Hofer in ostali ki iščejo delavce, kaj se grejo
…..da bi lahko še naprej živeli takšno potrošniško-razsipno življenje in da bi nekateri lahko vladali tistim ki delajo…..
Matkic kdo tebe uspe prepričat v takšne gluposti?[/quote]
On_ ne bluzi ti o Ekonomiji in ostalem če nimaš pojma…. prosim re ker izpadeš kot kaki kmet iz vasi, ko mi pametuje, kako bi morala vlada vodit finance, pa sploh ne razloči razlike med JU in JS :)[/quote]
A ti se pa imaš za “nekmeta”, a si nisi niti še gnoja iz škornjev očistil?!…..
Ko ti zmanjka argumentov pri “populaciji ljudi”, obrneš temo na vlado in js/ju….
Res je višek inteligence s tabo debatirat :/
Razgledan in odprt za drugačna mnenja in poglede…..ccccc
On_ ne bluzi ti o Ekonomiji in ostalem če nimaš pojma…. prosim re ker izpadeš kot kaki kmet iz vasi, ko mi pametuje, kako bi morala vlada vodit finance, pa sploh ne razloči razlike med JU in JS :)[/quote]
Ko ti zmanjka argumentov pri “populaciji ljudi”, obrneš temo na vlado in js/ju….
Razgledan in odprt za drugačna mnenja in poglede…..ccccc[/quote]
Saj ne morem s tabo debatirat, če pa sploh ne razumeš zadev….. z stavkom da bi nas moglo bit več pa manj delat si povedal vse……
zagovornik konstantnega razmnoževanja v nedogled po zgledu Indije in Kitajske (pred zakonom o 1 otroku) to je tvoj vzgled….
Poglej si Indijo malo….
Enostavno nimaš pojma o ekonomiji in nima smisla….. naš cilj bi moral bit RAZBREMENIT naravo, to pa ne bo šlo po tvoji logiki (delajmo polovični delovni čas in mejmo enake plače) ker bi se konzumacija podeseterila, in bi s tem še VEČ naravnih resursov črpali za več izdelkov ki bi jih prodajali….
to so bučke parih debilov ki ne znajo pogledat dlje od Mercatorja in številk na proračunu……
Naš cilj more bit ZMANJŠAT Svetovno populacijo na 1 milijardo…. max 1,5 milijarde in potem sproti uvest skrajšan delovnik oz novdelovnik more bit 24 ur (4x po 6 ur ali 4x po 5 ur in petek 4 ure)
Ker s tem porabljamo MANJ resursov.
No, pred enajstimi leti, ko smo na referendumu glasovali za vstop v EU, se je za eno prednosti članstva štela tudi obljuba, da se bomo lahko zlahka zaposlovali tam. Takrat so bili vsi srečni zaradi te pridobitve. Zdaj, ko se ta “pravica” tudi v praksi uporablja, se pa to šteje kot nekakšna nesreča. Narod ne ve, kaj bi sploh rad…[/quote]
Nesreča je zato, ker so ljudje primorani iti tja. Mladina še pripravništva ne dobi. A bodo šli kar vsi delat pripravništvo v tujino?[/quote]
v Zalivu za arabce delajo vsi -> iz EU, Azije, ZDA … za dober denar … ker pač znajo premakniti svojo rit tja kjer je dohodek , plača
Razgledan in odprt za drugačna mnenja in poglede…..ccccc[/quote]
Saj ne morem s tabo debatirat, če pa sploh ne razumeš zadev….. z stavkom da bi nas moglo bit več pa manj delat si povedal vse……
zagovornik konstantnega razmnoževanja v nedogled po zgledu Indije in Kitajske (pred zakonom o 1 otroku) to je tvoj vzgled….
Poglej si Indijo malo….
Enostavno nimaš pojma o ekonomiji in nima smisla….. naš cilj bi moral bit RAZBREMENIT naravo, to pa ne bo šlo po tvoji logiki (delajmo polovični delovni čas in mejmo enake plače) ker bi se konzumacija podeseterila, in bi s tem še VEČ naravnih resursov črpali za več izdelkov ki bi jih prodajali….
to so bučke parih debilov ki ne znajo pogledat dlje od Mercatorja in številk na proračunu……
Naš cilj more bit ZMANJŠAT Svetovno populacijo na 1 milijardo…. max 1,5 milijarde in potem sproti uvest skrajšan delovnik oz novdelovnik more bit 24 ur (4x po 6 ur ali 4x po 5 ur in petek 4 ure)
Ker s tem porabljamo MANJ resursov.[/quote]Saj ne morem s tabo debatirat, če pa sploh ne razumeš zadev…
Kdo pa pravi oz kdo te prepričuje, da v resnici rabimo vse to kar danes trošimo in izčrpavamo naravne vire? 0_o
Itak da nas je preveč, če želimo vsi tako živet kot nam to prikazuje holiwud/bolivud/mehiške nanizanke….
Matkic preveč gledaš tv pa še tako zaslepljen in naiven si, da jim vse verjameš in ne premoreš pogleda izven teh okvirjev.
Potem pa pojdi v Afriko in čakaj na pakete Karitasa…. saj je tisto dovolj kajne?
Medtem z motko obdeluj svojih 10 kvadratov vrta in upaj, da ti ne bodo čez noč pokradli…..
A je to to kar ti želiš?
Nevem jaz rajši iamm vse to kar imam kot pa skoraj nič, pa še to mi lahko vkradejo….
Kot zgleda je za tebe smisel Indija/Afrika.(revni deli) to bi ti bil raj!
Potem pa pojdi v Afriko in čakaj na pakete Karitasa…. saj je tisto dovolj kajne?
Medtem z motko obdeluj svojih 10 kvadratov vrta in upaj, da ti ne bodo čez noč pokradli…..
A je to to kar ti želiš?
Nevem jaz rajši iamm vse to kar imam kot pa skoraj nič, pa še to mi lahko vkradejo….
Kot zgleda je za tebe smisel Indija/Afrika.(revni deli) to bi ti bil raj![/quote]Afrika je revna že od kar svet ve zanjo in to z razlogom, ki je tebi nedoumljiv zato ti ne bi tega razlagal.
Kaj pa imaš ti kar imaš?
Mogoče avto, ki je narejen tako da se čez x časa pokvari in se ga ne da/ne splača, več popravit, kuhinjski strojček, ki crkne po nekaj urah uporabe in se ga ne da popravit-popravilo zanj sploh ni predvideno, kup elektronike, ki itak ne zdrži dolgo, oblačila, ki gredo vsako leto iz mode in niso več za nosit čeprav te pulover še vedno greje, plastenko, ki je samo za enkratno uporabo in se jo za vedno zavrže ali pa reciklira in se spet porabi ogromno energije-naravnih virov (včasih smo imeli vračljive steklenice, ki praktično z ničemer niso obremenjevale okolja ;)….kaj imaš ti takega kar je vredno, smiselno narejeno z napredkom tehnike, da se bojiš, da bi to izgubil?
A res misliš, da se z vso sodobno tehnologijo ne da narediti naštetih izdelkov tako, da bi se jih dalo z malo truda popraviti ali so preprosto tako narejeni da se namenoma kvarijo samo, da se “troši”?
Poglej si naprimer avto. Starega fička – narejen je bil tako, da si lahko vsak njegov del obnovil, danes pa kljub “sodobni tehnologiji” to ni več možno…. O_o
Slučajno? :/
A je to to kar ti želiš?
Kot zgleda je za tebe smisel Indija/Afrika.(revni deli) to bi ti bil raj![/quote]Afrika je revna že od kar svet ve zanjo in to z razlogom, ki je tebi nedoumljiv zato ti ne bi tega razlagal.
Kaj pa imaš ti kar imaš?
Mogoče avto, ki je narejen tako da se čez x časa pokvari in se ga ne da/ne splača, več popravit, kuhinjski strojček, ki crkne po nekaj urah uporabe in se ga ne da popravit-popravilo zanj sploh ni predvideno, kup elektronike, ki itak ne zdrži dolgo, oblačila, ki gredo vsako leto iz mode in niso več za nosit čeprav te pulover še vedno greje, plastenko, ki je samo za enkratno uporabo in se jo za vedno zavrže ali pa reciklira in se spet porabi ogromno energije-naravnih virov (včasih smo imeli vračljive steklenice, ki praktično z ničemer niso obremenjevale okolja ;)….kaj imaš ti takega kar je vredno, smiselno narejeno z napredkom tehnike, da se bojiš, da bi to izgubil?
A res misliš, da se z vso sodobno tehnologijo ne da narediti naštetih izdelkov tako, da bi se jih dalo z malo truda popraviti ali so preprosto tako narejeni da se namenoma kvarijo samo, da se “troši”?
Poglej si naprimer avto. Starega fička – narejen je bil tako, da si lahko vsak njegov del obnovil, danes pa kljub “sodobni tehnologiji” to ni več možno…. O_o
Slučajno? :/[/quote]
Oprosti On_ ampak moja oblačila so taka, da še danes uporabljam in nosim kak kos ki sem ga nosil v 8 razredu (!!!!) tudi nevem če kupim kaj več kot nekaj parov nogavic in kakšen kos oblačila letno…. recimo letos, sem kupo v kiku 3 majce, pa mati mi je kupla eno polo majco z ovratnikom, pa kupo sem 5 parov oblačil….. drugega nimam namena kupovat… skupaj so moja super oblačila stala neverjetnih 15€….. Kavbojke nosim že X let, enako kakšne puloverje itd, trenerke se da pobarvat pa še tak zaprane zgledajo meni osebno čist ok….
Kaj imam nareto kar se bojim da bi izgubil? za začetek je to vsekakor internet, tisti reveži v kolibah ga nimajo
Zakaj bi plastenke metal stran? Itak praktično nikoli ne kupujem plastenk, ko pa že jih ker sem primoran, pa jih recikliram kot se spodobi…… pivovske flaše pa so tako ali tako povratne kolko sem zadnjič kupoval 🙂
Tudi na fičku ko/če je crknil motor je pač crknil, se še dobro spomnim tiste legendarne sto enke, ki jo je mel deda, ja marsikaj je šlo popravit, samo ko pa je crknila, pa je crknila….. vse ima svoj rok uporabe…..
Tudi na današnjih avtih se marsikaj da popravit (ja popravit) samo morš met strokovnjaka ki zna 🙂
Afrika je revna že od kar svet ve zanjo in to z razlogom, ki je tebi nedoumljiv zato ti ne bi tega razlagal.
Kaj pa imaš ti kar imaš?
Slučajno? :/[/quote]
Oprosti On_ ampak moja oblačila so taka, da še danes uporabljam in nosim kak kos ki sem ga nosil v 8 razredu (!!!!) tudi nevem če kupim kaj več kot nekaj parov nogavic in kakšen kos oblačila letno…. recimo letos, sem kupo v kiku 3 majce, pa mati mi je kupla eno polo majco z ovratnikom, pa kupo sem 5 parov oblačil….. drugega nimam namena kupovat… skupaj so moja super oblačila stala neverjetnih 15€….. Kavbojke nosim že X let, enako kakšne puloverje itd, trenerke se da pobarvat pa še tak zaprane zgledajo meni osebno čist ok….
Kaj imam nareto kar se bojim da bi izgubil? za začetek je to vsekakor internet, tisti reveži v kolibah ga nimajo
Zakaj bi plastenke metal stran? Itak praktično nikoli ne kupujem plastenk, ko pa že jih ker sem primoran, pa jih recikliram kot se spodobi…… pivovske flaše pa so tako ali tako povratne kolko sem zadnjič kupoval 🙂
Tudi na fičku ko/če je crknil motor je pač crknil, se še dobro spomnim tiste legendarne sto enke, ki jo je mel deda, ja marsikaj je šlo popravit, samo ko pa je crknila, pa je crknila….. vse ima svoj rok uporabe…..
Tudi na današnjih avtih se marsikaj da popravit (ja popravit) samo morš met strokovnjaka ki zna :)[/quote]Matkic tvoje pisanje je čisti mimohod
🙁
ti si en mimohod….. dejstvo ostaja, da če se ti zdi, da živimo narobe imaš možnost in se preseli v kolibo v Afriko, po sreči tja kjer razsaja ebola…. če želiš častim karto…. pa boš srečno živel v tistem SUPER Svetu, kot bi po tvoje moral bit tudi tukaj
Edino dejstvo, ki ostaja je, da za svoje bivanje “napredni svet” porablja enormne količine energije in naravnih virov in kljub napredku tehnike se stanje poslabšuje, žal.
Čist nelogično, glede na to kako propagirajo bio, eko…bla,bla,bla
In to naj bi bilo neko merilo za cel svet? :/
Saj zato pa, zmanjšamo števili prebivalcev in bo konzumacije manj… simpl…..[/quote]…razmišljanje egoistov, ki vidijo le lastne (namišljene) potrebe….
Ni jim sveto nič, še najmanj tuja življenja.
Saj zato pa, zmanjšamo števili prebivalcev in bo konzumacije manj… simpl…..[/quote]…razmišljanje egoistov, ki vidijo le lastne (namišljene) potrebe….
Ni jim sveto nič, še najmanj tuja življenja.[/quote]
Vidiš tu se motiš, jaz bi z veseljem bil eden izmed ”tujih” življenj če bi s tem drugi lažje živeli…. egoizem na vrhuncu kajne?
A kaj, ti bi raje mel 1000 milijard ljudi kot pa 1,5 milijarde? Torej zagovarjaš tezo da nas more bit tolko, da se ne bom mogo obrnit levo al pa desno ne da se v enega butnem? To se ti zdi smiselno?
Bomo pač bolj skromno živeli… brez vode, brez hrane ipd 🙂
Dvomim, da bi naš egoizem to dopuščal in bi se raje pobili med sabo, kot pa prenašali pomanjkanje ali takšen stres zaradi prenaseljenosti.[/quote]
Seveda ne, ker je to neke vrste ”varnostni mehanizem” tako kot narava varuje samo sebe z zmanjšanjem populacije tako med živali kot med ljudmi…. v Afriki ebola, drugje hurikani tajfuni ipd.
Prej al slej se pride do točke preloma, tako kot pri kakih populacijah živali, ki se preveč namnožijo in začnejo pomirat od vsega ”živega” pa od pomanjkanja hrane…. to je vse povezano, enako je pri ljudeh…..
Matkic torej ti nisi kaj dlje napredoval kot bilo katera žival? :/
Grebeš za svoj obstoj, se bojiš, da ne bi česa izgubil, ko bo pa vojna/bolezen boš pa poizkušal preživet….in potem ti pametuješ o nekem napredku? Kje je sedaj tvoj napredek. Mogoče v tehniki, da ti ni treba več z motiko na vrt ampak greš s frezo, to je pa tut vse. Kot družba pa nismo kaj prida napredovali zgolj zamenjali smo lok in puščico za bolj sofisticirano orožje za “uničevanje žive sile”…
To pa je napredek….madona smo boljši od Afrike in Indije….. :/
In vse to se odraža tudi v začetnem postu avtorice, ko je očitno, da nekdo izkorišča “živo silo”, da si bo čimveč nagrebel ne meneč se koga in kako okrade. Napredek pač….
Človek je podvržen naravni evoluciji,
Saj ti pravim, če se ti zdi tako nenapredno vse to, potem nevem zakaj se ne preseliš stran v Amazonko al pa kam….. tam je bolj po tvoji meri se mi zdi, tam je družba na vrhuncu 🙂
Za začetek boš naredil veliko če zalučaš stran vse tehnične naprave kot je telefon, vse vrste računalnikov in praktično vse kar dleuje na ELEKTRIKO…. tudi žarnice veš,…… pa si sveti na petrolejko če želiš, jaz bom raje v svojem ”navideznem” napredku 🙂
Če nismo boljši od Afrike in Indije, ti častim enosmerno letalsko karto v območje Ebole v Afriko al pa na kakšno smetišče v Indijo pa živi tam, v raju ki je enako dober kot tu… baje.
Saj ti pravim, če se ti zdi tako nenapredno vse to, potem nevem zakaj se ne preseliš stran v Amazonko al pa kam….. tam je bolj po tvoji meri se mi zdi, tam je družba na vrhuncu 🙂
Za začetek boš naredil veliko če zalučaš stran vse tehnične naprave kot je telefon, vse vrste računalnikov in praktično vse kar dleuje na ELEKTRIKO…. tudi žarnice veš,…… pa si sveti na petrolejko če želiš, jaz bom raje v svojem ”navideznem” napredku 🙂
Če nismo boljši od Afrike in Indije, ti častim enosmerno letalsko karto v območje Ebole v Afriko al pa na kakšno smetišče v Indijo pa živi tam, v raju ki je enako dober kot tu… baje.[/quote]
Če sem pred časom On_a proglasila za ekstremista, je zdaj razvidno, da si mu v tem zelo podoben. Kot da v Afriki obstala samo ebola (že res, da jo Mercatorjeva projekcija naredi precej manjšo, ampak je ogromna in zelo raznolika, tudi po razvitosti) in kot da Microsoft v Indiji nima vsaj štirih izpostav…
Senza dobrodošla v družbi ekstremistov, tu itak ni nihče povprečen, vsak je na nekem področju ekstrem.
Sem upal, da boš kdaj dala kak link muzike, da bi bil za plesat pa je vse en sam ekstrem…. :)))
Če nismo boljši od Afrike in Indije, ti častim enosmerno letalsko karto v območje Ebole v Afriko al pa na kakšno smetišče v Indijo pa živi tam, v raju ki je enako dober kot tu… baje.[/quote]
Če sem pred časom On_a proglasila za ekstremista, je zdaj razvidno, da si mu v tem zelo podoben. Kot da v Afriki obstala samo ebola (že res, da jo Mercatorjeva projekcija naredi precej manjšo, ampak je ogromna in zelo raznolika, tudi po razvitosti) in kot da Microsoft v Indiji nima vsaj štirih izpostav…[/quote]
Bistvo si pa spregledala… v Evropi ni območja Ebole…. zakaj ne? Ker smo naprednejši, še vedno primitivni na drugačen način, ampak ne pa na tega….
Jaz sploh nsiem ekstremist, jaz sem točno določil v kateri predel Afrike ga pošljem… sploh pa si je to posredno izbral sam…. v Indiji pa si kaj več kot z 1$ na dan itak ne bi mogel privoščit….. še na MON ne bi mogo prit gnjavit pa pametovat….. bi mel dosti drugih težav…… ki so daleč stran od navideznega napredka tuak jv SLO.
Mislim svašta res….. On_ je tipični neumen človek Sveta….. on bi skoz govoril o nekem minimalističnem uporabljanju, a sam ima doma PC, telefon, verjetno Avto… hišo z kar nekaj kvadrati….. pa se sploh ne zaveda, da bi bil za zgled, pa za začetek preselil familjo v garsonjero kot je na Kitajskem, živel z 1€ na dan kot v Indiji………
Ker on pač nima rad navideznega napredka, zlo pa rad jamra na navideznem napredku ala MON preko PCja ali tablice… to pa ja….
Če sem pred časom On_a proglasila za ekstremista, je zdaj razvidno, da si mu v tem zelo podoben. Kot da v Afriki obstala samo ebola (že res, da jo Mercatorjeva projekcija naredi precej manjšo, ampak je ogromna in zelo raznolika, tudi po razvitosti) in kot da Microsoft v Indiji nima vsaj štirih izpostav…[/quote]
Bistvo si pa spregledala… v Evropi ni območja Ebole…. zakaj ne? Ker smo naprednejši, še vedno primitivni na drugačen način, ampak ne pa na tega….
Jaz sploh nsiem ekstremist, jaz sem točno določil v kateri predel Afrike ga pošljem… sploh pa si je to posredno izbral sam…. v Indiji pa si kaj več kot z 1$ na dan itak ne bi mogel privoščit….. še na MON ne bi mogo prit gnjavit pa pametovat….. bi mel dosti drugih težav…… ki so daleč stran od navideznega napredka tuak jv SLO.
Mislim svašta res….. On_ je tipični neumen človek Sveta….. on bi skoz govoril o nekem minimalističnem uporabljanju, a sam ima doma PC, telefon, verjetno Avto… hišo z kar nekaj kvadrati….. pa se sploh ne zaveda, da bi bil za zgled, pa za začetek preselil familjo v garsonjero kot je na Kitajskem, živel z 1€ na dan kot v Indiji………
Ker on pač nima rad navideznega napredka, zlo pa rad jamra na navideznem napredku ala MON preko PCja ali tablice… to pa ja….[/quote]Matkic spet en tvoj mimohod……
Seveda, vse kar te zjebe je mimohod…. vedno znova in znova, tak kot še Goldfish heca, Marko pa spregleda ravno tisto kar mu ne paše ….. čudežno!
Senza dobrodošla v družbi ekstremistov, tu itak ni nihče povprečen, vsak je na nekem področju ekstrem.
Sem upal, da boš kdaj dala kak link muzike, da bi bil za plesat pa je vse en sam ekstrem…. :)))[/quote]
Ahh, to, da greš v debatah zelo rad v ekstreme, te pa še ne potegne ven iz povprečja, no…
Kar se pa muzike tiče, je pa bolje, da še naprej poslušaš Val 202 ali kaj podobno sredinskega, da te ne bo kakšen komad z glasbene margine preveč vznemiril.
Forum je zaprt za komentiranje.