Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Hofer in ostali ki iščejo delavce, kaj se grejo

Hofer in ostali ki iščejo delavce, kaj se grejo

Če sem pred časom On_a proglasila za ekstremista, je zdaj razvidno, da si mu v tem zelo podoben. Kot da v Afriki obstala samo ebola (že res, da jo Mercatorjeva projekcija naredi precej manjšo, ampak je ogromna in zelo raznolika, tudi po razvitosti) in kot da Microsoft v Indiji nima vsaj štirih izpostav…[/quote]

Bistvo si pa spregledala… v Evropi ni območja Ebole…. zakaj ne? Ker smo naprednejši, še vedno primitivni na drugačen način, ampak ne pa na tega….

Jaz sploh nsiem ekstremist, jaz sem točno določil v kateri predel Afrike ga pošljem… sploh pa si je to posredno izbral sam…. v Indiji pa si kaj več kot z 1$ na dan itak ne bi mogel privoščit….. še na MON ne bi mogo prit gnjavit pa pametovat….. bi mel dosti drugih težav…… ki so daleč stran od navideznega napredka tuak jv SLO.

Mislim svašta res….. On_ je tipični neumen človek Sveta….. on bi skoz govoril o nekem minimalističnem uporabljanju, a sam ima doma PC, telefon, verjetno Avto… hišo z kar nekaj kvadrati….. pa se sploh ne zaveda, da bi bil za zgled, pa za začetek preselil familjo v garsonjero kot je na Kitajskem, živel z 1€ na dan kot v Indiji………

Ker on pač nima rad navideznega napredka, zlo pa rad jamra na navideznem napredku ala MON preko PCja ali tablice… to pa ja….[/quote]

Meni se zdijo nasveti, iz katerih kriči odsotnost stika z realnostjo, veliko bolj neumni, kot pa poudarjanje odgovornega potrošništva. Svet ni črno-bel, razen za tiste, ki so zabetonirani v lastnih okvirjih, pa čeprav še tako tulijo o svobodi.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

odgovornega potrošništva ni, ne obstaja, nikoli ni obstajalo in najverjetneje nikoli ne bo… to se naučiš mimogrede, če razmišljaš v Ekonomiji…..

Jaz sem dal dejanske predloge in povedal realnost, On_ ni navdel niti ene realne rešitve, v števili, on govori skoz v nekih nedoločnikih, bolj, manj, nekaj…. to nič ne pomaga… povej cifro… nekaj oprijemljivega, drugače samo bluziš in se delaš lepega….

Odgovorni potrošnik in trenutni družbeni sistem ekonomske rasti enostavno ne gresta z roko v roki, ampak Onetova ideja o tem, da nas bi lahko bilo več (glede na to da nasprotuje mojemu mnenju da bi morali drastično zmanjšat populacijo) pa ne gre skupaj z odgovornim potrošnikom…. ker je tako več moronov 🙂

Samo tega se enim ne da dopovedat, da ne omenjam tega, da kaj bomo z več ljudmi na Svetu če trenutni vsi nimajo zaposlitve in jih milijarda živi v globoki revščini še nadaljnji cca 2 milijard (če se ne motim) pa v revščini………

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

odgovornega potrošništva ni, ne obstaja, nikoli ni obstajalo in najverjetneje nikoli ne bo… to se naučiš mimogrede, če razmišljaš v Ekonomiji…..

Jaz sem dal dejanske predloge in povedal realnost, On_ ni navdel niti ene realne rešitve, v števili, on govori skoz v nekih nedoločnikih, bolj, manj, nekaj…. to nič ne pomaga… povej cifro… nekaj oprijemljivega, drugače samo bluziš in se delaš lepega….

Odgovorni potrošnik in trenutni družbeni sistem ekonomske rasti enostavno ne gresta z roko v roki, ampak Onetova ideja o tem, da nas bi lahko bilo več (glede na to da nasprotuje mojemu mnenju da bi morali drastično zmanjšat populacijo) pa ne gre skupaj z odgovornim potrošnikom…. ker je tako več moronov 🙂

Samo tega se enim ne da dopovedat, da ne omenjam tega, da kaj bomo z več ljudmi na Svetu če trenutni vsi nimajo zaposlitve in jih milijarda živi v globoki revščini še nadaljnji cca 2 milijard (če se ne motim) pa v revščini………[/quote]

Sorry, samo tvojim številkam jaz pol kurca ne verjamem; sem že povedala, da me “statistike po feelingu” ne zanimajo. V moji realnosti so največji moroni tisti, ki profit postavljajo pred človeka vrednim življenjem in v imenu ekonomske rasti manjšajo možnosti za človekovo samoaktualizacijo.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Tvoje pisanje v tej temi je mimohod in tudi ta komentar ni nič drugega kot to.
Ti mešaš pojme kot je tehnični napredek družbe, podnebne danosti in napredek družbe v medčloveških odnosih. Vse si zmetal v en koš in iz tega potegnil neke 100% zaključke.

Kot bi na isti imenovalec postavil dejstvo, da midva piševa različne komentarje predvsem zato ker uporabljava različne operacijske sisteme, imava različne računalnike in drugačno temp. v prostoru…. kar je popolni nesmisel. Razlika v komentarjih je posledica nečesa drugega.
Ok?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Senza dobrodošla v družbi ekstremistov, tu itak ni nihče povprečen, vsak je na nekem področju ekstrem.
Sem upal, da boš kdaj dala kak link muzike, da bi bil za plesat pa je vse en sam ekstrem…. :)))[/quote]

Ahh, to, da greš v debatah zelo rad v ekstreme, te pa še ne potegne ven iz povprečja, no…
Kar se pa muzike tiče, je pa bolje, da še naprej poslušaš Val 202 ali kaj podobno sredinskega, da te ne bo kakšen komad z glasbene margine preveč vznemiril.[/quote]Ja itak, glede na to, da se vsi radi spuščamo v neke ekstreme smo iz tega stališča vsi v mejah povprečja…. 😉

Pa hvala za navodila, sedaj ne bom več taval….. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kdo pa je odgovorni potrošnik ?

Ahh, to, da greš v debatah zelo rad v ekstreme, te pa še ne potegne ven iz povprečja, no…
Kar se pa muzike tiče, je pa bolje, da še naprej poslušaš Val 202 ali kaj podobno sredinskega, da te ne bo kakšen komad z glasbene margine preveč vznemiril.[/quote]Ja itak, glede na to, da se vsi radi spuščamo v neke ekstreme smo iz tega stališča vsi v mejah povprečja…. 😉

Pa hvala za navodila, sedaj ne bom več taval….. ;)[/quote]

Glede na to, da sem uporabila besedno zvezo “je pa bolje”, ne gre za navodilo, ampak priporočilo, za katerega pa ne zahtevam, da ga boš tudi upošteval – meni se širjenje obzorja ne zdi nič napačnega. 🙂

Ja itak, glede na to, da se vsi radi spuščamo v neke ekstreme smo iz tega stališča vsi v mejah povprečja…. 😉

Pa hvala za navodila, sedaj ne bom več taval….. ;)[/quote]

Glede na to, da sem uporabila besedno zvezo “je pa bolje”, ne gre za navodilo, ampak priporočilo, za katerega pa ne zahtevam, da ga boš tudi upošteval – meni se širjenje obzorja ne zdi nič napačnega. :)[/quote]

Zakaj se ti imenuješ senza?

Zgolj zato, ker se je zatipkala…. 😉
V resnici je želela bit Semza…. (bez presledka, da nal zavede;) :))))

Zgolj zato, ker se je zatipkala…. 😉
V resnici je želela bit Semza…. (bez presledka, da nal zavede;) :))))[/quote]

Hahaha, kaj ti na pamet pade …

Glede na to, da sem uporabila besedno zvezo “je pa bolje”, ne gre za navodilo, ampak priporočilo, za katerega pa ne zahtevam, da ga boš tudi upošteval – meni se širjenje obzorja ne zdi nič napačnega. :)[/quote]

Zakaj se ti imenuješ senza?[/quote]

Če se ti da, pobrskaj po arhivu, lahko pa tudi On_u verjameš (čeprav si upam trditi, da se sam veliko pogosteje zatipka kot jaz).

Če se ti da, pobrskaj po arhivu, lahko pa tudi On_u verjameš (čeprav si upam trditi, da se sam veliko pogosteje zatipka kot jaz).[/quote]

Ti si se torej odločila, da boš za vsako ceno zoprna?

Če se ti da, pobrskaj po arhivu, lahko pa tudi On_u verjameš (čeprav si upam trditi, da se sam veliko pogosteje zatipka kot jaz).[/quote]Oh ja…. statistika po Matkicu pravi, da če nič ne tipkaš se 100% nič ne zatipkaš. 🙂
Tvoja trditev je pravilna iz tega preprostega razloga: ker manj tipkaš kot jaz
[sub]in ker sam delam precej napak…he,he,he[/sub]

Če se ti da, pobrskaj po arhivu, lahko pa tudi On_u verjameš (čeprav si upam trditi, da se sam veliko pogosteje zatipka kot jaz).[/quote]Oh ja…. statistika po Matkicu pravi, da če nič ne tipkaš se 100% nič ne zatipkaš. 🙂
Tvoja trditev je pravilna iz tega preprostega razloga: ker manj tipkaš kot jaz
[sub]in ker sam delam precej napak…he,he,he[/sub][/quote]

Ja, sorry, če se kdaj znam tudi zadržati, namesto da bi za brezveze s prsti opletala… 🙂

P.S. Pridržujem si pravico, da prva odločam o tem, kaj je brezveze, kaj pa ne.

Če se ti da, pobrskaj po arhivu, lahko pa tudi On_u verjameš (čeprav si upam trditi, da se sam veliko pogosteje zatipka kot jaz).[/quote]

Ti si se torej odločila, da boš za vsako ceno zoprna?[/quote]

Ma, nisem zoprna, prej lena, mislim pa, da sem takrat zapisala, da zato, ker senza v italijanščini pomeni brez, s čimer sem želela nakazati tudi svoj “kalup” – brez pričakovanj, brez predsodkov, brez celofana.

Samo tega se enim ne da dopovedat, da ne omenjam tega, da kaj bomo z več ljudmi na Svetu če trenutni vsi nimajo zaposlitve in jih milijarda živi v globoki revščini še nadaljnji cca 2 milijard (če se ne motim) pa v revščini………[/quote]

Sorry, samo tvojim številkam jaz pol kurca ne verjamem; sem že povedala, da me “statistike po feelingu” ne zanimajo. V moji realnosti so največji moroni tisti, ki profit postavljajo pred človeka vrednim življenjem in v imenu ekonomske rasti manjšajo možnosti za človekovo samoaktualizacijo.[/quote]

Saj vem da ne verjameš, ker niti sposobna nisi dojet…… pa če ne verjameš meni je to kar jaz pišem napisal že človek v 18 stoletju…. takrat so ga tudi označli za pesimista in mu niso verjeli…..

http://geography.about.com/od/populationgeography/a/malthus.htm

Ni to nobena statistika po feelingu, ampak je to dejstvo…. že res, da je moj predlog še bolj drastičen ko predlogi drugih ampak to zato, ker predlogi drugih uglednih znanstvenikov ali mislecev jemlejo v misel to, koliko ljudi bi moralo bit, da bi obstalo trenutno število mest ipd….. jaz trdim, da bi se mesta morala spreminjat nazaj v naravo in od tu moja cifra, ki je približno pol nižja kot drugje……

ampak On_ ti bo reko, da človeka vredno življenje ni to kar ga zdaj živiš ti ali jaz ali On_ ker mi imamo prevlki luksuz baje….

človeka vredno življenje je kaj? relativen pojem, ki si ga vsak človek zamišlja po svoje, kdo ima prav? Ti, jaz, On???

Če pa še kar ne verjameš, pa poglej tole…. Oni tudi lažejo in si zmišljujejo kajne?

http://www.youtube.com/watch?v=dN06tLRE4WE

Ja kaj pa, a ti misliš, da vsak izmed naštetih zadev živi na Zemlji samo za sebe al je vse pomešano?

Poglej si zgornji youtube prispevek oz dokumentarec…. mogoče ti bo jasno kaj več 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Hahaha, leta 2014 me sprašuješ, če mediji (tudi) lažejo… Unbelievable.

Nima smisla… štemaj otroke ven še ene 10 jih probaj nardit prav? Tak je bolše 🙂

Senza dobrodošla v družbi ekstremistov, tu itak ni nihče povprečen, vsak je na nekem področju ekstrem.
Sem upal, da boš kdaj dala kak link muzike, da bi bil za plesat pa je vse en sam ekstrem…. :)))[/quote]

Prosim ne spodbujaj je, da ne bo spet kakega sranja lepila gor. Človek ne more verjeti ampak nekateri imajo tudi ciničen okus za glasbo.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Nima smisla… štemaj otroke ven še ene 10 jih probaj nardit prav? Tak je bolše :)[/quote]

Namesto bi politiko okrivil in tamkaj iskal glavne akterje, ki so odgovorni za gospodarsko stanje naše deželice, se te politika poslužuje (zlorablja ali manipulira) za rekrutiranje sovraštva in jeze na neke slamnate može – obrobne in družbeni slabše začitene skupine, kot so mamice, brezposelni, penzionisti…., ki pravi: sprte se vi med sabo in najdite krivca v drug drugem, le tako vam bomo mi naprej vladali. Ti si tako le njihova figura na šahovski deski. Zahodna Evropa je stara, Slovenci smo tudi že imeli negativni naravni prirastek.

Čezmerni množenje ljudi je predvsem v deželah v razvoju, kjer je nizka izobraženost ljudi in vpliv religije zelo močan. Ampak te ljudi zahodni svet izkorišča za ceneno delovno silo, kakor jih že je vso zgodovino, njih briga, kako oni živijo, nezavedajoč, da smo vsi globalno povezani; npr. kolonizatorji, kot je Anglija, so ropali in izkoriščali Afriko in Indijo stoletja, zdaj pa se zmrdujejo, ko je k njim priliv iz držav nekdanjih kolonij izjemno velik.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Prosim ne spodbujaj je, da ne bo spet kakega sranja lepila gor. Človek ne more verjeti ampak nekateri imajo tudi ciničen okus za glasbo.[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=UIDnIHSynt4

Prosim ne spodbujaj je, da ne bo spet kakega sranja lepila gor. Človek ne more verjeti ampak nekateri imajo tudi ciničen okus za glasbo.[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=UIDnIHSynt4%5B/quote%5D

Haha 😀

Pa dobro marihuanca daj gor kako normalno muziko. Očitno tudi Blondie niso pomagali.

Nima smisla… štemaj otroke ven še ene 10 jih probaj nardit prav? Tak je bolše :)[/quote]

Namesto bi politiko okrivil in tamkaj iskal glavne akterje, ki so odgovorni za gospodarsko stanje naše deželice, se te politika poslužuje (zlorablja ali manipulira) za rekrutiranje sovraštva in jeze na neke slamnate može – obrobne in družbeni slabše začitene skupine, kot so mamice, brezposelni, penzionisti…., ki pravi: sprte se vi med sabo in najdite krivca v drug drugem, le tako vam bomo mi naprej vladali. Ti si tako le njihova figura na šahovski deski. Zahodna Evropa je stara, Slovenci smo tudi že imeli negativni naravni prirastek.

Čezmerni množenje ljudi je predvsem v deželah v razvoju, kjer je nizka izobraženost ljudi in vpliv religije zelo močan. Ampak te ljudi zahodni svet izkorišča za ceneno delovno silo, kakor jih že je vso zgodovino, njih briga, kako oni živijo, nezavedajoč, da smo vsi globalno povezani; npr. kolonizatorji, kot je Anglija, so ropali in izkoriščali Afriko in Indijo stoletja, zdaj pa se zmrdujejo, ko je k njim priliv iz držav nekdanjih kolonij izjemno velik.[/quote]

Matjažko kje maš svojo chat simpatijo? A je na dopustu? 😀

Čezmerni množenje ljudi je predvsem v deželah v razvoju, kjer je nizka izobraženost ljudi in vpliv religije zelo močan. Ampak te ljudi zahodni svet izkorišča za ceneno delovno silo, kakor jih že je vso zgodovino, njih briga, kako oni živijo, nezavedajoč, da smo vsi globalno povezani; npr. kolonizatorji, kot je Anglija, so ropali in izkoriščali Afriko in Indijo stoletja, zdaj pa se zmrdujejo, ko je k njim priliv iz držav nekdanjih kolonij izjemno velik.[/quote]

Hahahahahah Matjazko…. neumnost…. Slovencem NI ZA DELAT… to je problem….. vsi pravijo kak bi delali, zadnjič pa sem se pogovarjal z enim manjših podjetij ki obnavljajo strehej, je reko, rabo je 2 delavca nekvalificirana, ki bi delala na obnovi streh po vzhodni SLO….. moral jih je prpelat iz Bosne, ker noben na zavodu ni bil pripravljen delat…….. al majo ”zdravstvene” težave, al ne bi oni tega delali ker je sonček pa jim bo zapeklo roke al koji k pač…..

evo take zmetat ven iz zavoda ker evidentno NE ŽELIJO delat…. vsi bi sedeli v pisarnah na klimi in štempljali papirje za 1000€ mesečno 🙂

Politika je že kriva, ampak kriva je tolko, da servira lenim ritim socialo in nam nabija davke, to je vse kar je kriva politika, pa še potem so to krivi penzionisti, študentje, delavci, mi vsi, ker jih MI oz. VI volite kapiš? Politika je samo odsev naše družbe kot večine…..

Zato pa pravim, ukinitev VSE sociale, ukinitev vseh otroških dodatkov itd. in močno znižanje davkov DELA, naj ljudje začnejo delat ampak delat tak da začneju ustvarjat nekaj koristnega ne čakat da bodo dobli službo!

Aja pa individualne penzijske sklade rabimo… NUJNO! Ker to sleparjenje mojega denarja iz proračuna za današnje upokojence in zadolževanje današnjih generacij za pokrivanje lukenj pokojninske blagajne ko so se pri 55tih upokojevali je kriminal!

Zato pa pravim, ukinitev VSE sociale, ukinitev vseh otroških dodatkov itd. in močno znižanje davkov DELA, naj ljudje začnejo delat ampak delat tak da začneju ustvarjat nekaj koristnega ne čakat da bodo dobli službo!

Aja pa individualne penzijske sklade rabimo… NUJNO! Ker to sleparjenje mojega denarja iz proračuna za današnje upokojence in zadolževanje današnjih generacij za pokrivanje lukenj pokojninske blagajne ko so se pri 55tih upokojevali je kriminal![/quote]

Huh tole je pa že reaganomika. Zdej pa ni več zajebancije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close