne izgubi 40-50% svoje teze, ampak tam okoli 20-25%.

Sadje in zelenjava z vonjem in okusom,pa ne po plastiki, ampak po dejanski vrsti sadja ali zelenjave.

Kruh, ki ni slan recimo.

Pac za vsako stvar drugace dolocis kvaliteto in seveda vse skupaj prilagojeno tvojemu okusu.

Obcasno sem kupila kje kaj kao domacega, ‘kao’ zato, ker ni ravno cisto domace, je pa boljse kot v trgovinah, vcasih pa dobim kaj res pravo domace in ko to jes, je zanimivo, da pojes manj in si enako sit, kakor ce bi pojedel 30% vec istega iz trgovine. Sklepam, da je pojnt v vec hranilih v domaci hrani.

Zaradi radodajke se ne trudi preveč, lahko ji tudi narišeš. pa ne bo razumela.

Ni mi treba risat, dovolj je, da mi napišete svojo definicijo kvalitete, pa je kar ne dočakam. Običajno je za vas kvalitetno tisto, kar je okusno. Prvič so okusi različni, drugič je pa zaradi umetnih ojačevalcev tudi junk futer lahko okusen, ampak kaj ima to opraviti s kvaliteto?

Niti eden, ki kokodaka o kvaliteti, je ne zna pojasniti, ko ga vprašaš.

Lahko ti radodajka poveš, katere češplje so bolj kvalitetne, gnile iz Hoferju ali nedozorele iz Spara?

evrošpin se je zelo popravil, 11.10.2021 ob 18:37

evrošpin je postal boljši od hofra, zelenjava, vložena, omake, še kruh je boljši kot v hofru. Problem je edino ker je le en v LJ

Evrospin je tudi Cesta na Brdo, Rudnik, Fužine ????????

tako kot ta forum. Kitajsko sranje.

kva?, 12.10.2021 ob 14:17

Evrospin je tudi Cesta na Brdo, Rudnik, Fužine ????????

Pa Lj Črnuče tudi….

Ljudje imamo zelo različne poglede na to kaj je kvaliteta. Moja kolegica recimo trdi da so rio mare najbolj kvalitetne ker so ji dobre :).

Jaz zelenjavo in sadje večinoma kupujem v Kalčku ali vitacare. Meso tudi sem včasih, sedaj ga kar direkt od ponudnika naročim, ali pa špar in mercator (taveliki centri) kjer imajo včasih ekološko meso. Govedino imam srečo da dobim pri kolegu od brata, ki ima krave zunaj in jih ne hrani z žiti. V hoferju pa kupujem papirnate zadeve za gospodinjstvo, včasih imajo dobre testenine, mlečne izdeljke. Prejšnji teden sem opazila da prodajajo mleko iz pašne reje kar do sedaj še nisem našla in je super. Jajca tudi hofer ali špar. Ribe pa različno, v resnici je težko najti divje ulovljene. Predpripravljene zadeve mi nikoli niso bile dobre, ima pa hofer dobro passato. V eurospinu mi pa razen določenih sirov in par vložnin ni nič dobro. Tako da tja večinoma sploh ne grem.

u lublan kukr češ, 12.10.2021 ob 14:36

Pa Lj Črnuče tudi….

Pa LJ BTC tudi….

Jaz imam hofer pred nosom, čez cesto tako da kupujem tam, če bi to bil lidl ali eurospin, bi pač tam. Opažam, da kar nekaj stvari ni za dobiti.

ha ha ha to pa zmagate, 12.10.2021 ob 13:53

Ja, če bi res imeli čim več lokalno pridelane hrane, bi bilo super (če sam pridelaš, je pa itak fenomenalno, domača solata je neprimerljivo bolj okusna kot katerakoli iz trgovine, isto velja za jagode, paradižnik, krompir… ). Veliko naredimo že, če kupujemo predvsem osnovne sestavine in potem sami skuhamo. Ne pa pripravljenih omak in podobne šare.

Ne, nič ni narobe, če jemo občasno junk food, ki ga tu naštevajo.

Je pa smešno, ko blebetajo o kvaliteti pa omenjajo paštete, sadne jogurte, omake…

Pašteta, ne glede v kateri trgovini je kupljena, je zanič. Daleč od kvalitete.

Sadni jogurti, ta poceni, ta dragi, vse je svetlobna leta od kvalitete. Ne glede na trgovino.

Če želiš sadni jogurt pač kupiš navadni jogurst in sadje pa zmiksaš. Ne pa cukrane jogurte kupovat pa potem blebetat o njihovi kvaliteti.

Tako, da tepci, ki pišete o kvaliteti: vaš junk food je zanič ne glede v kateri trgovini ga kupite.

Ne vem, zakaj nekateri na vrat na nos zaidete v teme o zdravem prehranjevanju?  Je tu govora o tem, kaj naj bi bilo za človeka zdravo, ali o tem, kaj ljudje na splošno jemo?

Če smo že pri zdravem prehranjevanju in če smo že natančni, je dandanes praktično nemogoče jesti zares zdravo hrano, saj nihče ne je divjih živali iz pragozdov, ki (recimo) še niso polne antibiotikov in ostalega sranja (od krme do strupov iz ozračja).

Se nekdo, ki se (iz takšnih ali drugačnih razlogov) prehranjuje samo s čorbami sestavljenimi iz osnovnih živil, “domačo” zelenjavo in domačim mesom, v resnici kaj bolj zdrav?  A vi veste, koliko strupa se natrese na pšenico, ko se jo shranjuje za nadaljnjo predelavo?  Proti plesni, proti zajedalcem?  A vi veste, da kupujete zelenjavne sadike in semena, ki so praktično vsa že gensko spremenjena oz. “izboljšana” proti parazitom in boleznim?  A tisti domači krompir od slovenskega kmeta pa ni škropljen?  Neeeee, nikakor – vsi jeste eno čisto zdravje.

V tej temi je govora o kvaliteti hrane, ki jo povprečen Zemljan uživa, in nikjer ne piše, da ljudje natepavajo neke paštete vsak dan, ja?  In če obrnemo zadevo – v trgovini kupujemo predvsem živila, ki naj bi bila vsaj na meji neke sprejemljive kvalitete, o čemer pa vidimo, da se v določenih trgovinah oz. blagovnih znamkah drastično niža.

A bo šlo zdaj?

Ti, ki se soliš, upam, da ti bo šlo sedaj.

Nikjer nisem pisala o zdravi prehrani. Sem se pa posmehovala bebcem, ki pišejo o kvaliteti hrane pa naštevajo paštete, omake, vanilijev cuker, sadne jogurte… kar pa dejansko nima nič skupnega s kvalietetno hrano. Bo šlo sedaj? Če ti ne potegne, preberi še večkrat.

Pač ne se smešit in blebetat o kvaliteti pa naštevat paštete, sadne jogurte… ker še enkrat, za ekstra butaste: to je skrajno nekvalitetna hrana ne glede kje je kupljena.

Pa še za ekstra butaste par nadomestkov, ker eni pač mislijo, da namesto tega rabiš neke čorbe:

namesto sadnega jogurta: navaden jogurt + sadje

namesto narejenih omak: povsem enostavna omaka iz enostavnih sestavin (paradižnikova mezga nima raznih dodatkov, vaša paradižnikova omaka jih ima ogromno)

namesto paštete – kos mesa

namesto vaniljevega cukra pa preprosto nič, ker ne vem zakaj bi ga človek rabil?

—–

In ja, je razlika, če ješ paradižnik, ki je ves pošprican. Ali pa, če ješ paradižnikovo omako, ker v njej je pošprican paradižnik plus kup cukrov in drugih dodatkov.

“V tej temi je govora o kvaliteti hrane, ki jo povprečen Zemljan uživa, in nikjer ne piše, da ljudje natepavajo neke paštete vsak dan, ja?  In če obrnemo zadevo – v trgovini kupujemo predvsem živila, ki naj bi bila vsaj na meji neke sprejemljive kvalitete, o čemer pa vidimo, da se v določenih trgovinah oz. blagovnih znamkah drastično niža.”

No, in kaj se je spremenilo pri teh živilih, da niso več sprejemljive kvalitete? Zakaj so bila ta živila prej boljša? Po katerih kriterijih?

pejte se solit, 12.10.2021 ob 14:49

Ne vem, zakaj nekateri na vrat na nos zaidete v teme o zdravem prehranjevanju?  Je tu govora o tem, kaj naj bi bilo za človeka zdravo, ali o tem, kaj ljudje na splošno jemo?

Če smo že pri zdravem prehranjevanju in če smo že natančni, je dandanes praktično nemogoče jesti zares zdravo hrano, saj nihče ne je divjih živali iz pragozdov, ki (recimo) še niso polne antibiotikov in ostalega sranja (od krme do strupov iz ozračja).

Se nekdo, ki se (iz takšnih ali drugačnih razlogov) prehranjuje samo s čorbami sestavljenimi iz osnovnih živil, “domačo” zelenjavo in domačim mesom, v resnici kaj bolj zdrav?  A vi veste, koliko strupa se natrese na pšenico, ko se jo shranjuje za nadaljnjo predelavo?  Proti plesni, proti zajedalcem?  A vi veste, da kupujete zelenjavne sadike in semena, ki so praktično vsa že gensko spremenjena oz. “izboljšana” proti parazitom in boleznim?  A tisti domači krompir od slovenskega kmeta pa ni škropljen?  Neeeee, nikakor – vsi jeste eno čisto zdravje.

V tej temi je govora o kvaliteti hrane, ki jo povprečen Zemljan uživa, in nikjer ne piše, da ljudje natepavajo neke paštete vsak dan, ja?  In če obrnemo zadevo – v trgovini kupujemo predvsem živila, ki naj bi bila vsaj na meji neke sprejemljive kvalitete, o čemer pa vidimo, da se v določenih trgovinah oz. blagovnih znamkah drastično niža.

A bo šlo zdaj?

Ne

ha ha ha to pa zmagate, 12.10.2021 ob 16:38

Ti, ki se soliš, upam, da ti bo šlo sedaj.

Nikjer nisem pisala o zdravi prehrani. Sem se pa posmehovala bebcem, ki pišejo o kvaliteti hrane pa naštevajo paštete, omake, vanilijev cuker, sadne jogurte… kar pa dejansko nima nič skupnega s kvalietetno hrano. Bo šlo sedaj? Če ti ne potegne, preberi še večkrat.

Pač ne se smešit in blebetat o kvaliteti pa naštevat paštete, sadne jogurte… ker še enkrat, za ekstra butaste: to je skrajno nekvalitetna hrana ne glede kje je kupljena.

Pa še za ekstra butaste par nadomestkov, ker eni pač mislijo, da namesto tega rabiš neke čorbe:

namesto sadnega jogurta: navaden jogurt + sadje

namesto narejenih omak: povsem enostavna omaka iz enostavnih sestavin (paradižnikova mezga nima raznih dodatkov, vaša paradižnikova omaka jih ima ogromno)

namesto paštete – kos mesa

namesto vaniljevega cukra pa preprosto nič, ker ne vem zakaj bi ga človek rabil?

—–

In ja, je razlika, če ješ paradižnik, ki je ves pošprican. Ali pa, če ješ paradižnikovo omako, ker v njej je pošprican paradižnik plus kup cukrov in drugih dodatkov.

In kaj je narobe z domačo pašteto?

hjpćšdf, 12.10.2021 ob 19:03

In kaj je narobe z domačo pašteto?

No ja, v trgovinah (tu je omenjen Hofer) ne dobiš domače paštete. In v tej temi govorijo o trgovinski pašteti.

Če pa že ravno o domači pašteti pa ja, je sicer boljša od tiste kupljene, ampak še vedno svetlobna leta daleč od kvalitete. Notri so pač mesni odpadki in predvsem skoraj sama mast. V klobasah je res tudi ogromno maščob, ampak tam je vsaj meso zraven.

kakšen smisel pa ima delat domačo pašteto brez mesa?

eurospin sploh nima slabe robe, z leti še sem spoznala da je še najboljša roba in tudi najbolj poceni ravno tam

v hofru ne kupovat cevljev (ze naslednji dan se peta zjebe)

hhm, 12.10.2021 ob 20:27

kakšen smisel pa ima delat domačo pašteto brez mesa?

Tržni smisel.

LJ Fužine, Btc, Rudnik …? Samo eden?

Desperadodajka, 12.10.2021 ob 21:13

Tržni smisel.

aja!

ampak jaz ne delam domače paštete za na tržnico.

A če kupiš “navadni jogurt” poln antibiotikov in gensko spremenjenih hranil krave in not vmešaš sadje, ki je tudi pri SLO kmetavzih vsaj 6x škropljeno, si pa na zdravi hrani?

Pojdi spat, kretensko debilno.

Treba je ločiti med proizvodi, ki imajo oznako iz EU in iz držav EU.

Prva živila so kitajska, druga evropska (med, paradižnikovi pelati…)

80% pasiranega paradajza, pelatov, v koščkih… prihaja iz Kitajske. Tam ga predelajo v Italiji polnijo za celo evropo! Argeta Junior je po okusu sicer dobra pašteta, ima svojo (visoko) ceno, a na prvem mestu po sestavinah piše VODA!!!!  Torej, kaj vse je notri, da je okusna???

Jaz kupujem večinoma v Tušu in Hoferju, Hofer je dejansko postal zanič. Ne samo, da robe ni, še stara je. In zakaj, zato, ker je njihovih trgovin preprosto preveč. Pri nas je druga zgodba Eurospin, kjer že po parkirišču vidiš, da je trgovina najbolj obiskana, nekaj stvari je res dobrih. Kar se vloženih stvari tiče, jaz vse kupim v Tušu, ki ima, za moj okus, še najboljše stvari, brez kilo cukra ali sladil. Njihove kumare in pečena paprika so najboljše, pridelano v srbiji. Je pa res, da tam ne kupujem mesa. Kot tudi v Hoferju ne, hodim v privat mesarijo. Lidl pa mi nikoli ni potegnil.

Eurospin res dobiva na kupcih, vedno vec avtov opazam pred trgovino.. Malo tu pripomore uvedba pct, recimo sodelavki, ki sta prej kupovali v intersparu, ta pa je v trgovskem centru, zdaj tja ne moreta brez pct in sta presaltali na eurospin.

Jaz kupujem v spinu cistila, moja mama kupuje meso, pravi da je vredu.

ha ha ha to pa zmagate, 12.10.2021 ob 19:09

No ja, v trgovinah (tu je omenjen Hofer) ne dobiš domače paštete. In v tej temi govorijo o trgovinski pašteti.

Če pa že ravno o domači pašteti pa ja, je sicer boljša od tiste kupljene, ampak še vedno svetlobna leta daleč od kvalitete. Notri so pač mesni odpadki in predvsem skoraj sama mast. V klobasah je res tudi ogromno maščob, ampak tam je vsaj meso zraven.

In kaj je narobe z mastjo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close