Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hladilno mazilo za dojenčkovo ritko

Hladilno mazilo za dojenčkovo ritko

Živjo!

Doma imamo novorojenčka. Od rojstva naprej smo uporabljali dr. Pavlovič hladilno kremo za ritko. In ni bilo nobenih težav tudi, ko smo zamenjali plenice (dobili za darilo različne proizvajalce plenic). Sedaj, ko nam je zmanjakalo te kremo pa smo začeli uporabljati kremo becutan h krati pa so tudi druge plenice. Moram še povedat, da plenice menjam redno če opazim, da je po dojenju polna jo ponovno zamenjam čeprav sem jo že pred dojenjem. Ritko dobro očistim in tudi osušim. Pustm jo na zraku tudi brez plenice.

Neglede na to pa so se po uporabi te plenice pojavila blaga rdečina na ritki in pa mali izpuščajčki. Sedaj sem v dilemi ali so krive plenice ali je kriva krema. Plenice uporabljamo od tete violete in imamo to kremo becutan. Moram pa povdarit da pred tem, ko smo imeli dr. Pavlovič kremo ni bilo teh težav.

Mamice ali bi ve imele idejo v čemu je težava.

In katero hladilno mazilo ve uporabljate.

(Danes grem urgentno po dr. Pavlovic mazilo in da vidim ali je to krivo)

Hvala za odg 🙂

Bepanten če je fino rdeča ritka.

Drugače kako Bubchen (Muller pa DM).

Pri planicah kakih razlik ni bilo. Pampers so mogoče bolj držale celo noč, ostale so za čez dan, ko itak večkrat menjaš čisto ok.

Že leto dni uporabljam ognjičevo hladilno mazilo.  Pri vsakem previjanju operem ritko, obrišem, da je suha in namažem. Poskusi s tem mazilom.

Hvala za odgovor. Bom poizkusila ta mazila, ds vidim ali bo kaj boljše.

Hvala 🙂

Najprej poišči najbolj vpojne pleničke, da bo ritka čimbolj na suhem. Nam so se pri treh otrocih najbolj izkazale Pampers, sploh čez noč, čez dan jih zdaj, ko so večji dam tudi kdaj v DM/Muller/Violeta in podobno. Drugo- na ritko čimmanj kreme. Jaz moje mažem izključno če se hoče delat rdečina in pa včasih ponoči. Redko. Na tak način je prvi otrok imel samo 1x vneto ritko zaradi Muller plenic, drugi otrok zelo redko(se dejansko sploh ne spomnim), tretji pa dokler nismo uredili intoleranc na hrano zelo pogosto in zelo hudo, tudi do krvi- zdaj pa samo, kadar ima kislo blato zaradi kakšne hrane. Rešujemo ponavadi z sprejemp od Aderme in cinkovim mazilom, v Mariboru pa je za ritko odlična krema od Bebivala.

Pa uživaj v materinstvu! Male ritke prehitro zrastejo…

Sudocrem❤️

Odgovor na objavo uporabnika
CrazY FroG ?, 27.07.2021 ob 14:34

Sudocrem❤️

Je pa to zaščitna krema.

čuj Ana iz Maribora, 27.07.2021 ob 14:32

Najprej poišči najbolj vpojne pleničke, da bo ritka čimbolj na suhem. Nam so se pri treh otrocih najbolj izkazale Pampers, sploh čez noč, čez dan jih zdaj, ko so večji dam tudi kdaj v DM/Muller/Violeta in podobno. Drugo- na ritko čimmanj kreme. Jaz moje mažem izključno če se hoče delat rdečina in pa včasih ponoči. Redko. Na tak način je prvi otrok imel samo 1x vneto ritko zaradi Muller plenic, drugi otrok zelo redko(se dejansko sploh ne spomnim), tretji pa dokler nismo uredili intoleranc na hrano zelo pogosto in zelo hudo, tudi do krvi- zdaj pa samo, kadar ima kislo blato zaradi kakšne hrane. Rešujemo ponavadi z sprejemp od Aderme in cinkovim mazilom, v Mariboru pa je za ritko odlična krema od Bebivala.

Pa uživaj v materinstvu! Male ritke prehitro zrastejo…

https://www.moja-lekarna.com/a-derma-cytelium-prsilo-100-ml

Aderma- Cytelium, pri nas takoj posuši in umiri mokro rdečo ritko, uporabiš ga pa lahko tudi za vodene koze, rane… Če te je strah spreja zaradi aerosolov, ga lahko odpreš in namažeš, ker je brez potisnih plinov.

MIHAc536, 27.07.2021 ob 13:35

Bepanten če je fino rdeča ritka.

Drugače kako Bubchen (Muller pa DM).

Pri planicah kakih razlik ni bilo. Pampers so mogoče bolj držale celo noč, ostale so za čez dan, ko itak večkrat menjaš čisto ok.

Bepanthen mazilo (ne krema) odlično pozdravi že vneto ritko. Za vsak dan smo uporabljali hladilno mazilo iz lekarne in Pampers plenice iz Müllerja (kvaliteta za zahodni trg, kaj češ).

Skin fairytale krema nam je naredila grdo reakcijo na ritki, kot opeklino, toplo odsvetujem.

Mama mamica, 27.07.2021 ob 14:38

Bepanthen mazilo (ne krema) odlično pozdravi že vneto ritko. Za vsak dan smo uporabljali hladilno mazilo iz lekarne in Pampers plenice iz Müllerja (kvaliteta za zahodni trg, kaj češ).

Tudi Muller ima zdaj Pampers iz Poljske, kot druge trgovine.:(

Prisegamo na Sudocrem. Pleničke imamo iz dmja, že drugi otrok. Nikoli problemov.

Alenka

Komentar na CrazY FroG z deteljico.

čuj Ana iz Maribora, 27.07.2021 ob 14:42

Tudi Muller ima zdaj Pampers iz Poljske, kot druge trgovine.:(

Ojoj, bedno – naši so na srečo že dolgo iz plenic, ampak, ko so bili, je bila razlika v kvaliteti očitna.

Navadna Praska pasta! Dobis v vsaki lekarni in tud neprimerno cenejsa kot vsa vele zveneca jajca iz stacun.

praška pasta in sudocrem

Sudocrem, ampak ne za vsak dan! Samo ko opaziš, da se hoče nekaj dogajat. Za vsak dan sem pa imela pravo arganovo olje in nato mandljevo olje.

Mogoče so izpuščaji reakcija na višje temperature. Naj bo otrok čimveč brez plenice, lahko leži na plenični podlogi in če se polula pač menjaš podlogo, ali pa na tleh na debeli brisači, odejici…

Moj otrok je od začetka uporabljal Bambo plenice, kasneje pa večinoma Pampers, ampak tiste brez gela – ne Active, ene druge! Na koncu pa večinoma Violeto. Vsake toliko pa tudi kar je padlo v prvi trgovini – v lokalnem mercatorju so imeli na izbiro samo Pampers Active ali Lumpi, Violeta se spomnim da prav nikoli ni bilo naše številke. In sem raje vzela Lumpi kot pa Pampers Active, ker je tisti gel naravnost ogaben.

Jaz uporabljam becutan že odkar je bila novorojenček in ni imela nikoli težav zaradi te kreme. Vneto ritko je imela samo enkrat po Pampers plenicah, dobesedno razjede do krvi. Takrat sem zmešala kanasten in bepanten in je v dveh dneh skoraj čisto izginilo. Uporabljam plenice iz dm in mueller. No, se počasi poslavljamo od njih ?.

Bi pa prej posumila, da je kriva menjava plenic, kakor kreme za ritko. Če sem prav razumela, ste oboje hkrati menjali…

Penaten krema.

https://www.ceneje.si/Izdelek/7206200/otroska-oprema/otroska-kozmetika/otroske-kreme/penaten-baby-classic-pomirjajoca-otroska-krema-proti-vnetju-ritke-zinc-oxide-natural-lanolin-and-panthenol-25-ml

Je kompaktna in mastna, da tudi ce plenica ne vpije, vlaga ne pride do koze.

Moja mama je mene mazala s to kremo, jaz pa moje vse tri.

Verjetno zdaj obstaja se kaksna blagovna znamka, ki dela taka kompaktna mazila za baby ritke, pac 20 let nazaj je bil edino Penaten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close