Najdi forum

hobotnica

Kot kuharsko precej nenadarjena oseba sem na tem forumu prvič in me zanima samo naslednje: je mogoče hobotnico popražiti na česnu (kot.npr morske sadeže za rižoto), očiščeno in narezano, dodajati zelenjavo…je to sploh užitno?

Hej! Verjetno bi bilo v redu, ce bi jo prej skuhala do mehkega ( kot za v solati), olupila in potem nadaljevala kot si opisala.

Mislim, da so ljudstva ob morju v davnih casih znala tudi kaj takega narediti, zakaj ne bi se mi:))) Lahko poskusis samo z delom hobotnice, ostalo naredis v solati. Lp

tako kot pravi babi. sicer je pa dobra pod peko. to doma ni izvedljivo. podobno lahko poskusis v pecici. zelo dobro je,da hobotnico najprej dobro potolces s kladivom za meso ali pa zmrznes- hitreje se zmehca.
spomnim pa se,da smo pred kaksnim letom pisali tudi o brodetu iz hobotnice. lp petra

Kot je opisala Petra je v pečici zelo dobra, vendar moram priznat, da sem jo jaz pekla za novo leto dve uri pa je bila mehka, samo stanovanje še danes smrdi po njej.

Ko sem jo delala v vinski omaki sploh ni smrdelo. Pogoje je kupiti zmrznjeno hobotnico, tako je ne potrebno kuhati.

Veselo kuhanje!

Pa še to mi je ravno nekaj dni nazaj zaupala ena Dalmatinka. Zelo pomembno je, da je hobotnica za peko “ženskega spola”, torej “samica” (ne vem, če se te izraze uporablja tudi v tem primeru). In kako to veš? Če pogledaš priseske na lovkah ima samica vsake toliko en prisesek večji od ostalih. To je zame bila popolnoma nova informacija.

LP

ja,take finese so vcasih kar pomembne. tudi vode,v kateri kuhamo hobotnico, se ne sme soliti. ce je voda soljena,postane hobotnica bolj zilava oz. se dalj casa kuha. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close