Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hofer – digitalni fotoaparat Treveller

Hofer – digitalni fotoaparat Treveller

A mogoče kdo pozna to znamko digitalnih fotoaparatov ? Kako se obnesejo?
V Hoferju bo namreč v akciji.

Sploh ni ugodno (mislim, da je nekaj čez 60 jurjev).
Za ta denar si raje kupi kakšno priznano znamko s 4 Mio točk.
Za družinske posnetke bo več kot dovolj!

Te znamke sicer ne poznam, ampak na mojo današnjo izkušnjo, ko sem bila v Cerknici, ti svetujem, da greš ene 2 dni prej od doma, če ga češ dobit:-)))))

Pa saj ima ta digitalni 8,1 mio točk!!! Kako da potem ni ugodno?

Najprej se vprašaj, če potrebuješ 8 miljonov točk.
To je zgolj ena od karakteristik fotoaparata, tako kot je končna hitrost ena od karakteristik avtomobila (pri avtu te verjetno zanima še varnost, velikost prtljažnika, število sedežev, poraba, cena registracije….)

Potem je dobro v roke vzeti kakšen test digitalnih fotoaparatov. Včasih celo velja “manj je več”. Kvaliteta slike je odvisna od števila točk, kvalitete CCD senzorja, kvalitete optike, kvalitete procesorja z aobdelavo in kompresijo slik v fotoaparatu…

Trdim, da je za povprečno družinsko/izletniško/potovalno fotografijo 3-4 Mio točk več kot dovolj. In takih aparatov je na trgu dovolj za nižjo ceno od hoferjeve.

razlike med priznanimi znamkami in neznanimi so predvsem v odzivnih časih, barvah, itd… npr. s Sonijem lahko narediš 3 posnetke zaporedoma, medtem ko se bo na tem no-name prvi še vedno shranjeval (npr. pol minute).

razlika: Canon 8mio točk zato stane 50.000 sit več od tega, ki ima prav tako ločljivost 8 mio točk.
LP

Če si hočeš kupit kvaliteten digitalni fotoaparat po zmerni ceni, poslušaj švejkov nasvet. Tisti piksli so neka številka, ki jo ljudje, ki o fotoaparatih nimajo pojma navajajo kot neko merilo, kakšna huuuda zverinca da je.

Z možem sva oba kar dobra ljubiteljska fotografa, on bolj tehnično podkovan, jaz pa nekoliko boljša v kompoziciji. Naš digitalc ima 3,2 mio pikslov, pa ga še dolgo ne bomo menjali, ker nam povsem zadošča. Ima pa druge karakteristike, ki jih tistle hoferjev zagotovo nima. Če bi jih imel, bi bila pred ceno še ena 1.

Poslušaj švejka! Za isti denar boš dobila veliko več kot v Hofru.

Dober nakup ti želim.

švejk, a te lahko prosim, da se mi oglasiš po emailu! Potrebovala bi tvojo pomoč, ker ravno tako kot A+ kupujem digitalca!

Always look on the bright side of life!!!

Se strinjam s švejkom. Po službeni dolžnosti sem uporabljala Canona, za domačo rabo pa sem enkrat pri najboljšem sosedu kupila en aparat malo znane znamke za 40 jurjev, ki ima sicer 5.0 mio pixlov, in mi je še zdaj žal, da nisem dala še ene 10, 20 jurjev več za poznano znamko in dobila res dobro mašico za domačo rabo.

Glavni problem je odzivni čas in predolgo shranjevanje posnetka. Kriza.
Kvaliteta slik je sicer super, ampak, če boste slikali samo statične osebe, je zadeva OK, če boste pa hoteli ujeti kakšen utrinek ali hiter doživljaj, se vam zna zgoditi, da na sliki ne bo nič. Kakšna megla še mogoče.

Sem bolj po domače povedala, upam pa, da sem vas prepričala.

Kar tukaj vprašaj ali piši na matej1@yahoo.com.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close