Hobotnica …
Mož je pravkar v Leclercu kupil muškatno hobotnico, pa je rekla prodajalka, da moram ven vzeti eno oko, kje pa je to oko in kako ga vzamem ven? Še nikoli nisem delala hubotnice v solat, pa bi jo zdaj prvič, pa rabim kakšen uporaben nasvet. Če mi pomagate bom hvaležna.
Ali so te hubotnice iz Leclerca zmrznjene ali jo moram sama še prej zmrznit, predno jo dam kuhat?
Kaj je še dobro vedeti?
Hvala.
http://rcum.uni-mb.si/~davor/NavGur/kh03.html
Načelom pa se lahko morske sadeže večkrat zamrzuje – večkrat se jih zamrzne, boljše so – no pravzaprav mehkejše.
Najlažje je kar kupit solato iz hobotnice, sama priprava je nevarna. En dan sem se odločil in poizkusil tudi sam. Hobotnice imajo to neverjetno sposobnost, da se delajo mrtve….Jaz sem jo vrgel v umivalnik, misleč, da je itak mrtva in da bo vse ok….Potem sem šel spustiti skobčevko iz kletke (Jurček ji je bilo ime). Ker je bila radovedna je šla pogledat do hobotnice, kar naenkrat jo je zgrabila z lovkami, zadušila in vrgla stran. Od šoka sem bil kako minuto in pol tiho, potem sem se odločil, da nesem hobotnico v koseški bajer, pa naj se tam zajebava s sladko vodo!
Hobotnica ima oko na sredini telesa, ali povedano drugače,lepo jo položiš na mizo, jo celo raztegneš in na sredini je oko. Vzami mali nožek in ga izreži ven. Ali ti je trgovka povedala, da je treba kožo olupiti? To je zelo zahtevno delo. Ribiči na obali tolčejo ob skalo. Z tem si pomagajo, da se koža omehča in gre lažje dol. Če smem dodati, najboljše jo je kuhati v ekonom loncu, zraven daš zamašek od plute, kateri naj bi pomagal mehčati hobotnico. cc.45. minut(seveda je odvisno tudi koliko je trdoživa). V lonec lahko daš kar celo. Upam, da nadaljni postopek do zaključka veš. Malo sem skeptičen glede nakupa te hobotnice, ker se bojim, da so iz Atlandskega oceana in ta hudič se nikoli ne skuha do mehkega. Pa prijetno ti želim.
Hobotnica bo mehkejša /se hitreje skuha/, če je zmrznjena. Kuhaš jo v slani vodi z malo zelenjave, zelišč /celi poper, rožmarin, lovor/. Ko je kuhana, jo olupiš /jaz je nikoli ne lupim- ni nujno potrebno/. Narežeš jo na manjše koščke in zabeliš z mešanico ol. olja, vinskega kisla /lahko je tudi limona/, sol, poper, 1/2 dcl belega vina, na drobno narezane šalotke. Na koncu potreseš s sveže narezanim petršiljem. Premešaš in pustiš v hladilniku vsaj eno uro, da se okusi lepo pomešajo.
Čiščenje: drugič prosi v ribarnici, da ti oni očistijo /skoraj v vseh ribarnicah to počno brez problema/.
It almost feels like ball orbit meditation when you’re in the flow and time each throw just right and watch the ball fly through the air.
Forum je zaprt za komentiranje.