Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika hladno pecivo”Helena”

hladno pecivo”Helena”

MOgoče pa bi ga ktera rada preizkusla.

Zadnjič smo dobili nenapovedano goste in sem hotela nekaj finega pripravit..
Doma sem dala na mizo vse kar sem našla na policah in poglejte kaj je prišlo ven:-)))

– en paket savoiardi piškotov ( tej za tiramisu)
– 3 pakete vaniljevega jogurta
– mleko ( za puding in belo kavo)
– kafe
– en kompot iz breskev
– žele bombončki
– malček kakava
– čokoladne mrvice.

V velik pekač sem položilo eno vrsto piškotov in jih dobro namočila z belokavo. Nato sem skuhala dve vrečke pudinga, ko je bil že narejen sem vmešala, na kvadratke narezane, žele bombone. Maso sem nato vlila v pekač. Še predno se puding ohladi, sem notri potlačla koščke breskev ( ni jih potrebno posebej popivnat..naj imajo malček soka) čez kremo sem položila še eno plast piškotov, ravnotako namočeni v kavo in čez sem naredila še eno vrečkico pudinga, v katerega sem zamešala par žlic kakava, da je postal temen. Čokoladnega pudinga namreč nisem imela, pa sem na koncu ugotovila, da izpade boljši, če ga narediš tako s kakavom:-)))
No in ćez sem potresla čokoladne mrvice…..želela sem tiste pisane, ma jih nisem imela, ker pecivo je bilo tudi za polno otrok, ki radi jejo kaj pisanega.

Po eni uri v hladilniku je bilo že njam njam….

Seveda lahko dodate v kafe tudi kaj alkohola al kaj drugega. Jaz sem pač nardila s sestavinami, ki sem jih imela doma…

Pa dober tek

Same dobre reči, fino ohlajene, verjamem, da je bilo dobro. Podobno sem se znašla lani na morju, ko je pečica v apartmaju sicer delala, vendar kdo bi jo vendar prižigal…

Helena, samo mimogrede, verjetno bo potreben popravek med sestavinami, tj. “3 vanilijevi jogurti” bodo 3 vrečke vanilijevega pudinga, ali ne? Vsaj tako jaz razumem iz konteksta.
LP Mimi

Jaz v podobni varianti naredim nekak” tiramisu po moje”, ker jajcne surove kreme ne uporabljam. Z breskvami se nisem, marelice so tudi njami.
Pokrijem pa s pravim temnim kakavovim prahom – ne istant, da malce pogreni.

Za otroke so pa mrvice kot nalasc:) Lep vecer

:-))) imaš prav…vanilijev puding..he he he…..ko sem pisala sem jedla jogurt, in sem kar jogurt napisala…pardon

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close