Hoferju je upadla kvaliteta, postali so kitajci
Sem reden kupec v Hoferju, ker mi je pač najbližja trgovina in sem opazil, kako sem jim konstantno niža kvaliteta. Cene pa vedno višje. Včasih so imeli najboljšo zelenjavo prav v hoferju. Danes je ogabno plastična, sploh solata. Zmoti me tudi to, da že čez pol trgovine prodajajo kitajski klump. Čevlje za par evrov, raznorazno plastiko, opremo za avtomobile, ni da ni.
Zadnje kar sem pa opazil je, da so praktično vse “omake” za testenine zamenjali za neke ogabne. Omake s paradižnikom so naravnost ogabne postale, pesto, ajvar,..
Nič bo treba v drugo trgovino, kaj priporočate?
Mene v Hoferju motijo prazne police. Nekaterih izdelkov ni ali pa redko pridejo, drugi so popoldan ze zmanjkali, kar se mi zdi nedopustno.
Vse veckrat grem raje v Lidl, tudi tam se dogaja podobno, ampak obcasno in ne tako mnozicno kot v Hoferju.
Zelenjavo in sadje oa zadnje case se najraje kupim v Eurospinu.
V blizini imam tudi Spar in Mercator, pa DM, tako da vse skupaj malo kombiniram, nekja tu, nekaj tam, pa je.
Večini artiklov v Hoferju je padla kvaliteta. Ker menjajo dobavitelje / proizvajalce. Kupec kupi izdelek Hoferjeve blagovne znamke in sploh ne ve, da ga izdeluje drugo podjetje, seveda ga Hofer odkupuje po nižji nabavni ceni in slabši kvaliteti. Enako je v Lidlu.
Pa mislim, da bo kvaliteta še slabša, vsaj tako je videti.
Pa tudi pri Sparu/Mercatorju je podobno, kar je njihova blagovna znamka, je vedno slabše. Sparov S-budget je še za prašiče neužiten….
Desperadodajka, 11.10.2021 ob 19:45
Po čem vi ločite kvaliteto od nekvalitete? Znate pojasnit?
Ce kupim kosmesa in ga specem, da ne izgubi 40-50% svoje teze, ampak tam okoli 20-25%.
Sadje in zelenjava z vonjem in okusom,pa ne po plastiki, ampak po dejanski vrsti sadja ali zelenjave.
Kruh, ki ni slan recimo.
Pac za vsako stvar drugace dolocis kvaliteto in seveda vse skupaj prilagojeno tvojemu okusu.
Obcasno sem kupila kje kaj kao domacega, ‘kao’ zato, ker ni ravno cisto domace, je pa boljse kot v trgovinah, vcasih pa dobim kaj res pravo domace in ko to jes, je zanimivo, da pojes manj in si enako sit, kakor ce bi pojedel 30% vec istega iz trgovine. Sklepam, da je pojnt v vec hranilih v domaci hrani.
prazne police, 11.10.2021 ob 18:32
Mene v Hoferju motijo prazne police. Nekaterih izdelkov ni ali pa redko pridejo, drugi so popoldan ze zmanjkali, kar se mi zdi nedopustno.
Vse veckrat grem raje v Lidl, tudi tam se dogaja podobno, ampak obcasno in ne tako mnozicno kot v Hoferju.
Zelenjavo in sadje oa zadnje case se najraje kupim v Eurospinu.
V blizini imam tudi Spar in Mercator, pa DM, tako da vse skupaj malo kombiniram, nekja tu, nekaj tam, pa je.
Obcutno je prazen, police in skrinja.( ribe, zelenjava).
Hibiskus caja vec ne dobim tam. Bil je top!
hofer poraz, 11.10.2021 ob 18:26
Sem reden kupec v Hoferju, ker mi je pač najbližja trgovina in sem opazil, kako sem jim konstantno niža kvaliteta. Cene pa vedno višje. Včasih so imeli najboljšo zelenjavo prav v hoferju. Danes je ogabno plastična, sploh solata. Zmoti me tudi to, da že čez pol trgovine prodajajo kitajski klump. Čevlje za par evrov, raznorazno plastiko, opremo za avtomobile, ni da ni.
Zadnje kar sem pa opazil je, da so praktično vse “omake” za testenine zamenjali za neke ogabne. Omake s paradižnikom so naravnost ogabne postale, pesto, ajvar,..
Nič bo treba v drugo trgovino, kaj priporočate?
tudi sam sem opazil, da imajo slabšo kvaliteto kot nekoč.
Slovenska endivja glavnata solata ni nič plastična – prav dobra je bila in še vedno je v mojem hladilniku; prejšnji teden v akciji po 0.49 EUR na glavo. Top, neuvela in nescufana.
Res pa je, da ne kupujem v plastiko zavarjenih solat in paradajza iz Italije, Turčije in Španije -Samo slovensko glavnato. Ker pripotuje v štacuno iz najmanj oddaljene zemlje.
Šnelca_783, 11.10.2021 ob 21:25
Obcutno je prazen, police in skrinja.( ribe, zelenjava).
Hibiskus caja vec ne dobim tam. Bil je top!
seveda, ker zmanjka.
Rožica kamilica, 12.10.2021 ob 00:47
To sem opazila tudi sama. Hoferju je padla kvaliteta. Lidlu gre pa bolje se mi zdi. Po sili razmer sem šla v lidl in me je zelo presenetilo. Pozitivno. Hofer imam blizu in vidim kako jim pada kakovost.
Tudi jaz, če že od diskontarjev najraje Eurospin in pa samo dve lokaciji Lidla, kjer sta res najboljši njihovi trgovini, tako po zaloćenosti, kot velikosti trgovine, prostornosti znotraj trgovine in tudi parkiranja: Lidl Grosuplje in Lidl Ljubljana Bežigrad na Božičevi -ker ima tudi spodaj podzemno garažo -poleti super, da sparkiraš avto na hladno in zlagaš robo v nerazbeljeno pločevino.
Pogrešam pa še pri nas druge malo višje rangirane diskontarje – avstrijska Billa naprimer je zakon-bi bil čas, da čride tudi v SLovenijo -zdrava trgovska konkurenca je vedno dobrodošla.
Meni je pa edino ajvar iz Hoferja dober in užitek -un blago pekoči Le Gusto- ker ima od vseh ostalih ponudnikov (Špar, Hofer, Mercator, ipd ) NAJMANJ dodanega cukra noter – samo 0,8 gramov na 100 gramov – in kar je najbolj pomembno – narejen v Makedoniji…. Meka ajvarja….Če že domačega zmanjka.
Vsi ostali ajvarji trgovskih ponudnikov so mi ogabno presladki. med 7 in celo 12 gramov cukra na 100 gramov. In res je ja – te kupljene omake Hofer tudi preveč cukra noter cuker -npr. bolognese, zelenjavne, ipd – berite etikete, dobiš sladkorno že od branja, kaj šele da bi jedel to.
Če že za tiste parkrat na leto, ko je sila, da je pri roki so pa Eurospinove omake top, pa jaz jih še malo popravim – dodam malo krompirjevega pireja v prahu, vode in malo sojine omake, pa svež peteršilj, boklj gosta, ne tako mastna…. bolognese, pa ala matricana ( s slanino) , ipd. Niso ogabno sladke.
če že potem ta izbor, 12.10.2021 ob 01:26
seveda, ker zmanjka.
Tudi jaz, če že od diskontarjev najraje Eurospin in pa samo dve lokaciji Lidla, kjer sta res najboljši njihovi trgovini, tako po zaloćenosti, kot velikosti trgovine, prostornosti znotraj trgovine in tudi parkiranja: Lidl Grosuplje in Lidl Ljubljana Bežigrad na Božičevi -ker ima tudi spodaj podzemno garažo -poleti super, da sparkiraš avto na hladno in zlagaš robo v nerazbeljeno pločevino.
Pogrešam pa še pri nas druge malo višje rangirane diskontarje – avstrijska Billa naprimer je zakon-bi bil čas, da čride tudi v SLovenijo -zdrava trgovska konkurenca je vedno dobrodošla.
Zmanjka, ker zalog vec ni. Ne ker ljudje nakupijo.( npr rib)
Moj hibiskus pa nimajo od spomladi.?? Meni je bil top, edini ki mi ni delal tezav z zelodcem. Dober za pritisk. Zdaj pa nimam vec hibiskusa.
-
Nisem še posebej poglabljala, a v zadnjem času mi kar nekaj ni štimalo pri Hofru, ki mi je bil včasih top. Odlično razmerje med kvaliteto in ceno, predvsem pri bio izdelkih. Za normalen denar smo se lahko kvalitetno prehranjevali (čim več bio, slovenskega, nepredelanih živil). Zdaj včasih zaidem v Lidl, pa kar najdem kaj primernega (slovensko meso, bio grozdje, česen). Žal pa ni toliko časa, da bi človek letal od trgovine do trgovine in iskal najugodnejše (ne le v smislu najcenejšega izdelka).
Forum je zaprt za komentiranje.